Hogyan lehetne megoldani a lakhatási válságot? Mi lehet a megoldás erre a problémára?
Azonnal el kell törölni a csok-ot, hogy az ingatlanárak normalizálódni tudjanak.
Azután lehet szociális bérlakás programokkal enyhíteni a helyzeten, miközben rendkívül kedvezményes állami támogatású lakáshitelekkel váltanák fel a csok-ot.
A szegényebbek bérlakással oldanák meg, a tehetősebbeknek lenne esélye saját lakáshoz jutni.
Ez lenne nagyvonalakban a megoldás
Addig ugye nem érdemes gyereket vállalni amíg nincs saját lakása az embernek. Namost amíg nincs gyereked, nem is tudsz lakást venni, mert követhetetlenül nőnek az ingatlanárak is a csok miatt.
Ez egy csapda, ami akadályozza a lakhatást, nem pedig segíti.
És persze akik nem akarnak gyereket azok menjenek az utcára?
Azért nekik is lakniuk kell valahol, márpedig a csok miatt még bérelni is alig lehet egy lakást egy magyar fizetésből.
Hát, az ingatlanok árai nem szoktak csökkenni.
Ami történt, az megtörtént.
Azt tudom, hogy a CSOK és a családalapítással összefüggő támogatások azért beleszámítanak abba, hogy az ember bele merjen vágni a családalapítás kalandba.
A fiam még a CSOK előtt született. A lányom megfoganása pedig azt eredményezte, hogy felvettük a CSOK-ot. Emiatt nem kellett gondolkodnunk azon, hogy elvetessük-e vagy sem.
Az már más kérdés, hogy elváltunk és a volt nejem közgazdász diplomás létére inkább kiment az osztrákokhoz takarítani a gyerkőcökkel.
Én úgy gondolom, hogy aki bátor, az felveszi a hitelt, mondjuk 20 évre forint alapban és kis szerencsével talán pár év múlva már kevesebbel törleszt, mint amennyibe egy albérlet bérleti díja lenne.
De én vidéki, egyedülálló targoncás nem engedhetem meg magamnak, hogy egymagam lakást vagy házat vegyek. Egyszerűbb az élet a mamahotelbeben, ahol apám elkéri a fizetésem majdnem felét, de akkor meleg kaját eszek és ki tudom pengetni a gyerektartást.
Itt átlagmunkából élőnek csak akkor áll a zászló, ha családot alapítana. Ha ez nem így lenne, nem akarnának a magyarok szaporodni.
Ez a kormány meghozta a döntését. Megértem a gondolkodást, de ennek idővel komoly következményei lesznek.
Ahogy már előttem is írták, el kell törölni a CSOK-ot és a babavárót, ugyanis ez indította el az egész lakhatási válságot.
Ezt meg is fogja tenni Magyar Péter.
Egyébként nem lenne lakhatási válság, mivel 700 ezer ingatlan áll üresen Magyarországon, ebből 170 ezer Budapesten. Vidéken olyanok is gyakoriak, hogy már nő ki a fa a házból, olyan régóta elhagyatott.
Tehát Magyarországon van már egy hatalmas ingatlan állomány, ami nincs kihasználva. Olyan adó rendszer kellene, ami serkenti az ingatlanok kiadási, eladási kényszerét, pl. ingatlanadó a többedik ingatlan után. Vagy bevezetni hogy családonként hány ingatlan után kelljen ingatlanadót fizetni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!