Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyar állam hogy támogatja a...

Magyar állam hogy támogatja a határon túli magyarokat?

Figyelt kérdés

Nincs semmi irigység,csak neutralisan kérdem.

Amik itt vannak csaladtamogatasok csok meg családi pótlék azt hataron kívül is utaljak?

Kulturat tamogatjak valahogy?

Iskolakat penzelik vagy adnak magyar tankonyvet a gyerekeknek vagy néptáncot tamogatjak,nepdalokat?

Amik itt vannak a vallalkozoknak tamogatasok azok ott is igenyelhetok?

Magyar "multinaciobalis " cégeken keresztul tudjak őket anyagilag felhozni? Na nem mintha itt olyan nagy kánaán lenne.

Mire lenne a határon túli magyarokanak legjobban szüksége milyen segitsegre a magyar államtól es a magyar lakosoktol?

Ti is ugy látjátok,hogy nem a szomszédos orszagban elő magyar identitas van veszelyben hanem azoke akik nyugat Eu ba mentek ki dolgozni?

Azoknak a gyerekei abban a suliban más identitasban es nyelvben nőnek fel.

Ha már az Eu ennyire vegyes akkor célszerű lenne 2 nyelvű iskolakat nyitni mindenhol?

Ugy értem Angliaban nemcsak magyar angol,hanem pl lengyel vagy orosz angol?

2020. jún. 14. 18:06
 1/10 anonim ***** válasza:
64%
Bőven - ha a fideszre szavaznak!
2020. jún. 14. 18:07
 2/10 anonim ***** válasza:
64%
Nemzeti lózungokkal, meg választás előtt ad nekik egy kis aprót.
2020. jún. 14. 18:15
 3/10 anonim ***** válasza:
27%

az biztos segít titeket ballerek, ha habzószájjal gyűlöltök mindent és mindenkit aki nem gyurcsány :DD

hajrá határon túliak! csak így tovább 99% fidesz!

2020. jún. 14. 18:17
 4/10 A kérdező kommentje:
Konkretan kérdem.
2020. jún. 14. 18:24
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én erdélyi vagyok, és nem igazából tapasztaltam, hogy a kormány hordaná ide a pénzt. 1-2 épület felújítás volt a környéken, amibe a Magyar kormány is adott, de kb. ennyi, nem azt mondom hogy ez kevés (városomban egy 450 éves iskola felújításába pótolt bele a kormány, ahonnan évről évre mennek magyarországi orvosi és műszaki egyetemekre a diákok), csak azt, hogy hazudnak, akik azt mondják, hogy ontja a kormány a pénz a határon túliaknak.

Liberális hazugsággyár sok hülyeséget elhitetett a M.O. emberekkel, nem a pénzért szavaznak az itteniek a Fideszre, az elég elenyésző és átlag ember nem sokat érzékel belőle. Inkább a 2002-2010 közötti Magyargyűlölő kormány az oka a nagymértékű bizalmatlanságnak az ellenzékkel szemben. Román közvéleményben ekkor még az is élt, hogy az erdélyi magyarokat gyűlölik az anyaországban. Azért az ilyenek mély nyomot hagynak az emberekben. Dk-s politikusok most is posztolnak olyanokat, hogy aki nem M.O. született az nem magyar, az ellenzéki kommentelők mocskos románoznak minden erdélyi magyart, és emiatt is van az, hogy a választásokon az a 10% aki részt vesz, az fixen a Fideszre szavaz és nem erre az ellenzéki bagázsra.

Aki részt vesz a választásokon, az azért teszi, mert fél attól, hogy újra olyan kormány lesz, aki röviden-tömören tojik magasról arra az 5 millió magyarra, aki nem M.O.-n él és újrakezdődik a magyarellenes politika Magyarországon. Nyílván már nincs relevanciája annak, hogy Fletó és az MSZ(M)P hatalomra jusson, de attól még megmaradt a "Fideszesség", mert ők voltak azok, akik pontot tettek az állampolgárság megadásával annak a kérdésnek a végére, hogy mi magyarok vagyunk-e vagy sem az anyaország szerint és oda tartozunk-e vagy sem.

2020. jún. 14. 18:56
 6/10 anonim ***** válasza:

Semmilyen magyarorszagi tamogatas nem igenyelheto kulfoldon.

Iskolakban lehet igenyelni par ezer forintos tamogatast, ami a magyar diakokidentitasat akarja fenntartani.

Na meg ugye milyen hihetetlen, a varosunkban levo stadiont is felujitottak. Ami aztak qrvara hianyzott, elotte a mentohelikopter leszallo is volt, de megtiltottak a leszallast, igy most a helikopter a varoson kivul a katonai leszalot hasznalja. Biztos egy haldoklo betegnek megeri 10-15 percet pluszban szenvedni a mentoben.

2020. jún. 14. 21:22
 7/10 anonim ***** válasza:
Bármit adnak nekik csak szavazzanak a nagy bölcs vezérre.
2020. jún. 14. 22:49
 8/10 anonim ***** válasza:

"az ellenzéki kommentelők mocskos románoznak"

Az ellenzéki kifejezést kár volt elhelyezned a mondatban.

Egyszer hozzászóltam egy Facebookon megosztott hírhez, méghozzá a FIDESZ aktuális nézetével ellentétes véleményem írtam le. Akkoriban az adatlapomon nyilvánosan megjelenítettem szülővárosom (erdélyi település), illetve egyetemem (román tannyelvű erdélyi egyetem).

Ezután a nyilvánvalóan fideszes, nem túlzottan intelligens hozzászólóktól megkaptam pontosan ugyanazokat az "érveket", amiket Gyurcsány nyugdíjasaitól vár az ember.

2020. jún. 15. 07:42
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi h leirtatok! Sajnálom h ilyen a helyzet h ilyen sok magyar mentalitasa itthon hogy sajnalja a penzt a határon túlra. Azzal érvelnek h akkor onnan is fizessenek be adót. Szerintem semmi infojuk nincs a nagy Magyarorszagrol. Szerintem ha a politikusok nem tartanak lent a béreket semmi baj nem lenne! De az nem erdeke a magyar politkzsoknak csak az h fuggjel tőlük a segelyeiktol meg a tamogatasaiktol h rajuk szavazz tartsd meg őket a hatalmon. Ha mindneki jólétben élne akkor jobban meggondolna h kire szavaz.Megnézné h ki tett többet vagy ki nem volt korrupt.

Határon túl vannak magyar könyvtárak nektek? Olyanra gondolok ami megyei szintű vagy nagyságú meg színvonalú új modern könyvekkel?

2020. jún. 16. 15:23
 10/10 A kérdező kommentje:

Amugy ma bemondta a radio h a határon túli vallalkozokat tamogatja a kormány.

A Dk az egy nagyon gáz part Gyurcsannyal az élen.

Meg most itthon az megy h Budapest polgarlasteret akarjak leradirozni mert Sorostol fogadott el penzt.

Nektek kint milyen tamogatasra lenne szuksegetek Magyarorszagtol?

2020. jún. 16. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!