Most akkor ez hogyan működik a fidesz szavazóknál?
Eddig én úgy tudtam, hogy az összes magyar politikai párt közül a fidesz szimpatizánsai utálják legjobban a külföldieket, főleg az arab kultúrából érkezőket, most viszont másfél év alatt két nyíltan fideszes ismerősöm is összejött egy török állampolgárságú emberrel.
Esküszöm nem értem a dolgot. Nem mondom, hogy a legvérmesebb migránsgyűlölő fajtából van mindkettő de azért nem a szíve csücske egyiknek se az arab világ.
Az egyikkel volt alkalmam beszélgetni és ő azt mondta hogy a törökök alapvetően jó emberek... Mondtam neki hogy de nem is így gondoltad még nem sokkal ezelőtt. "Hát de ő meggondolta magát" Mondom akkor más arabokkal sincs gond? Dee, a többi az mind erőszakos és sok a migráns.
Hát b*zdmeg én itt vesztettem el a dolgot... Nem értem, egyszerűen nem értem. Egy fideszes miért nem egy másik magyarral jön össze? Én inkább baloldalinak vallom magam de nem akarnék egy törökkel összejönni, nem ugyanaz az anyanyelvünk, más a kultúránk.... Erre két ismerősöm is akik sokkal "nemzethybbek" nálam (Wass Albert olvasás, néptánc, CSOK és a fidesz agyondícsérése, Ákos koncertek.. remélem már van egy kép bennetek) összejön törökkel. Ééés még mindig javában tolják a fidesz propagandát a facebookon.
Mi a tököm ez?
Nem bírjátok felfogni azzal a 2 bites ellenzéki agyatokkal, hogy a Fidesz szavazók nem a külföldieket gyűlölik csak szimplán nem akarnak papír nélküli , erőszakos , dolgozni és beilleszkedni nem akaró , segélyen élő bevándorlókat beengedni?
Bárki ide jöhetett a vírus előtt papírokkal ha dolgozni vagy tanulni akart. De a határon áttörni akaró tanulatlan csordát nem fogjuk átengedni.
Tényleg ennyire buták vagytok vagy csak nyomni kell az ellenzéki propagandát?
FIDESZESEK! Nem bírjátok felfogni azzal a 2 bites orbanoid agyatokkal, hogy a Fidesz szavazók azokat gyűlölik, akiket csak szimplán nem akar orbán a fényességes maga körül látni és gyűlöletkeltéssel megvezetni titeket?
"Bárki ide jöhetett a vírus előtt papírokkal ha dolgozni vagy tanulni akart. De a határon áttörni akaró tanulatlan csordát nem fogjuk átengedni." egyetértek. meg azok is, akik lóvét nyomtak a rendszerbe.
Tényleg ennyire buták vagytok vagy csak nyomni kell az orbanoid propagandát?
1-es:
Az eddigi tapasztalatok és megnyilvánulások nem erre következtetnek. Ez olyan mintha a középkorból egy keresztes lovag azt mondaná nekem, hogy neki igazából semmi baja a muszlimokkal... nagyon hihető. :)
De ha még igazat adok is az előző dologban, mivan a kulturális háttérrel? Mivan a nemzeti identitással? Ha születik egy gyerekük, akkor az már nem lesz magyar teljesen. Mivan az anyanyelvvel? Ne mondd hogy ezek sem számítanak egy fidesz szavazónak, sőt ezek számítanak leginkább !!!
Bírom amikor valaki jobban tudja milyen vagyok vagy kit szeretek es kit nem.
Fideszes szavazóként nem vagyok idegen gyülölő.
Még az ellen se zárkoznák el kategorikussan, hogy az elöregedő társadalmak problémáját így oldjuk meg. Feltéve ha ertelmesen tervszerűen, beilleszkedni es dolgozni akkaro, törveny tisztelő emberekkről lenne szó.
Tipikus sztereotípia.
Attól, mert Fidesz szimpatizáns valaki, még egyáltalán nem biztos, hogy idegengyűlölő. Ahogyan egy ellenzéki beállítottságú személy sem biztos, hogy befogadó, liberális és toleráns. Sőt, eléggé sokszor látok nem csak a kormányoldalon arra példát, hogy valakit a véleménye miatt lejáratnak, elhordanak mindennek, ugyanúgy nulla érvvel. Ilyenek mindkét oldalon vannak.
Ha úgy nézzük, a Fidesznek és a KDNP-nek legalább szavak szintjén fontosak a keresztény értékek. A szavazótáboruk jelentős része keresztény. Tudom, itt gúnyolódva mindenki a pedofil papokra fog gondolni (az is, aki nem ismeri az egyház szerkezetét, történelmét csak felületesen), de a keresztény értékekhez ugyanúgy hozzátartozik a tolerancia, az embertársaid szeretete. Ha ez alapján vezetjük le a dolgokat, semmi hihetetlen nincs ebben.
Arról nem is beszélek, hogy attól, mert valaki Fidesz szimpatizáns (vagy akármilyen párthoz közelinek vallja magát), az még attól nem fog a párt összes döntéseivel automatikusan egyetérteni. Arról sem feledkezhetünk meg, hogy a Fidesz egy kormánypárt, szóval a kormányban felmutatott teljesítményét is értékelik a választók. Ha jól végzik a munkájukat, akkor a mérsékeltebb bizonytalanokat is meg tudják nyerni, a szavazóbázist pedig stabilizálni. Ez az aktuális kormánypárt egyik fő előnye (ami hátrány is lehet, ha rosszul végzik a munkájukat). Meg merem kockáztatni, hogy a Fidesz-szavazók jelentős része azért szavaz, mert elégedett a kormánypárttal.
Még a pártokon belül is vannak mérsékeltebb irányt preferálók (Fideszben pl. Navracsics) és szélsőségesebb irányt preferálók. Arról ne is beszéljünk, hogy több millió szavazónak hányféle felfogása van a világról.
Kedves Kérdező!
Wass Albertet olvasni nem köthető politikai táborhoz. A műveiben szereplő tanulságok és embertípusok ezen jóval túlmutatnak. De ezt illene tudni minden nem fideszesnek, ha már ők olyan szélsebesen haladó felfogásúak. Ajánlom figyelmedbe a "Mire a fák megnőnek" c. két részes regényének első kötetét, amennyiben megtetszene a másodikat is (A kastély árnyékában).
A haladó-ellenzéki felfogásban viszont nem értek valamit. Az egy dolog, hogy iszonyatosan démonizálni kell mindenkit aki másként gondolkodik, mint egy ellenzéki. Az is egy dolog, hogy olyan sztorikat kell nem létező ismerősökről kitalálni, aminek a valóságtartalma nulla. De az miért elképzelhetetlen egy ellenzékinek, hogyha egy török vagy egy kínai jól beszéli a nyelvünket, és a befogadó országunk szokásai szerint él, akkor azzal bármi elképzelhető párkapcsolati szinten?
Apropó, vannak ellenzéki ismerőseim (általában a szellemi igényre való hajlamuk kimerül egy 444 vagy 24.hu minőségű portáloknál), és azon felül, hogy Orbánt nem szeretik,a migránsokat is leginkább leokádnák, annyira utálják őket. Ez is elég fura, nem?
"Mi a tököm ez?"
Kérdező, segítek.
Hülye vagy, hülyeségeket képzelsz a fidesz szavazókról és most szembe jött veled a valóság, te meg nem érted. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!