Hogy lehet új lakást venni vagy építeni, és a szocpolt is igénybe venni úgy, hogy van egy lakás a nevünkön, amit persze el szeretnénk adni, de úgy, hogy ne kelljen közben albérletbe költözni, amíg beköltözhetünk az új lakásba?
vannak erre külön lakáshitel fajták. Most hírdetik is az egyik (az állatorvosos, hogy ne legyen reklám) banknál. Ha jól emlékszem 2 év türelmi idő van a hitelhez.
A szocpol az nem függ össze ezzel. keress rá itt, az utóbbi időben sok szocpol kérdés volt. vannak linkek a szabályokhoz.
Köszi, megnézem majd az "orvosos" hitelt. :)
A szocpollal kapcsolatban már elolvastam a jogszabályt, és sajnos nem vehetünk fel szocpolt addig, amíg a nevünkön van egy másik lakás. Tehát csak az a lehetőség marad, hogy előbb el kell adnunk azt a lakást, amiben lakunk. Legalábbis én még nem látok más lehetőséget. :(
pontosan nem lehet a lakás a neveteken.
ha tellyes szocpolt akarjátok akkor újépítésü kell vagy építeni. el kell adnotok. vagy lehetséges hogy valami olyan hitelt vesztek fel ami kimondottan azoknak van akik amíg a ház elkészül nem akarják eladni a lakást. ha eljuttok öneröböl egy ideig akkor eladjátok a lakást és mivel ilyenkor a ház még csak telek szinten van így felvehetitek a szocpolt.
a szocpol nem előre jár. hanem a szerződés, átvétel, nézd meg törvényt pontosan, UTÁN. ha jó emlékszem 120 nappal utána lehet még beadni. Tehát megveszitek vagy felépítitek és utána még van 120 nap (kb 4 hónap) eladni az előzőt és lehet igényelni.
magyarország.hu-s linkeket keress a korábbiakban (az is én írtam) ott van ez a rész rendesen leírva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!