A mai fiataloknak hogy lesz családjuk, gyerekeik, ha 4 millió forint hitel is megette őket reggelire? Valóban a migráció az egyetlen járható jövőkép?
Kijött a munkáshitel.. és mi lett belőle? Kiderült, hogy a 25 éven aluliak döntő többségének meghaladta a hitelképességét 4 millió forint... 4 millió forint.. amikor most láttam egy 4 szobás lakás Bp.-n, a Cordia felajánlásával, már 162 milliónál kezdődik.
Ahhoz hogy valaki tisztességgel fel tudjon nevelni 2-3 gyereket, kell egy 4 szobás lakás. Mert azért, nem egymás hegyén hátán akarnak élni, kell gyerekszoba meg minden. És ez a 2-3 gyerek még mindig csak a nemzet fenntartásához szükséges, szaporodáshoz kevés. A demográfiai krízis megfordításához kevés.
De a mai fiatalok jelenleg - mint most kiderült - ennek a 2%-át tudják felvenni maximálisan hitelre(!), tehát nem 2%-uk van meg nekik, hanem csak annyi hitelterhet bírna max a jövedelmük!
És akkor ezek már 25 évesek, régebben az emberek 18-21 évesen is szültek már van aki még korábban. Ezeknek a mai páváknak, hogy lesz családjuk? Jól látom hogy sehogy?
Akkor mégiscsak a Fidesznek van igaza (régebben az ellenzéknek), és migránsokkal kell pótolni a munkaerőt és az ország adófizető rétegét majd a jövőben?
Kérdező
Nem a 25 év alatti pályakezdő fiatal vesz 4 szobás budapesti lakást. Nem a 25 év alatti pályakezdő fiatalnak van 3 gyerek akit éppen szeretne felnevelni. Miért kell hülyeségeket állandóan kiírni kérdésbe?
Nem régebben vagyunk hanem most. Nem 18-21 évesen lesz gyerekük az embereknek hanem 30-35 évesen. Mert sokkal tovább élünk, sokkal tovább tanulunk és sokkal tovább vagyunk aktívak. Már elmúltam 50 de az én korosztályom se 18 évesen vállalt gyereket hanem 30 évhez közel vagy utána. Nem tudtak a 25 év alattiak 3 szobás lakást venni, de 1 szobásat se.
A mai fiatalok rengeteg támogatást kapnak az életük elkezdéséhez, a lakásvásárláshoz a családalapításhoz. Jobban is tudnak keresni. Majd megoldják.
Ha nem hisztiznek helyette mint te.
Nem roszból de szerintem huszonévesen nem éppen azon kellene morfondírozni hogy hitelt vegyél fel.
Tanulj/ indítsd valami vállalkozást a vagy helyezkedj el valamilyen szakmába. Rengeteg lehetőség van. Amíg pedig nincs tőkéd valamit elindítani addig élj a szülőknél egy csomó pénzt meg spórolsz. ha nem egy belvárosi albérlet díjjára bszod el és inkább utazol egy órát. Egy normális munkahelyen egy év alatt azt a 4 milliót össze is tudod spórolni és még törlesztened sem kell.
Én annyira nem értem ezt a mai trendet hogy ahogy leérettségizik valaki már már mindent akar holott semmi alapja nincs hozzá aztán megbssza magát és ilyen fórumokon sír olyan dolgok miatt amik a saját hibájának eredménye.
Hitelen stb ráérsz majd gondolkodni akkor amikor már van egy stabil anyagi helyzeted és a fejed lágya is benől legyen az 25 vagy akár 30 évesen is. De nem ilyen hogy 25 év alatt 2-3 gyerek édes fszom.
Mi nem ahhoz kötöttük a gyerekvállalás kérdését hogy van e házunk vagy nincs, hanem ahhoz szeretnénk-e vagy sem. És szerintem így a jó.
Ház majd lesz… de addigra már a biológiai óránk lejár :P
Kár ilyeneken aggódni, albérletben is el lehet lenni és gyűjtögetni. Nem olyan drága egy egészséges gyerek nevelése, mint amit hiresztenek sokan. Nem kell minden felesleges kacatot megvenni…meg nem kell óriás kocsit venni. Ha meg erre vágysz dolgozz sokat olyan területen vállalkozóként ahol bazi sok pénzt termelsz. Cserébe nem lesz elég minőségi időd a családodra.. :D valamit valamiért.
Alkalmazottként aki 25-30 éves korára akar saját házat saját erőből álomvilágban él.
“Ahhoz hogy valaki tisztességgel fel tudjon nevelni 2-3 gyereket, kell egy 4 szobás lakás.“
Miért ha 1 gyereked van az már nem család?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!