Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán és bandája meddig fogja...

Orbán és bandája meddig fogja még bitrolni az Erdélyi és a határontúli magyarok lelkét?

Figyelt kérdés

2020. júl. 17. 15:49
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

A Sok stadinora meg futballpájára elherdált miliárdból, hány közösségi házat meg értelmesebb dolgot lehett volna csinálni a külhonban és belhonban(Anyaországban egyaránt) a magyarság és a közösségek meg a kultúra művelése és az identitás megörzése és művelése érdekében?

Na??? Csak addig húzdmeg ereszdmegezeik ezt a nagy nemzeti gyeplőt ameddig az érdekeik engedik.

A az esztelen sz@rkeverés megy a Fideszben is alsó felső szinten.

Hagyjuk már.

2020. júl. 17. 19:19
 12/22 anonim ***** válasza:
53%
10 es vagyok. Egyet értek a kérdezővel de még mindíg nem értem hogy pl nekem mi közöm lenne Viktorhoz?
2020. júl. 17. 19:57
 13/22 anonim ***** válasza:
78%

Beszéljenek a számok.

Mi is magyarok vagyunk és támogat Magyarország, hogy magyarul tudjunk tanulni (óvódától egyetemig). Nem a mi hibánk, hogy a határ másik oldalára kerültünk. Ezt kéne megérteni, hogy magyar-magyart ne bántsa, hanem segítsen neki.

Én kaptam kb. 20.000 forintot minden évben 12 évig, mivel magyar iskolába jártam és ebből vettünk tanszert. Az a feltétel erre, hogy a gyerek tanuljon magyarul. Egyetemre már román karra jártam, ott már nem járt (egyetemen már kevesebb is jár, ha jól tudom).

Egyik nagyszülőm meg hadiárva segélyt kap (havi 10.000 HUF), mert az édesapja meghalt a második világháborúban, mint magyar állampolgár, a magyar hazát szolgálva és árvákat hátrahagyva. Ő félárvaként nőtt fel, sosem ismerte meg az édesapját. Szerintem nem kéne ezt sajnálni tőle.

Ez a szolidalitás.

Ennél sokkal fontosabb, hogy van egy kormány, ami kiáll az érdekeink mellett, ha nem is tud elérni javulást, bár szót emel az érdekünkben.

Míg a másik oldal tagad és teljesen elfordul tőlünk.

Erről ennyit.

2020. júl. 29. 14:47
 14/22 anonim ***** válasza:
75%

#13 Ezt neki hiába magyarázod. Szerinte Orbánék nektek milliókat tolnak havonta és megveszik a szavazataitokat. Olyan apróság el sem jut az agyáig, hogy nem ti költöztetek a határ túloldalára, hanem a határt emelték át a fejetek felett, akaratok ellenére, meg hogy minek szavaznátok olyanra akitől csakis a románozást, ukránozást kapjátok, meg aki el akarja venni tőletek ezt a szavazati jogotokat.

Szerencsére mi vagyunk többen és nem ők!

2020. júl. 29. 15:00
 15/22 anonim ***** válasza:
21%
Én erdélyi magyarként nem kaptam semmit, de nem is kéne a magyar államtól semmi. Nem is támogatnám azt a kis uralkodó cigányt meg a bandáját, bár nincs is hogy szavazzak magyarországon, nem is akarok, nem ott élek.
2020. júl. 29. 15:19
 16/22 anonim ***** válasza:
17%
13 felesleges a nyalás. Azt ne mondd hogy 300 lejből te tanszereket tudtál venni... Vagy hogy nagyanyád 150 lejből olyan vígan megélt. Ha igaz amit írtál (nálunk ilyen nem volt de nincs is szükségem alamizsnára egy cigánytól) akkor nagyon durván kiszúrták a szemeteket valami aprópénzzel.
2020. júl. 29. 15:22
 17/22 anonim ***** válasza:
78%

13 vagyok

Ez így van. 300 lejbol lehet venni tanszert. Simán. Nem tudom te milyen tanszereket vásárolsz, bőven elég ennyi pénz rá.

Es nagyanyám nem ebből él meg, csak ezt ítélte meg neki az állam, mint hadiárva. Ez nem nyugdíj, hanem segély. Azon felül kap még nyugdíjat (nem sokat) , mert dolgozott.

Jól esik neki, hogy végre elismeri valaki a szenvedését és a sorsot, ami neki jutott (édesapját elvesztette, sosem ismerhette meg). Nem a pénz itt a lényeg, hanem az, hogy el ismerik ezt.

2020. júl. 29. 18:38
 18/22 anonim ***** válasza:

[link]

Azóta már nem 8800 forint jár, hanem 10000

2020. júl. 29. 18:40
 19/22 anonim ***** válasza:
17%
17 jaj persze. Így kell hatni a szegén, lelkileg sérült, félárván felnőtt idősekre. El vagy ismerve, örülj! És szegények ettől hanyatt is esnek. De az, hogy valakit "elismernek" (azt ne gondold hogy hátsó szándék nélkül adták a pénzt, ha nem ismernéd az embereket, elárulok egy titkot: nem adsz ki jószándadból a zsebedből pénzt) nem pótol egy szülőt, semmivel nem melegít az a 150 lej és a mézes mázos nyálas szavak.
2020. júl. 29. 18:47
 20/22 anonim ***** válasza:
78%

Senki sem mondta, hogy ez pótolja a szülőt.

Ez van.

Most már köldökzsinór program is van.

Ezek nagyon jó dolgok és fontosak.

2020. júl. 29. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!