Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezek az Orbán Viktor magánélet...

Ezek az Orbán Viktor magánéletével és családjával kapcsolatos pletykák honnan jönnek?

Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok, hogy például Orbán veri a feleségét, vagy hogy a fia homoszexuális, vagy akár a grazi elmegyógyintézetre. Ez utóbbi szerintem teljesen álhír (mondom ezt úgy, hogy nem vagyok fideszes, de ez eléggé összeesküvés-elmélet típusú). A másik kettő lehetséges, de honnan erednek ezek? Van valami konkrét oka/előzménye, vagy csak városi pletyka szintjén élnek?

2020. jún. 15. 16:17
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

"Ha esetleg valaki cáfol, akkor a válasz, mint fentebb, bizonyítsd be, hogy nem igaz."

Abban igazad van, hogy az állítást kell alátámasztani, nem a cáfolatot, ez a bizonyítás terhe. Abban már nem vagyok biztos, hogy nem mindkét oldal érzelmileg érvel.

2020. jún. 16. 11:50
 22/37 anonim ***** válasza:
67%

Zárjuk ki az érzelmeket.

Az egyik oldal felmutat egy számlát egy egy napos külföldi pszichiátriai kezelésről. Tekintsünk el attól, hogy hogy jutottak a számlához. A számlán olyan időpont van meghatározva a gyógykezelés időpontjaként, amikor az illetőnek Magyarországon hivatalos programja volt. A számlán olyan formai hibák vannak, ami egyértelműen arra utal, hogy nem külföldön készült, hanem konkrétan magyar készítette.

És ez csak egyetlen példa volt a számtalan közül, pár kattintás árán három perc alatt bukik az egész. Már ha valaki kíváncsi az igazságra.

Igazából én azt nem értem, az ilyen nyilvánvaló hazugságok kreálóitól és terjesztőitől miért nem perelnek el mindent, amit csak lehet. És ez persze a kurucinfó féle hazugsággyárra ugyanúgy igaz.

2020. jún. 16. 12:06
 23/37 A kérdező kommentje:
Rendben, de mindig előveszed ez a számlát. Elhiszem, hogy a számla hamis, a grazi dolgot még én is a hazugságok között említettem. Úgy lovaolsz ezen az egy dolgon, mintha ez lenne az egyetlen.
2020. jún. 16. 12:10
 24/37 anonim ***** válasza:
83%

Egyszerű az oka, kifejezetten a kérdésed miatt beütöttem a keresőbe, hogy "orbán graz pszichiátria", és az első találatok között megnyitottam egyet. Miután elolvastam, kb 3 percig tartott egy újabb kereséssel megtudni, hol járt akkor valójában. Nem fogok minden kamuhírt előkotorni, és mindre cáfolatot keresni, csak megmutattam, hogy így is lehet.

Te voltál a kérdező, akkor elméletileg téged érdekel a valóság, járj utána, sok esetben kis fáradsággal megteheted.

2020. jún. 16. 12:31
 25/37 anonim ***** válasza:
74%
Egyébként meg a 2. válaszoló pont ezt tartja bizonyítottnak a többivel ellentétben.
2020. jún. 16. 12:34
 26/37 A kérdező kommentje:

"Te voltál a kérdező, akkor elméletileg téged érdekel a valóság, járj utána, sok esetben kis fáradsággal megteheted."

Csakhogy én nem ezt kérdeztem. Nem az igazságtartalmuk érdekelt, hanem hogy honnan erednek, hogy miért mondja valaki egyből, hogy "így igaz", de hogy honnan szedi, az már talány.

2020. jún. 16. 13:06
 27/37 anonim ***** válasza:
65%

Kár, hogy az igazságtartalma nem érdekel.

Hogy mi a cél, az egyértelmű, politikai haszonszerzés. Hogy kitől vagy kiktől ered 1-1 ilyen "hír", az meg szerintem nehezen kideríthető azokon a csatornákon, ahol ezek megjelennek.

2020. jún. 16. 13:19
 28/37 A kérdező kommentje:
Rendben, köszi.
2020. jún. 16. 13:25
 29/37 A kérdező kommentje:

"A másik, mikor közismert személyekkel készítenek interjút"

Ezeket amúgy vissza szokták küldeni ellenőrzésre.

2020. jún. 20. 23:56
 30/37 anonim ***** válasza:
69%
Az első Orbán kormány alatt szinte minden nap volt valami hasonló az RTL híradójában. Persze "állítólag", meg "informátorunk szerint". Tehát amolyan névtelen levélként adták elő, de nyilvánvalóan ők találták ki.
2020. jún. 21. 07:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!