Az emberek miért komment formájában tőltik ki a frusztrációjukat?
Kérdező, ugye látod magad? Most te hőbörögsz itt. Nem járatja le magát senki és nem ad képet ez senkiről, mivel ez egy anonim oldal, ezért tudják az emberek levezetni a feszültséget.
De ez amúgy lényegtelen, mert a kérdésedre a kellő információt így is megkapod, legfeljebb egy kis körítéssel. Anonim emberektől érkező illetlenséget ne vedd személyes sérelemnek.
Szeretnéd tudni az okát?
Tanulj pszichológiát :)
De legalább találj rá a Pszichológus Pasi youtu.be csatornára!
Online kommunikációban nem az emberrel kommunikálsz, hanem az olvasottak által benned létrejött képpel, ami nem valós.
Ez az első oka.
Ez jól hangzik, de ezt te gondolod így.
Ez egy anonim oldala. Egyáltalán nem lehet kihekenteni, ytükrözi a személyiséget az itteni megnyilvánulás.
Jó lenne, ha lenne kultúrája. Egyáltalán nem Kell, hogy legyen kultúrája. Évek óta csak egyre csökken a kérésés a Netikett szóra, ami a Netes Etikett leírása. Sőt! Fogadok, hogy sokan nem is ismerik, hogy van ilyen fogalom. Vajon számtek órán még tanítják?
Ha az anonimitás megszűnik, sok lehetőség is megszűnik, ami jó. És emellett néhány rossz is megszűnik, ami igazán csak azokat zavarja, akik túl komolyan veszik azt, hogy miről van szó és amúgy is lelkileg instabilak, sértődékenyebbek.
Az, hogy én itt mit játszok el mint online szerepet, közé nincs ahhoz, milyen vagyok a való életben.
Naiv dolog azt hinni, amit írtál. Ez egy játszótér, színház, ahol az lehetsz, aki csak akarsz lenni. Az persze szomorú, hogy sokan a rosszindulatú fajankó figurát választják.
Akkor félre értettem. Fb-nek valóban "nincs anonimitása" azért létezik sok kamu account. :)
Ami ott van, az részben valós amiatt, mert nem anonim.
Aki depressziós, magányos, szomorú, elkeseredett és nincs kivel beszélnie az őt érintő dolgokról, azok sűrűbben mennek fb-re. (nem fordítva igaz, hanem ebbe az irányba, tehát nem a fb okozza ezt, hanem betölt egy nem feltétlen egészséges űrt IS.
Nos. Az ilyen emberek nem mindig azt írják le, amit amúgy mondanak, gondolnak, ha valóságban találkoznak. Az online kommunikáció nem személyes, hanem mint írtam, kitalált személyekkel folyik.
Ráadásul a metakommunikáció teljes hiányzik belőle. Így nem az infó 80%a elveszik a mondanivalóban, mivel csak szavakat használnak.
Én nem írok semmit fb-re, sem jót se rosszat. Néha egy-egy gondolatot kiírok, hogy más is gondol-e arra, majd személyesen dumálok a többiekkel erről. És a kiirást törlöm, mert nem tartozik a világra, és a célját elérte.
Na ez sem normális, de ezt másnál nem láttam még. De ez nem azt jelenti, hogy így kell használni. Ez azt jelenti, hogy a társadalomban bizonyos témák nem elfogadottak és elítélnek miatta.
Az emberek frusztráltak. Félre értenek szándékokat. Beírnak valamit. Azt lehet, épp te érted félre, mert nem veszed, hogy szarkazmus, vagy vicc, vagy mások ugratása. És lehet, tényleg baja van a másiknak.
Ekkor, ha van egy jó barátja, az jelzi neki, hogy itt picit frusztráltnak tűnsz és jó lenne beszélgetni, mesélj, mi van veled mostanában?
Az embereknek hiányzik az emberi kapcsolat. Ez is oka ezeknek a kommenteknek, a másik kiscsillió ok miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!