Eddig ki/kik okozták a legnagyobb kárt Magyarországnak, Magyarságnak az alábiak közül?
Attól függ mit értessz kár alatt.
Az én személ, es véleményem szerint az emberéletek elvesztése a legnagyobb kár, ami egy népet érhet ebben a kontextusban. Tehát én Batura szavaztam, mert a Tatárjárás során az ország népességének kb. fele lett legyilkolva, halt éhen, lett elhurcolva, vagy menekült el.
A törökök pusztítása is ott van azért, de az egész Török invázió amúgy nevetséges. A magyar nemesség volt az, ami megbomlasztotta az ország stabilitását belülről, ők civakodtak egymással a trónért, miközben jól tudták a közelgő veszély komolyságát. Ebben Mátyásnak is oroszlánrésze volt, ugyanis amíg az apja azon fáradozott, hogy megállítsa a törököket, ő ezt lexarva, a saját egójától hajtva a Német Római Császár hivatalát akarta felvenni és a Habsburgokat támadta meg, ahelyett hogy a törökökkel foglalkozott volna. A belviszályoktól annyira meggyengült a magyar haderő, hogy amikor Mohácsnál vesztettünk, Szulejmán visszafordult, mert azt hitte, hogy vannak még magyar seregek és fel akart készülni. Amikor úgy döntött, hogy na akkor elindulnak, akkor meg nagy meglepetéssel nézte, hogy hát nincs itt senki. Mi meg voltunj olyan hülyék, hogy Budánál is leittuk magunkat velük, védtelenül hagyva a várat, a török meg csak besétált, köszöni szépen, holott nem is tervezték elfoglalni Budát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!