Magyar állam hogy támogatja a határon túli magyarokat?
Nincs semmi irigység,csak neutralisan kérdem.
Amik itt vannak csaladtamogatasok csok meg családi pótlék azt hataron kívül is utaljak?
Kulturat tamogatjak valahogy?
Iskolakat penzelik vagy adnak magyar tankonyvet a gyerekeknek vagy néptáncot tamogatjak,nepdalokat?
Amik itt vannak a vallalkozoknak tamogatasok azok ott is igenyelhetok?
Magyar "multinaciobalis " cégeken keresztul tudjak őket anyagilag felhozni? Na nem mintha itt olyan nagy kánaán lenne.
Mire lenne a határon túli magyarokanak legjobban szüksége milyen segitsegre a magyar államtól es a magyar lakosoktol?
Ti is ugy látjátok,hogy nem a szomszédos orszagban elő magyar identitas van veszelyben hanem azoke akik nyugat Eu ba mentek ki dolgozni?
Azoknak a gyerekei abban a suliban más identitasban es nyelvben nőnek fel.
Ha már az Eu ennyire vegyes akkor célszerű lenne 2 nyelvű iskolakat nyitni mindenhol?
Ugy értem Angliaban nemcsak magyar angol,hanem pl lengyel vagy orosz angol?
az biztos segít titeket ballerek, ha habzószájjal gyűlöltök mindent és mindenkit aki nem gyurcsány :DD
hajrá határon túliak! csak így tovább 99% fidesz!
Én erdélyi vagyok, és nem igazából tapasztaltam, hogy a kormány hordaná ide a pénzt. 1-2 épület felújítás volt a környéken, amibe a Magyar kormány is adott, de kb. ennyi, nem azt mondom hogy ez kevés (városomban egy 450 éves iskola felújításába pótolt bele a kormány, ahonnan évről évre mennek magyarországi orvosi és műszaki egyetemekre a diákok), csak azt, hogy hazudnak, akik azt mondják, hogy ontja a kormány a pénz a határon túliaknak.
Liberális hazugsággyár sok hülyeséget elhitetett a M.O. emberekkel, nem a pénzért szavaznak az itteniek a Fideszre, az elég elenyésző és átlag ember nem sokat érzékel belőle. Inkább a 2002-2010 közötti Magyargyűlölő kormány az oka a nagymértékű bizalmatlanságnak az ellenzékkel szemben. Román közvéleményben ekkor még az is élt, hogy az erdélyi magyarokat gyűlölik az anyaországban. Azért az ilyenek mély nyomot hagynak az emberekben. Dk-s politikusok most is posztolnak olyanokat, hogy aki nem M.O. született az nem magyar, az ellenzéki kommentelők mocskos románoznak minden erdélyi magyart, és emiatt is van az, hogy a választásokon az a 10% aki részt vesz, az fixen a Fideszre szavaz és nem erre az ellenzéki bagázsra.
Aki részt vesz a választásokon, az azért teszi, mert fél attól, hogy újra olyan kormány lesz, aki röviden-tömören tojik magasról arra az 5 millió magyarra, aki nem M.O.-n él és újrakezdődik a magyarellenes politika Magyarországon. Nyílván már nincs relevanciája annak, hogy Fletó és az MSZ(M)P hatalomra jusson, de attól még megmaradt a "Fideszesség", mert ők voltak azok, akik pontot tettek az állampolgárság megadásával annak a kérdésnek a végére, hogy mi magyarok vagyunk-e vagy sem az anyaország szerint és oda tartozunk-e vagy sem.
Semmilyen magyarorszagi tamogatas nem igenyelheto kulfoldon.
Iskolakban lehet igenyelni par ezer forintos tamogatast, ami a magyar diakokidentitasat akarja fenntartani.
Na meg ugye milyen hihetetlen, a varosunkban levo stadiont is felujitottak. Ami aztak qrvara hianyzott, elotte a mentohelikopter leszallo is volt, de megtiltottak a leszallast, igy most a helikopter a varoson kivul a katonai leszalot hasznalja. Biztos egy haldoklo betegnek megeri 10-15 percet pluszban szenvedni a mentoben.
"az ellenzéki kommentelők mocskos románoznak"
Az ellenzéki kifejezést kár volt elhelyezned a mondatban.
Egyszer hozzászóltam egy Facebookon megosztott hírhez, méghozzá a FIDESZ aktuális nézetével ellentétes véleményem írtam le. Akkoriban az adatlapomon nyilvánosan megjelenítettem szülővárosom (erdélyi település), illetve egyetemem (román tannyelvű erdélyi egyetem).
Ezután a nyilvánvalóan fideszes, nem túlzottan intelligens hozzászólóktól megkaptam pontosan ugyanazokat az "érveket", amiket Gyurcsány nyugdíjasaitól vár az ember.
Köszi h leirtatok! Sajnálom h ilyen a helyzet h ilyen sok magyar mentalitasa itthon hogy sajnalja a penzt a határon túlra. Azzal érvelnek h akkor onnan is fizessenek be adót. Szerintem semmi infojuk nincs a nagy Magyarorszagrol. Szerintem ha a politikusok nem tartanak lent a béreket semmi baj nem lenne! De az nem erdeke a magyar politkzsoknak csak az h fuggjel tőlük a segelyeiktol meg a tamogatasaiktol h rajuk szavazz tartsd meg őket a hatalmon. Ha mindneki jólétben élne akkor jobban meggondolna h kire szavaz.Megnézné h ki tett többet vagy ki nem volt korrupt.
Határon túl vannak magyar könyvtárak nektek? Olyanra gondolok ami megyei szintű vagy nagyságú meg színvonalú új modern könyvekkel?
Amugy ma bemondta a radio h a határon túli vallalkozokat tamogatja a kormány.
A Dk az egy nagyon gáz part Gyurcsannyal az élen.
Meg most itthon az megy h Budapest polgarlasteret akarjak leradirozni mert Sorostol fogadott el penzt.
Nektek kint milyen tamogatasra lenne szuksegetek Magyarorszagtol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!