Beérett a liberális termés?
"nézz más felé."
Mi lenne ha inkább az ingyenélő kisebbség "nézne más felé" MAGYAROSZÁGON nem a magyar adófizetők !!!
"Attól, hogy elnézünk a probléma mellett, még nem oldódik meg."
kinek probléma? aki azzá teszi, annak. érdekes módon én nagy ívben teszek a melegfelvonulásra, meg hogy mi megy a tévében. ezek mind mondvacsinált problémák. a tévét nem muszáj bekapcsolni, és a melegfelvonuláson sem kötelező a részvétel. Ha nem szereted, ne csináld.
"És a szülőnek mi a feladata? Az hogy felvegye a csáládipótlékot?"
És az, hogy a szülő nem neveli meg a gyerekét, az miért a liberalizmus hibája? Másrészt nem a tanárnak egyedül a kötelessége a nevelés, de neki kell helytállnia, ha a szülő kudarcot vall. Tudnia kell kezelni a helyzetet. Azért tanul pedagógiát és pszichológiát.
A gyerekek tiszteletlenek -> következetlen vagy, egy gyereket nem kell megverni, hogy emberhez méltóan viselkedjen
visszapofáznak -> a jó modorra a szülők és részben a tanárok tanítják a gyerekeket nem a liberális politikusok és szavazók
több joguk van... -> egyáltalán nincs több joguk egyik felsoroltnak sem, csak észre kellene venni, hogy a kommunizmusnak már húsz éve vége ( najó a volt pártkatonák még mindig ott ülnek én is elküldeném őket a francba de ebbe ne menjünk bele )
melegfelvonulás -> egy évben egy délután minden szubkultúrának vagy társadalmi elfogadottságért küzdő csoportoknak jár
Tv -> akinek a tévézés tölti ki a szabadidejét az megis érdemli, hogy buta maradjon
22:24
"És az, hogy a szülő nem neveli meg a gyerekét, az miért a liberalizmus hibája?"
Mert a szülő a Tv ből veszi a sok hülyeséget. Ezért nem mindegy ám mi megy benne! Nem olyan egyszerü hogyha nem tetszik kapcsold ki. Mert a legtöbb ember nem okos meg nem is gondolkozik, és agymosottá válik a libsi médiától.
Ez a "nézz más felé" pont a liberalizmust szimbolizálja. Úgy értem, hogy hagyjunk mindenkit, csináljon amit akar, nem a mi dolgunk, ne foglalkozzunk vele.
Ha egy pedofil megerőszakol egy gyereket? Nézzünk más felé, a pedofil nem a barátom, a gyerek nem az enyém.
10 cigány félholtra ver egy magyart? Nézzünk más felé, nem engem vertek meg, mit foglalkozzak vele.
A példákat lehet sorolni. Számomra ezért ellenszenves a liberalizmus, vagyis, hogy hagyjunk mindenkit azt csinálni amit akar, mert ezzel a felfogással nem haladhat előre az emberiség, ha leszarunk mindent. Szabályokat kell felállítani, és azokkal terelni a népet a helyes irányba.
(Tudom, hogy ez szélsőséges példa, mert ugyebár ha ultraliberalizmus lenne, akkor is lennének szabályok, és akkor se néznék el minden felett, de szerintem érthető, mire célzok.)
"Úgy értem, hogy hagyjunk mindenkit, csináljon amit akar, nem a mi dolgunk, ne foglalkozzunk vele."
tökéletesen félreérted a dolgot. A liberalizmus lényege, hogy mindenki csinálhatja, amit akar, amíg mások személyes szabadsága nem sérül. A liberalizmus nem arról szól, hogy engedünk a pedofíliának, meg az erőszaknak, ezt csak a jobbszélső propaganda akarja veled elhitetni.
"Szabályokat kell felállítani, és azokkal terelni a népet a helyes irányba."
A liberalizmusnak ugyanúgy megvannak az irányelvei és szabályai.
Mégis a tanárok hogyan neveljék a gyerkőcöt, ha az a legkisebb fegyelmezés miatt becsődíti a suliba a fél rokonságot, azok meg jobbik esetben befenyítik a tanárt, rosszabb esetben megverik?
Majd akkor nézek félre a melegek miatt, ha otthon elégítik ki a szükségleteiket, és nem platókon vonaglanak mint a giliszták, és ezzel hergelik az embereket.
23:28
"A liberalizmus lényege, hogy mindenki csinálhatja, amit akar, amíg mások személyes szabadsága nem sérül."
És mi a helyzet a vagyon elleni bűncselekményekkel? Azok ugyanis jelentősen nőttek a szoclib alatt. Ráadásul egyértelműen romlott az emberek viselkedési morálja. Így persze egyre több az erőszakos bűncselekmény is, hiszen ha már majdnem mindent szabad csak ezt nem, akkor néha ezt is megszegjük.
"A liberalizmusnak ugyanúgy megvannak az irányelvei és szabályai."
Meg de rosszak ezek az irányelvek. Egy társadalomban igenis vannak bizonyos együttélési normák, amiket a békés együttélés érdekében be kell tartani. A túlzott liberalizmus elzülleszti az embereket, anarchisztikus állapotokat vezet be azzal, hogy az egyén érdekeit a közösség érdekei fölé helyezi. Ponthogy a közösségi szellemet kéne erősiteni ahoz, hogy fejlődhessünk mert a társadalmi széthúzás vezet oda, hogy gazdaságilag is elzüllünk.
09:46
Én sem mondhattam volna szebben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!