Mi az oka annak, hogy Magyarországon nincs 539 ezer forintos minimálbér, mint Németországban? A kormány nem ért a gazdasághoz vagy hogyhogy nem sikerül jólétet teremteni?
"Németországban az árak terén kb. másfélszeres különbségek vannak Magyarországhoz képest"
Hát az lehet, én nem éltem ott, csak Belgiumba és Egyesült Királyságban. Van ami olcsóbb, jelentősen is akár és van ami drágább. Olyan termékek, amiknél csak nézek és nem értem, hogy miért, hiszen nem helyi termék, az EU vagy világ más országaiból hozzák oda.
Amúgy engem inkább ezek a nagy szavak szoktak idegesíteni, miközben Magyarországon sem tesznek semmit a bérfelzárkóztatásért országon belül.
"Szóval egyáltalán nem egyenesen arányosak az árak a fizetésekkel"
amivel könnyű a határokon kereszül kereskedni, az nyilván ugyanannyiba kerül
de mondjuk egy fodárszért egy mozijegyért egy étteremért simán elkérnek arányosan ugyanannyit, ha nem többet
a tulajdont terhelő adók is magasabbak, nem véletlenül szórják ki a 10 éves autókat, olyan rá az adó meg olyan drága a szerelő hogy megéri újat venni
Arról a történelem nevük izéről nem hallottak?
Nyugat-Európaban viszonylag békében éltek, innen még lapátoltak kifelé a termelést a török, a Habsburg, a szovjet.
1941-ben már csak 35-40% elmaradásának volt a német vételhez, 81-ben meg már 11-szeres.
Nyugat-Európa ma is több pénzt visz ki, a cégeivel, mind amennyit visszaoszt át EU-n át.
A püspök rosszalóan odasól az üdvözlésére megjelent plébánosnak:
- Hát azért a haragot csak megkondíthatták volna a püspök érkezésére!
- 1000 és egy okunk van, hogy nem tettük..
- Ugyan már! Mondjon csak egyet!
- Elsőként talán az, hogy nincs harangunk.
A német GYK-n még talán azt kérdezik, miért nincs náluk is 2,8 személyautó egy átlag családban, mint az USA-ban?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!