Ezek az Orbán Viktor magánéletével és családjával kapcsolatos pletykák honnan jönnek?
"Ha esetleg valaki cáfol, akkor a válasz, mint fentebb, bizonyítsd be, hogy nem igaz."
Abban igazad van, hogy az állítást kell alátámasztani, nem a cáfolatot, ez a bizonyítás terhe. Abban már nem vagyok biztos, hogy nem mindkét oldal érzelmileg érvel.
Zárjuk ki az érzelmeket.
Az egyik oldal felmutat egy számlát egy egy napos külföldi pszichiátriai kezelésről. Tekintsünk el attól, hogy hogy jutottak a számlához. A számlán olyan időpont van meghatározva a gyógykezelés időpontjaként, amikor az illetőnek Magyarországon hivatalos programja volt. A számlán olyan formai hibák vannak, ami egyértelműen arra utal, hogy nem külföldön készült, hanem konkrétan magyar készítette.
És ez csak egyetlen példa volt a számtalan közül, pár kattintás árán három perc alatt bukik az egész. Már ha valaki kíváncsi az igazságra.
Igazából én azt nem értem, az ilyen nyilvánvaló hazugságok kreálóitól és terjesztőitől miért nem perelnek el mindent, amit csak lehet. És ez persze a kurucinfó féle hazugsággyárra ugyanúgy igaz.
Egyszerű az oka, kifejezetten a kérdésed miatt beütöttem a keresőbe, hogy "orbán graz pszichiátria", és az első találatok között megnyitottam egyet. Miután elolvastam, kb 3 percig tartott egy újabb kereséssel megtudni, hol járt akkor valójában. Nem fogok minden kamuhírt előkotorni, és mindre cáfolatot keresni, csak megmutattam, hogy így is lehet.
Te voltál a kérdező, akkor elméletileg téged érdekel a valóság, járj utána, sok esetben kis fáradsággal megteheted.
"Te voltál a kérdező, akkor elméletileg téged érdekel a valóság, járj utána, sok esetben kis fáradsággal megteheted."
Csakhogy én nem ezt kérdeztem. Nem az igazságtartalmuk érdekelt, hanem hogy honnan erednek, hogy miért mondja valaki egyből, hogy "így igaz", de hogy honnan szedi, az már talány.
Kár, hogy az igazságtartalma nem érdekel.
Hogy mi a cél, az egyértelmű, politikai haszonszerzés. Hogy kitől vagy kiktől ered 1-1 ilyen "hír", az meg szerintem nehezen kideríthető azokon a csatornákon, ahol ezek megjelennek.
"A másik, mikor közismert személyekkel készítenek interjút"
Ezeket amúgy vissza szokták küldeni ellenőrzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!