Támogatnátok, hogy Hittanon meg Erkölcstanon kívül lehessen választani a gyereknek Okkultizmus órát is? Mit szóltok az ötlethez?
Az odáig rendben, hogy ne érezze egyedül magát az egyház, de ha belegondolsz, még ez is kirekesztés, mert akkor én is tudnék mondani negyedik meg nyolcszázadik olyan kultúrát, ami meg nekem tetszik. És meg is tudnám indokolni, hogy az mért lenne hatvanszor fontosabb akármelyiknél. Na és az akkor mért nincs?
A normális az lenne, hogyha beszüntetnék a felesleges plusz órákat, aztán majd szabadidejében szórakozik mindenki azzal, amivel szeretne.
A Fidesz meg beírathatná önmagát az erkölcstan órájára.
Az európai kultúra jelentős részét a Biblia ismeret nélkül nem lehet érteni. A képzőművészet legnagyobb megrendelője évszázadokon át az egyház volt. Sokáig az épitészet csúcsát a templomok jelentették. Természetes, hogy ebben az országban ezzel a vallással foglalkozunk.
Nem vagyok hívő.
Engem jobban zavar, hogy csak irodalmat tanultunk művészet helyett.
Biblia az általános műveltség része itt Európában. Minden tele van olyan információkkal, amik igénylik a biblia ismeretét alap szinten. Szépirodalom, építészet de még a mémek is építenek erre. Eshetne szó más vallásokról is, de szerintem egy-két alapvető biblia történet elengedhetetlen. Persze azoknak a liberális szülőknek, akik Karácsony helyett a Pridet ünneplik, azoknak semmi értelme ilyesmit oktatni, nekik kellene opció gender tudományra.
Okkultizmussal kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy főleg 20 éves kor után kezd el érdeklődni ilyen irányba jópár ember. Nem látnám értelmét 10 éves gyerekeknek tömni a fejét ezzel, persze ha néhány helyen lehetőséget adnának rá, szerintem több értelme van, mint az erkölcstannak, mert az meg egy tipikusan olyan dolog, amit otthonról hoz az ember.
#18/18
Nem vagyok tisztában azzal, hogy neked milyen ismereteid vannak én nap mint nap találom szembe magamat bibliára alapozó filmekkel, könyvekkel, idézetekkel, metafórákkal, hasonlatokkal, utalásokkal. Turistaként pl. Rómát abszolút nem tudtam volna értékelni a Biblia alapszintű ismerete nélkül. És pl. ha random beszélgetésben valaki utal mondjuk Káin és Ábelre, hülyének érezném magamat, ha nem tudnám miről van szó és előjönnek pl. Puzsérnak az apu sorozataiból párat hallgattam, ott is rengeteg az utalás, de nehéz lenne olyan mélyebb beszélgetést elképzelni, ahol valaki nem "köp be" valamikor egy vallással kapcsolatos idézetet. Én egyértelműen tanítanék az iskolában Biblia ismeretet, nem kell túltolni, 12 év alatt 4 évben heti 1 óra is elég lenne, de ugyanígy világirodalom, világvallások és akár Okkultizmus is része az általános műveltségnek, de iskolában alig esik róla szó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!