A Fidesz belefog bukni ebbe a székely lobbizásba?
Az tapasztalom, hogy már a határon innen és túl is erős indulatokat vált ki a dolog az emberekből. Nem volna meglepő, ha a román kormány a határontúli magyarokon verné le a balhét. Amúgy nem is értem, hogyan süllyedhet le odáig a Fidesz, hogy a nemzetiségből politikai hasznot kovácsoljon magának. Ez felettébb gusztustalan a részükről. Odakint meg a magyarokon verik majd le, mert a román kormány se hülye, ők is látják mi folyik itt, csak még nem avatkoztak bele.
Mért jó az a Fidesznek, hogy mindenkit egymás ellen uszít és gyűlöletet kelt?
"A Pokolba vezető út jószándékkal van kikövezve!"
Itthon nem túlzottan használ a nagy székely-barátság, a székelyeknek pedig hosszabb távon kimondottan hátrányos. (Nem azokra a székelyekre gondolok, akik jelentős anyagi előnyhöz jutnak a pénzek lenyúlásával, hanem azokra, akik segélyezése a lózungokban kimerül.)
Miért verné el a román kormány a határon túli magyarokon a balhét? Azért mert nem épít nekik, iskolákat, és ezt a Fidesz teszi meg?
Micsoda gyűlöletkeltő dolog: iskola épül.
Kinyúlok rajtatok, esküszöm.
A Magyar-Román viszonyban nem a Román a sértett fél. Úgy beszélnek Magyarországról és a magyarságról, ahogy nem szégyen és ezt az előző kormány alatt is megengedték maguknak. Hacsak nem vagy olyan ember, aki szereti, ha lábtörlőnek használják és utána még ő kér bocsánatot, akkor kellemetlennek kellene érezd a helyzetet.
Átlag ottani ember nem sokat érzékel azokból a pénzekből, de nincs is rászorulva, ott is ugyanolyan gazdaság van, mint Magyarországon, ugyanolyan lehetőségekkel, hasonló bérekkel. Az Erdélyben elköltött mrd-oknak szinte semmi ráhatása nincs az ottaniak anyagi helyzetére és a pénz nagyságrendje se meghatározóan számottevő. Ostobaság segélyezést megemlíteni ebben a szövegkörnyezetben. Ha segélyezni akarod az ottani, magyarok körében nem létező "mélyszegénységet", akkor leghamarabb a cigányságról lehet beszélni, akik nyomor putrikban élnek.
Szerintem vicc, hogy vannak akik azt hiszik, a Fideszt érdekli ilyen, mint a székelyek sorsa. Sargentini tudott vizsgálódni, akkor a Fidesz EP képviselőit mi gátolja ebben? Megírhatnák a maguk jelentését, miképpen sérül egy magyar ember joga Szlovákiában vagy éppen Romániában.
Azért sokat mondó, hogy mondjuk Békemenetre, nemzeti ünnepre több ezer lengyel eljön, de aláírni, csak 622 tették meg. Tényleg senki más nem támogatja közülük?
Spanyolországban van 7 millió katalán, de köztük nincsen 38 ezer, aki egyetértene ezzel?
Szerintem pusztán csak a kormány senkitől nem kért segítséget, nem élt kapcsolatival. Most kétszer megosztaná a lengyel elnök és a Jog és Igazságosság pártja, szerintem simán összejönne a kellő szám.
Nekem van egy olyan érzésem ezzel kapcsolatba, hogy a Fidesznek megint csak a számok kellenek, hogy elmondhassák 1 millió majd 2 millión támogatták. Az, hogy sikeres is legyen a kezdeményezés, csak másodlagos szempont.
Ehhez az egeszhez semmi koze a Fidesznek ... a mindenkori magyar kormanynak kutya kotelessege, hogy foglalkozzon az elcsatolt teruletekkel.
Basszus, az ott magyar fold!!! Ezereves torteneleme van az ottani foldnek, ezer eves osok multja nyugszik azokban a foldekben. Meg a varakat is magyar nemesek epitettek. Ertitek? Ott minden magyar! Csak valami szazeves politikai balf@szoskodas miatt kozigazgatasilag lecsatoltak ezeket a teruleteket.
"Mért jó az a Fidesznek, hogy mindenkit egymás ellen uszít és gyűlöletet kelt?"
Kérdező, bedobsz egy kamu állítást és várod a reakciókat - joggal, mert láthatólag van akinek ennyi elég is.
MONDJ KONKRÉT PÉLDÁT! MIVEL keltenek gyűlöletet és MIVEL uszítottak?
Én gyűjtöttem eddig vagY ötven katalán és negyven feletti portugál aláírást.
Csak, mert jogos kezdeményezésnek tartom
Ennek semmi köze a fideszhez, ha ők is jogosnak tartják, gyűjtsenek ők is.
Nem kell túlgondolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!