"Magyar az, akinek fáj Trianon." - Egyetértesz ezzel?
" amit a világ fejlettebb része már régen meghaladt."
Hát persze a takony kibiceknek semmi sem drága - a világ "fejlettebb" részén.
Az a baj hogy megint megy a szélsőséges kiforgatása egy egyszerű mondatnak.
Az, hogy nekem "fáj Trianon" egy pillanatig sem jelenti azt, hogy nem fogadnám el a mai határokat, hogy újra Nagy-Magyarországot akarnék vagy hogy ne értékelném az uniós tagság adta lehetőségeinket és azt, hogy egy nemzetként létezhessünk több ország területén.
Egyszerűen azt jelenti, hogy ismerem a történelmünket, fontosnak tartom hogy létezzen a nemzetünk és fájó pont, hogy idegen nagyhatalmak mindenféle kicsinyes játszma miatt az országunk nagy részét más országokhoz csapták.
Ha a kijelentés szó szerinti értelmét nézzük akkor nem. Attól, hogy nekem nem fáj Trianon még magyar vagyok, magyar az állampolgárságom, Magyarországon élek.
Ahhoz, hogy valakinek fájjon Trianon egy kicsit nemzetibb érzelműnek kell lenni. Ergo nem Fideszesnek.
Csak vicceltem, természetesen a világon semmi baj azzal, ha valakinek fáj trianon.
A baj csak az, hogy már rég nem trianon van érvényben, hanem a párizsi béke.
Engem totál hidegen hagy, éltem már japánban és norvégiában, most USA-ban élek, eddig mindenhol egy feje és két keze volt az embereknek, mind levegőt lélegeztek, szóval részemről a határok hidegen hagynak.
Amúgy a blm is csak a médiában van felfujva, valojában 20-bol 19 embert hidegen hagy itt is.
Nem erőltetném azt, hogy kinek mit kellene éreznie, a magyarságot sem kötném ehhez. Ugyanakkor sokakat idegesít, hogy minek foglalkoznak mások még mindig Trianonnal, velük sem értek egyet. Hadd foglalkozzon már mindenki azzal, ami érdekli, az még nem jelenti azt, hogy siránkozásból állnak a mindennapjai.
Szerintem amúgy sokakat rossz érzéssel tölt el ha belegondol, csak van aki többet gondolkodik ezen, van akinek szinte soha nem jut eszébe. Tisztában lenni a dolgokkal és megemlékezni rá azért szerintem nem árt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!