Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek a mai 17-26...

Szerintetek a mai 17-26 évesek nagy részét miért nem érdekli a politika?

Figyelt kérdés

Most azokra gondolok, akik nem feltétlen szeretnének külföldre menni dolgozni. Még őket sem érdekli, de miért? Én valójában utálom, viszont ha mindenki utálja ebben az országban, és mindenki nagy ívből tesz rá, akkor előbb-utóbb (mint ahogy az már történik is) ez az ország nagyon elkezd süllyedni. Sőt, nem csak hogy utálják, képben sincsenek a dolgokkal, ennyire nem érdekli az emberek 90%-át. Valamint szerintetek az, hogy láthatóan senki nem akar semmit csinálni (a politikusok csak pénzt akarnak, az embereket meg nem érdekli a politika még csak annyira sem, hogy a világukat tudják), az kihatással van arra, hogy egyre kevesebb gyereket vállalnak az emberek Magyarországon?

(És tudom, hogy azt írtam, hogy én is utálom, de én hiába is szeretném, mert bőven 18 alatt vagyok, gondolom ez a fogalmazásomból már lejött. Amúgy ezzel a témával nem kéne még foglalkoznom, de kíváncsi vagyok mások véleményére. Gondolom ti úgyis okosak vagytok, hát tágítsátok az agyam :D )

2020. júl. 13. 00:33
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

#2 de a valódi élet megélését csak segíti, hogy ha az ország is mégjobban támogat, mégtöbb lehetőséget nyújt.

#3. Néznék én végig rajtuk, akiket érdekel, de a saját országa jövőjéről dönthet ilyenkor mindenki..Ez azért kéne, hogy számítson.

#5 lehet csak véletlen kérdést kért, és ezt kapta :D

#7 Az utáltakat viszont közös erővel ezek a fiatalok le tudják söpörni (na jó, ez annyira nem biztos azért)

#8 Pont azért kéne tenni, hogy ne bábszínház legyen.

#9 ha őket nem érdekli csak a saját helyzetüket nehezítik meg, nem?

#13 Egyetértek.

#14 A fiatalokra is kéne bízni az ország jövőjét :D Értem, hogy az idősebbek tapasztaltabbak, de a gondolkodásmódjuk is pont olyan idős, mint ők maguk (legtöbb esetben)

#17 és #18 Viszont ha évente párszor nem látják a Ferikét a tévében, saját maguknak nehezítik meg a dolgukat.

2020. júl. 13. 10:04
 22/27 anonim ***** válasza:
49%

"Szerintetek a mai 17-26 évesek nagy részét miért nem érdekli a politika?"

Ez mindig is így volt.

A fiatalok nagyobb része olyan, aki nem foglalkozik a politikával, mert még nem érezte meg a saját bőrén hogy milyen következménye van annak, ha hagyják hogy mások döntsenek helyettük. Sokan meg még nem is érzik úgy, hogy bele tudnának szólni, mert nincsenek saját tapasztalataik, a környezetükben, családjukban vagy nem láttak rá példát vagy éppen negatív a példa ami előttük van és úgy nem akarják, de még nem tudják helyette hogyan másképpen lehetne. Nincs is ezzel semmi gond.

2020. júl. 13. 10:38
 23/27 anonim ***** válasza:
8%
Mert a többségük nem dolgozik hanem a szülei tartják el, félre értés ne essék nem azért mondom, mert ez baj lenne hisz ha valaki még tanul akkor nyilván nem fog vagy nem tud úgy es annyit dolgozni mint aki nem tanul. És a korábbi válaszok is helyesek valóban nem érzik a bőrükön nem érdekli őket..
2020. júl. 13. 11:00
 24/27 anonim ***** válasza:
59%

Akkor miért jár a politika kategóriába?🤔🤔

Mert itt es a vallas kategoriaban jobbat lehet rohogni mint a humor kategoriaban.

A politika meg azert nem erdekel, mert akire szavaztam kb 15 eve, az nagy ivben letojt, a tobbi lehetoseg meg olyan sincs...

2020. júl. 13. 11:39
 25/27 anonim ***** válasza:
Nem nem érdekel. Inkább csak ubdorít.
2020. júl. 13. 15:44
 26/27 anonim ***** válasza:
0%
Aha...értem..szóval teljesen nullára pontozni az megy, érvelni azt nem.
2020. júl. 14. 18:23
 27/27 anonim ***** válasza:
72%
Engem kifejezetten érdekel, pedig 19 éves vagyok. Az, hogy nem érdekli a fiatalokat, azért az erős túlzás. Nyilván sokakat hidegen hagy, de sok fiatal igenis érdeklődik a politika iránt.
2020. júl. 16. 22:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!