Ez megfordíthatja a politikai divatot a fiatalok körében?
"Elképesztő, ami ezeken az oldalakon ömlik, a ballibek parazitaként terjedtek el itt, és egyetlen céljuk van: butítani. Lebutítani a következő generációk szavazóit, hogy aztán azok az ő kedvük szerint szavazzanak, amikor arra sor kerül."
Hát mondjuk a Fidesztől sem igazán látni mást.
A másik kérdés, hogy ez pillantani gondolat, hogy aztán megint pároslábbal rúgjanak belénk, mert nem a Fideszre szavaztunk, vagy tartós hozzáállás változás lesz a kormánymédiumok részéről.
Konzervatívabb fiatal vagyok.
Mit kaptam a liberalisoktol?
Liberális szemléletű társadalomtudományi szakra jártam ahol felvették szakkoliba, rengeteg barátom lett akik elfogadták a nézeteimet, egy baloldali szervezettől kaptam osztondijprogramot.
Mit kaptam jobboldaliaktol?
Dolgoztam fideszkozeli újságban ahol megállás nélkül csak igergettek de amúgy kihasznaltak a végletekig, majd a kiváló eredményeim ellenére nem vettek fel az MCC-be míg a haverok gyerekeit igen.
Szóval a jobboldaltol hangzatos szolamokat kaptam hogy miért jó annak lenni de amúgy mindent a haverok gyerekei vittek, a baloldaltól pedig segítséget, elfogadást, lehetőségeket. Álszent gyökér cikk ez is.
"Jobboldalinak lenni igenis szexi!"
Mondja már meg egyszer valaki, mi az, hogy jobboldal és mi az, hogy jobboldali?
És honnan származik az a elmebajos felfogás, hogy csak jobboldal és baloldal van ebben az országban. Ezek kinek, vagy minek a bal és jobboldala?
Nem szeretem egyik oldalhoz se sorolni magam, mert mindenhol lehet találni jó és rossz dolgokat is. Ha nagyon választani kéne, akkor talán inkább mondanám magam jobboldalinak (amiket a liberalizmus nevében művelnek mostanság Amerikában az egyszerűen gyomorforgató), de a cikkíró biztos nem így érezné, hiszen már egy éve nem Magyarországon élek és nem is áll szándékomban visszaköltözni.
Az írást borzasztóan ostobának találom, semmivel sem jobb vagy meggyőzőbb, mint ennek a baloldali megfelelői. Vannak benne dolgok, amikkel egyetértek (főleg az utolsó bekezdésben) de összességben ez semmi. Nem célja a meggyőzés vagy egy új szemlélet bemutatása, hanem egy jobboldali fiatal kifakadása.
Ha bárkit (bármilyen korosztályt) magad mellé szeretnél állítani, akkor ne azzal próbáld meggyőzni, hogy a másik lehetőség milyen rossz, hanem mutasd meg (nem csak szavakkal, hanem tettekkel), hogy te miért vagy jó választás. Ez nem csak a bal- vagy jobboldalra vonatkozik, hanem mindenkire, aki apellálni szeretne egy nagyobb tömegnek. Magyarországon ez nem működik, és (részben) ezért mentem el - nem tudott semmivel meggyőzni, hogy maradjak. Másrészt a világon mindenhol (Magyarországon kifejezetten) gyenge lábakon áll a vitakultúra. Nem látni két ellentétes gondolkodású embert, akik leülnének és észérvekkel, tényekkel és tapasztalatokkal támasztják alá a világlátásukat és akár közös nevezőre is juthatnának. Amíg ez nem általános, addig ne beszéljünk politikáról, mert csak egy viccparádét láthatunk, ahol a győzelem azt jelenti, hogy hangosabb és trágárabb vagy, mint a másik.
#6-nak: Pacsi az okos idézet használatért.
20/L
Egyébként nem értem a cikket.
Hogyan lehet politikai nézetekből vagy világnézetből divatot csinálni?
A gondolkodásmód nem divat.
Legalábbis önálló véleménnyel lévő ember el tudja dönteni neki mi a jó vagy szimpatikus.
Nem értem,hogy miért kellene menőnek lennie annak,ha valaki gyereket akar pl.
Ha egyre többen nem akarnak gyereket,akkor annak valami oka van.
De biztosan nem rábeszéléssel terjed.
Sőt,inkább a gyerekre szokták rábeszélni olyanokat,akik nem is akartak soha gyereket,vagy nem is alkalmasak rá,mert rájuk erőlteti a társadalom.
Az meg,hogy valaki heteró létére nem köpködi a melegeket érzelmi intelligencia kérdése,mint az is,hogy elfogadjuk,hogy nem vagyunk egyformák.
Sajnos vannak emberek,akik mindig önigazolást keresnek,és attól érzik magukat többnek,ha ők a menők táborához tartozhatnak,másokat lesajnálhatnak vagy letaposhatnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!