Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg ennyire megvezethetőek...

Tényleg ennyire megvezethetőek az emberek?

Figyelt kérdés
2006 május 26. : Őszödi beszéd. Volt miniszterelnökünk itt az országot nyomdafestéket nem tűrő módon jellemzi az országot, bevallja hogy hazudtak meg hogy "elkurták". Akkor ez a beszéd nagy gyalázat volt, tüntetéssorozat vette kezdetét, az ország narancsba borult. Kérdésem: Miért van ennek a "szónoklatnak" akkora hatása a mai napig? 14 év telt el azóta, nem kellene már ezen túllépni? Végül is Gyurcsány csak azt mondta el amit a legtöbb politikus szájából várnánk, annyi különbséggel hogy ő meg is tette azt. Ja, és én nem arra emlékszek hogy ilyeneket mondott volna hogy: "haha, kibasztunk a parasztokkal" vagy "na, és te a héten mennyit nyúltál le?". De hogy a másik oldalról is mondjak egy ilyet: Borkai. Miért okozott ez akkora felháborodást hogy egy addig szerintem 10 emberből kilenc által nem ismert fideszes politikus lefeküdt egy prostival? Szóval a napi szinten megírt korrupciós "botrányok", az ország kárára ellopott EU-s pénzek, megölt kórházak szart se érdekeltek, egy ilyen kellet hozzá hogy elszakadjon a húr. Most komolyan? Minket tényleg ennyire csak a látszat érdekel? Tehát a kezükkel azt csinálnak amit akarnak, csak közben vigyorogva mondják azt hogy minden rendben?
2020. júl. 8. 07:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
93%

"nem kellene már ezen túllépni? Végül is Gyurcsány csak azt mondta el amit a legtöbb politikus szájából várnánk, annyi különbséggel hogy ő meg is tette azt"

Két "apró" részletet elfelejtettél (ahogy mindenki aki fel szokta vetni hogy "ő legalább kimondta"):

1. Gyurcsány amit mondott azt egy ZÁRT PÁRTGYŰLÉSEN mondta Balatonőszödön HÓNAPOKKAL azelőtt hogy kiszivárgott volna a hangfelvétel. Amikor meg ismeretlenek eljuttatták a felvételt minden TV-csatornának akkor meg rendkívül amatőr módon magyarázkodott hogy "eddig hazudtunk de most már nem fogunk".

2. A felvételen félreérthetetlenül kimondja hogy hazudtak a népnek (1. hiba) a magyar gazdaság állapotáról (2. hiba) a 2006-os választások előtt (3. hiba). Még egy papucsállatka is képes volt összerakni a híradót bámulva hogy a választások megnyeréséért belehazudtak a nép arcába. Amit elkövettek az kvázi egy (hangfelvétel által is bizonyított) választási csalás, ez pedig érthetően a legnagyobb MSZP-szavazókat is elidegenítette. Az pedig hogy Gyurcsány ezután se volt hajlandó távozni csak még több olaj volt a tűzre.

Még ha utálja is valaki a fideszt (én se vagyok nagy rajongójuk) egyértelmű hogy Fletó tettei és szavai vezettek a 2010-es kétharmados győzelemhez és részben a mai politikai helyzethez is. Ésszel nem lehet felfogni hogy ez az ember mit keres még mindig a politikában.

2020. júl. 8. 11:03
 12/15 anonim ***** válasza:
4%
#11 de éppen ez az álszentség hogy orbánról is tudjuk, hogy hazudik a gazdaság állapotáról, mindent megígér választásokon és azon túl is közben pedig lopnak csalnak, kokóznak, prostiznak. Csak ő nem vallja be. Ennyi a különbség kettejük között.
2020. júl. 8. 11:11
 13/15 anonim ***** válasza:
Van a mondás, hogy mindenkinek az az igazság, amit elhisz. Kb így van ez a politikában is.
2020. júl. 8. 11:33
 14/15 anonim ***** válasza:
67%

Nincs annak a beszédnek semmi jelentősége.

Annak van, amiről szól, hogy elk_rták.

A 2500 milliárd privatizációs bevételt és 6000 milliárd hitelt.

Nem "gyurcsányozás" van, hanem kamatos kamat.

Mégsehol se volt a válság, Magyarország már a csőd szélén volt, amikor még kitört a vész, az IMF sem hiteleute tovább Gyurcsányt, azért jött Bajnai az túlméretezett 15ezer milliárdos hitel felvételével.... egy olyan országban, ahol már ötven éve deficites a költségvetés.

Minden megszorítás, ugyeskedés, átrendezés ellenére 2023-ban lett volna először nullszaldós.

Hogy élnél te, ha az éves jövedelmet 80%-ára el voltál adósodva?

Én ötöd ekkora szarból is hosszú évek önsanyargatásával jöttem ki.

Ez nem propaganda, a pénz már csak ilyen.

2020. júl. 8. 11:50
 15/15 anonim ***** válasza:
32%
Sokan nem megvezethetők, a Fidesz nyert 2018 ban és a demokráciafelfogásuk szerint 2022 ig az megy amit csak akarnak.
2020. júl. 8. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!