Megkapta már valaki a bérkiegészítést? Mert 10.-éig kellett volna megjönnie és már 12.-e van.
A főnököm pályázott a bérkiegészítésre és átjelentett 2 órás munkaviszonyba. A bért megkaptam a cégtől, de az államtól nem. Az ismeretségi körben többen is vannak hasonlóan. Van egy vállalkozó ismerősöm is, aki szintén hasonlóan van, azt mondta, hogy a szerződésben is az van, hogy 10.-éig kell utalni az államnak a pénzt, ha 5.-éig beküldi a dokumentumokat. Ő 2.-án küldte be, de ő sem kapott még egy fillért sem. Sőt, szerinte annyira nem is nagy üzlet, mert a cégnek az adót be kell fizetni a 30% után, az meg nem kis összeg, tehát annyira nem nagylelkű az állam.
De most már ki kellene fizetnem a csekkeket, meg hát élni is kellene valamiből, de amit kaptam a cégtől, az kevés rá, hiába dolgoztam.
Bezzeg reklámozni nagyon tudják, hogy ők milyen nagylelkűek voltak és mennyi támogatást adtak a koronavírus miatt. Csakhogy eddig semmit sem adtak, mert senki sem kapta meg!
Ma végre megérkezett. potom 20 nap késéssel. Bezzeg ha én fizetném be az adót így, akkor rögtön bírságot meg késedelmi kamatot számolnának. De a hivatalnokokat gondolom egyáltalán nem érdekli, hogy mit eszik az a szerencsétlen, miből fizeti a számláit, stb.
#10: Mi sem 2 órát dolgozunk és az ismerőseim, akik szintén kapnak bértámogatást, mind 8 órát dolgoznak. Ha nem tetszik, azt mondja a főnök, el lehet menni máshova. Ja és még a szokásos kiegészítéseket sem kapják meg, sokaknak így jóval kevesebb a bére, mint azelőtt, pedig ugyanannyit melóznak. Erre volt jó ez a víruspánik. Jól átvertek minket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!