Mit jelent egy fidesz szavazónak az isten haza család hármas?
Ezt: Isten, haza, család.
A hívő fideszes szavazónak, mint én, azt jelenti hogy a keresztény kultúrában fontos hogy hiszek Istenben, szabadon hihetek Istenben, fontos számomra a hitem és a hazám, megpróbálom az életemet a hitem által felállított szabályok, keretek betartásával élni, a hazámat is szolgálva, de a családom az első. A családomat - gyerekeimet is próbálom arra nevelni, hogy a számomra is fontos értékeket tiszteljék, azok szerint éljenek.
A nem hívő fideszeseknek meg mindez úgy, hogy nem Istenben hisznek, nem vallásosak, csupán tiszteletben tartják és fontosnak veszik a keresztény kultúra szerinti létezést, életmódot és meg akarják azt tartani.
"a hazámat is szolgálva, de a családom az első"
Szerintem a sorrend is nagyon fontos benne: az első Isten, a második a haza, és a harmadik helyen van csak a család. Ha nem így fogták volna fel a régiek, sose indultak volna csatákba a hazájukért - és akkor már rég nem lennénk sehol.
Isten: Semjén (Isten teremtményeinek lövöldözése)
Haza: az ország kínaiaknak, ruszkiknak, törököknek kiárusítása
Család: Borkai a mintaférj, mintaapa, esetleg Kaleta Gábor, gyermekek nagy barátja
Illetve az "Isten" tovább bontható pl. a Tízparancsolatra:
-Ne lopj (Mészáros)
-Ne kívánd felebarátod XY-ját (Balaton felvásárlása, ingatlanfelvásárlás, nemfideszes vállalkozók csődbe juttatása stb.)
-Na tanúzz hamisan felebarátaid ellen (bármelyik random ellenzékieket lejárató origo/pestisrácok/888/magyarnemzet stb. "cikk")
-Ne paráználkodj (Borkai)
-Tiszteld atyádat (ez mondjuk átvitt értelemben értendő, pl. Soros György volt anno a Fidesz atyja, látjuk mennyire hálásak neki)
-Ne ölj (közvetve persze, kórházi fertőzésekben, elégtelen orvosi ellátás miatt, kilakoltatás következtében stb. elhunyt emberek ezrei)
Szóval ja a pontokat lehet tovább is bontani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!