Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Eddig ki/kik okozták a legnagy...

Eddig ki/kik okozták a legnagyobb kárt Magyarországnak, Magyarságnak az alábiak közül?

Figyelt kérdés

2020. jún. 18. 21:54
1 2 3 4 5 6
 41/54 anonim ***** válasza:
0%
Persze a legkártékonyabb máig tartó befolyás ki lett hagyva. Nem véletlenül, gondolom.
2020. jún. 26. 23:54
 42/54 anonim ***** válasza:
0%

A magyar nemesség!

Miért?

Na nézzük sorjában:

1) 1514- a nemesség elnyomta a parasztságot, amire felkeltek, de nem volt normális vezetője a felkelésnek, ezért veszítettek. A nemesség, a győzelem utân meghozta az a törvényt, miszerint a jobbágy nem választhat magának földesúrt- ezzel nagyobb hatalmat kaptak a nemesség.

Így az ország nem tudott fejlődni- nem alakult ki a polgári réteg, mert nem tudtak a jobbágyok "kitőrni".

2) a török megszáláskor, már elején tudták, hogy baj van, de nem tudtak együtt működni- és hát nézzük meg, 3 (aztán 4) részre szakadt az ország!

3) Amint említettem Magyarországon jobbágyok dolgoztak- olcsó munkaerők voltak a szlávok, románok, így betelepítették őket- akiket 1867 körüli kormány elég szépen elnyomta! (magyartörténelmet kellett tanulnia a szlováknak is, nem gyakorolhatta a saját nyelvét, nemzeti nyelveket betiltották, elnyomták a "nem magyart")

1910 körüli nemzetségi arány az már ott tartott, hogy 42% volt magyar- azaz több mint a fele "el volt nyomva".

Így a 1920 június 4.- Nem meglepő, nagypofon volt! És való igaz, hogy igazságtalan volt, ez tény, de mit várunk, ha mi őket elnyomtuk őket úgy 100, intenzívebben 50 éven keresztül.

Szóval a magyar nemesség egy egoista, nárcisztikusak voltak, így történelmileg visszanézve, de voltak persze akik kivételek( azok mindenhol vannak).

Bár, a világháború utáni korok is eléggé "betett" nekünk és még a rendszerváltás sem hozta el nekünk azt a "igazi váltást". Szóval a mai "Árnyék-kor" ahol a sok fake news, a történelem félre ismertetésével- a a második felvilágosítáy kéne a magyarnak, de ez nem történik meg, mert az oktatás ugye nem olyan fontos, mint, hogy legyen minden sarkon egy stadion a sok hülyének, mert azt azért fel tudja fogni, hogy van egy guruló gömb ( foci labda) és van egyfajta cél amibe ha belemegy a labda akkor szerezz egy pontot a csapat. Ettől boldog lesznek az emberek és elfelejtik, legalább ilyenkor nem arra gondolnak az emberek, hogy vane meleg víz otthon, vagy lesze pénz kajára jövőhéten a gyereknek is. A külföldiek is pont ugyan annyira hülyék, hogy erre adnak mrd-okat, minthogy azt mondaná, hogy ezt csak az Eü.-be lehet befektetni....

Na mind1- mondanám, DE EZ AZ ÉN ÉLETEM, EZ AZ ÉN HÁZAM (IS) ÉS NEM ÉRTEK EGYET EZEKKEL A DÖNTÉSSEKKEL!!!

Küzdeni, fogok hogy az emberek tiszteljék egymást legyen az fehér, barna, sárga, fekete, takarítónő, vagy vezérigazgató, politikus,pedagógus, orvos, autó szerelő, vagy közmunkás ha dolgozik és művelt és gyarapítja az országot( nem csak gyerekkel, művészettel, ismerettekkel, tevékenységgel) legyen meg a tisztelet egymás között, egymás iránt!

Ui: Köszönöm, hogy elolvastad ezt hosszúra nyúló "választ".

És bocsi, hogy elraboltam az értékes idődből 3 percet!

2020. jún. 27. 01:50
 43/54 anonim ***** válasza:
0%

42

Én nem megyek végig azon, amit írtál, mert már ott félresiklott az okkeresés, hogy milyen ágyúkkal is lőttek minket a törökök Mohácsnál?

Miért is tudtak a magyarok HELYÉRE betelepülni a környező népek, és a nyakunkra az osztrákok, és milyen háttérrel?

STB, stb.

2020. jún. 27. 02:13
 44/54 anonim ***** válasza:
28%

41es vagyok, ezt most máshogy is megtudod fogalmazni(?), mert nem igazán értem, hogy most mit is szeretnél közölni!

(Miben hibáztam, mit írtam rosszul, vagy mit felejtettem ki, ami lényegesen befolyásolja a történéseket, azaz hazudtam valamiben?-ami nem állt szándékomban, csak az eddigi tudásommal, ezeket a tényeket ismerem, így így tudtam érdemben válaszolni a feltett kérdésre!)

2020. jún. 27. 02:22
 45/54 anonim ***** válasza:
36%
Ha végigmész a történelmen, akkor a nemesség miatt tart itt az ország. Nekik meg valójában a király engedett meg annyi hatalmat.
2020. aug. 14. 00:06
 46/54 anonim ***** válasza:
48%

A kereszténységhez csatlakozás akkoriban kb. olyan volt, mint most belépni az EU-ba és a NATO-ba. Ha nem történik meg, akkor kicsinálnak minket, mert hát taplók voltunk, és portyáztunk orrba szájba, amit most romantikusan kalandozásnak hívunk, de ha terroristák "kalandoznak" ugyanúgy, akkor fel vagyunk háborodva.

Amúgy meg azért elég egyértelmű, hogy Hitler és Szálasi-korszak volt. Ha Hitler nincs, akkor háború sincs, és nem bombázták volna szét az országot, nem robbantották volna fel a hidakat, nem halt volna meg rengeteg magyar ember, és nem mellesleg nem lett volna oka bejönni az oroszoknak felszabadítani és egyben megszállni.

Meglepett, hogy a rendszerváltás utáni politikusok ennyi szavazatot kaptak, de ez nem korrekt, tény, hogy történt korrupció, és sok más csúnyaság, de azért szenvedett már el MAgyarország nagyobb kárt is politikusok miatt. Ez inkább történelem ismeret és gondolkodás hiányáról tanúskodik.

Bár hozzáteszem, hogy Horthy is elég gáz volt.

2020. aug. 14. 09:06
 47/54 anonim ***** válasza:
48%
Nem a listából, szerintem a törökök mikor Magyarország területét majdnem teljes egészében elfoglalták jó pár évtizedig.
2020. aug. 14. 13:37
 48/54 anonim ***** válasza:
48%

47

Csak "elfoglalták"? Bár úgy let volna.

2020. aug. 14. 15:31
 49/54 anonim ***** válasza:
lett
2020. aug. 14. 15:31
 50/54 anonim ***** válasza:
27%
Orbán.
2020. aug. 14. 16:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!