Miért kell építeni 50. 000 lakást? Nincs elég?
Ha átgondoltad volna a kérdést, nem írtad volna ki.
"Így is áll az építőipar, mert nincs megrendelés" - hát ezt mivel lehetne megoldani, okoskám, ha nem megrendeléssel?
"az emberek így sem tudják fizetni a hiteleket meg a rezsit" - a rezsi teljesen független ettől, de hidd el, sokaknak megkönnyebbülést jelentene, ha nem kéne még albérleti díjat is fizetniük, mert lenne egy saját lakásuk. Ja, és olvasd el részletesebben azt a javaslatot, ne csak az ötvenezer házat emeld ki belőle.
Sok eladó lakás van,az árak csökkentek, nem is veszi senki.
Ráadásul a népességünk évente egy városnyival csökken,többel mint amennyi lakást építenének.
Nem kell ezt készpénznek venni. Én éltem 3 évtizedet a szocializmusban, és most megint egy hasonló pártállam épül ki, sok mindent be tudok azonosítani. Na ilyenek ezek a nagy számok is. Akkor is voltak az ötéves tervek, és kiadták, hogy készüljön 800 000 pár cipő, meg 200 000 új lakás, stb., aztán a kutya se követte nyomon, hogy elkészült-e. Ezek ilyen hangzatos lózungok. Hruscsov is kiadta a 60-as évek elején, hogy a Szovjetunió 20 éven belül utoléri Amerikát, most meg Matolcsy mondja, hogy mi 30-35 éven belül meghaladjuk az európai átlagot. Nem kell komolyan venni.
Egyébként meg lakásból túlkínálat van különös tekintettel a válságra és a hitelkínálat beszűkülésére. Ezt mindenki meg tudja erősíteni, aki ma lakást akar eladni. Csak kevesebbért tudja, mint évekkel ezelőtt. Teljesen felesleges a lakásépítést államilag ösztönözni. Ez megint csak arra jó, hogy a haverok pénztárcáját tömjék vele.
Nálunk(egy Szolnoki kisvárosban lakom)több mint 90 ház eladó.én albérletben lakom.És nem azért nem veszem meg egyiket se, mert nem akarok hitelt fizetni.
Hanem mert nincs miből.
Az utcában van egy ház, 70 m2.Sarokház, a gáz nincs bevezetve.Szerinted a nőci eltudja adni 6.5 milláért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!