Rnesos kérdése:
Kapott már valaki bérkiegészítést a kománytól? (gazdasági giga mentőcsomag a korona vírus/vészhelyzet alatt)
Figyelt kérdés
2020. jún. 2. 11:02
1/19 anonim válasza:
A kormány célja nem az, hogy ne érje meg elmenni dolgozni, mert ha otthon maradsz, akkor is megkapod a fizetésedet. Talán nem nehéz belátni, hogy ez nem lenne jó megoldás.
4/19 anonim válasza:
Még az álláskeresési járadékot se kaptam meg, pedig 2 hónapja regisztráltam.
5/19 A kérdező kommentje:
Szó sem volt arról, hogy nem kell dolgozni. Csupán azok a cégek a dolgozóikkal együttesen pályázhattak bérkiegészítésért, akik a vészhelyzet alatt csökkent munkaidőben tudták biztosítani a működésüket. Pl. 4-6 óra stb. Az így kiesett bér 70%-át állja a költségvetés, de asszem max.75 ezer ft. Az én környezetemben pályázott néhány cég és a pályázatról semmi hír sincs. A dolgozók sem kaptak még semmit. Tudomásom szerint közvetlenül a dolgozók számlájára kellene átutalni az állami bértámogatást egy állami/központi számláról. Vagy ez is olyan lesz mint az eü.dolgozók bruttó 500ezer ft-ja, vagy a nyugdíjasok 13. havi pénze? Tehát szó sincs munkanélkül történő pénz keresésről.
2020. jún. 2. 13:36
6/19 anonim válasza:
Vélelmezhetően az erre szánt pénz a Mészáros és Mészáros KFT berkeibe lett elosztogatva.
7/19 anonim válasza:
A pároméknak a májusi fizetéséhez már kért a cég az állami bérkiegészítésből. De meg még nem kapta, hiszen még nem kaptak fizetést. Holnap vagy holnapután utalják a fizetéseiket, abban már benne lesz az állami bérkiegészítés is.
8/19 A kérdező kommentje:
Legyen igazad, és kapjátok meg a bérkiegészítést. Én azért szkeptikus vagyok. Nálunk 2 hónapja let beadva a pályázat, és még sehol semmi. Megköszönném, ha jeleznéd, hogy valóban a számlátokra került e a kiegészítő összeg! Lehet, hogy a cégek nem elég fontosak a nemzetgazdaságnak? Ki dönti ezt el? Szerintem aki munkát biztosít az már alapból nemzetgazdasági érdek. Vagy nem?
2020. jún. 2. 14:39
9/19 anonim válasza:
Csak azt fogjuk látni hogy megkapta a bérét. Azt nem hogy a cég előlegezte meg a bérkiegészítést és utólag számolnak el az állammal vagy hogy már az állami pénz van benne. Ez egy nagy cég.
10/19 A kérdező kommentje:
Ahogy én tudom nem a cégen keresztül érkezik a bér kiegészítés, hanem ahogy már az előzőekben írtam egy központi számláról (államkincstár). Én ezt úgy képzelem el, hogy mondjuk a bankszámlára érkezik a pl. a 4-órás munkabér a cégtől, és külön a bérkiegészítés az államkincstártól. Persze lehet, hogy tévedek. Információt ez ügyben sehol sem találok. Ezért próbálok itt érdeklődni.
2020. jún. 2. 15:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!