A magyarok miért emlegetik Trianont, ha akkor tehettek volna ellene, de nem tettek semmit?
Amit tudtunk megtettünk..
Na de hallgatlak. Te mit tettél volna? :)
Épp ez az, hogy nem tettük, csak bepucsítottunk, mint gyáva szépfiú a börtönben és vártuk, hogy jól...
Ebben a kérdezővel egyetértek, a törökök megtették, amit mi nem mertünk. Ezért is mondtam, hogy gyáva népnek nincs hazája.
Elég baj ha ezt hiszed hogy ez csak ennyi.
Sorozás azért nem volt mert mindenki azt hitte még abban az évben letudják a bulit.
,,Már karácsonykor otthon leszünk"
A hadsereg létszámának lecsökkentését erősen ellenőrizték. Az magyar területekből létrejött országok árgus szemekkel figyeltek minket hogy betartsuk a szabályokat. Amúgy az osztrákokkal együtt volt meg az egymillió de mindegy. Amúgy meg hiába a nagy létszám ha nagy területen kell szétosztani. Az ugye meg van hogy Magyarország 3-4 fronton harcolt? Arról nem is beszélve hogy küldtünk csapatokat a német frontra és a törökökhöz is. Azt is fontos megjegyezni hogy attól hogy sokan voltunk nem mi voltunk a legfejlettebbek. Oroszország is hamarabb kapcsolt mint arra számítottak.
A nyersanyag átadására köteleztek. Ez nem úgy működik hogy nem akarom. Ha börtönre ítélnek akkor nem azon múlik a dolog hogy bemegyek-e vagy sem.
Amúgy így is sok mindent tettek. Pl harckocsikat és fegyvereket dugdostak el raktárakban amiknek nem lett volna szabad olyan mennyiségben nálunk lenni. Ha gondolod videót is tudok linkelni:)
#13 Úristen! Én is tudom, hogy a magyar népnek vannak hibái és jó ha valaki meg tud fogalmazni kritikát a nemzetéről, de így? Tehetségtelenek? Lusta? Gyáva? Én magyar vagyok de se nem lusta, se nem gyáva, se nem tehetségtelen, és a többi magyar sem akiket ismerek.
Amúgy a kérdésre válaszolva nem, semmit nem tudtunk volna tenni ellene mert a békefeltételekről nem kérdezték meg meg a vesztes országokat hanem csak elfogadni lehetett az ellenállásnak meg nem nagyon lett volna értelme. És szerintem egyértelmű, hogy megemlékezünk a trianoni békeszerződésről, hiszen nagy tragédiája az országnak de azzal én sem értek egyet, hogy folyton ezen kell rágódni, de fontos, hogy megemlékezzünk róla szerintem.
Aha. És mi értelme volt a török ellenállásnak? 1•000•000 km2-t veszített a területéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!