Szerintetek jó lenne egy nagyon nagy bérfejlesztés az
állami szférában?
Figyelt kérdés
Örömmel nézném ahogy a sok multinak meg magyar vállalkozónak felkopna az álla, mert a legjobb IT-sük, mérnökük, pézügyesük volt-nincs, mert elvitte a Rendőrség, a Posta vagy a Máv 80%-kal magasabb bérért, amit ő nem tud megadni.
És akkor ők is azon agyalnának, hogy lehetne fizut emelni, nem azon, hogy mégis mire költsék a vállalatból osztalékra, management díjakra kivett évi 200 milliót.
Én egyébként 15 évig voltam állami alkalmazott kézimunkás és már akkor is lobbiztam azért, hogy a közmunkás fizut nettóban 200 ezer fölé fel kéne tolni mert nincs ember. Itt is írtam erről néhány kommentet.
2020. júl. 30. 11:08
5/12 anonim válasza:
Igen - ha utána lenne egy 70%os létszám csökkentés és a magasabb beru emberek hatékonysága olyan lenne, mint a versenyszféra hatékonysága. Amúgy nem.
2020. júl. 30. 11:58
6/12 anonim válasza:
5-ös! Kiket építenél le? A rendőrséget a honvédséget, a oktatást, az egészségügyet stb. Mondjuk azért arra kíváncsi lennék, hogy mondjuk ha kirúgod a gyógytornászok 70%-át, csak egy példát mondjak, akkor a többi 30% tornájától a combnyaktörött nénike majd fél óra torna után szalad haza, vagy hogy gondolod ezt?
2020. júl. 30. 12:02
7/12 anonim válasza:
Ha volnál olyan kedves hőzöngés helyett elolvasni a kérdést akkor láthatod, hogy "IT-sük, mérnökük, pézügyesük" -ről van szó, nem rendőrről vagy gyógytornászról.
2020. júl. 30. 12:50
8/12 anonim válasza:
Ha van rá fezedet akkor igen.
2020. júl. 30. 13:36
9/12 anonim válasza:
Csakhogy nincs rá fedezet és rossz ötlet lenne. Maradjon meg a versenyszféra versenyszférának. Legyen béremelés az állami szférában azoknak akik megérdemlik de nekik se akkora mint, hogy a versenyszférásoktól meneküljenek amúgy sincs rá semmi fedezet.
2020. júl. 30. 13:44
10/12 anonim válasza:
7-es! Ha volnál olyan kedves nem magyarázkodni, akkor láthatnád, hogy a kérdés ez:
Szerintetek jó lenne egy nagyon nagy bérfejlesztés az állami szférában?
Az állami szféra az egy jó nyolcszázezer embert foglalkoztat a tanároktól a katonákig.
Amikor valaki így nyeglén bedobja a populista dumát, ami minden kocsmában jól cseng a pultfilozófusok közt, hogy "kikellrúgnianagyjadologtalaaaaant" akkor én erre mindig szeretem felhívni a figyelmet, hogy miért beszélnek hülyeséget. most te voltál az, aki bedobta ezt pár. Most ne magyarázkodj, nem szégyen hülyeséget mondani, de megmagyarázni utána, hogy nem is úgy értetted, az már kínos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!