Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád azt, hogy lépjünk...

Támogatnád azt, hogy lépjünk ki az EU-ból, és hozzunk létre egy új szövetséget Kínával?

Figyelt kérdés
Nekem tetszene, mert Kína a jövő társadalma, míg a balliberális Nyugat fellegvára, az USA, lassan összeomlik a tüntik miatt.

2020. jún. 9. 13:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
33%
Én támogatom azt, hogy lépjünk ki az EU ból, de én inkább úgy tudnám elképzelni, hogy a visegrádi országokkal ( V4- ek) és mondjuk Horvátországgal, Szlovéniával, Szerbiával kiegészülve alakítanának ki egy komoly gazdasági "kishatalmat" a térségben, amely szorosan együttműködne Kínával is.
2020. jún. 9. 13:16
 2/18 anonim ***** válasza:
74%
Én nem, de itt ebben a rovatban, annyi a Kína imádó, Nyugat ellenes hogy simán találsz veled egyetértő tábort :D
2020. jún. 9. 13:17
 3/18 anonim ***** válasza:
28%
igen
2020. jún. 9. 13:31
 4/18 anonim ***** válasza:
31%

"de itt ebben a rovatban, annyi a Kína imádó, Nyugat ellenes"

Nem lehet, hogy okkal?

2020. jún. 9. 13:34
 5/18 anonim ***** válasza:
55%

Kína messze van és teljesen más érdekszövetséget fog alkotni, ilyen kis országokkal nem szövetséget akarnak, hanem üzletkötéseket.

Tudom hogy a kérdés csak provokáció, ez nyilvánvaló, hiszen éppen úgy nem lehet szövetséget létrehozni Európa közepén egy másik földrésszel, ahogyan nem tudott fennmaradni a britek kapcsolata sem a más földrészeken levő gyarmataikkal, pedig ott tulajdonosként indultak, nem egyenlő rangú felekként.

Azt kellene megértened kérdező neked is meg a #2-nek is, hogy attól mert valaki nem tekinti rossznak ha jó gazdasági kapcsolata van az országnak egy nagy országgal, amelyik vezetése nem éppen a ballibek kebelbarátja, attól még sem szövetséget nem akar vele kötni, sem alárendeltje, kiszolgálója nem akar lenni, sem hátat fordítani nem akar a többi országnak.

Ahogy #1 írta, ha kiderül az EU-ról hogy menthetetlen és az országunknak nem előnyös már tovább, akkor egy új szövetséget kell létrehozni, de olyat amiben egyenlő partnerek lehetünk a többi taggal és nem gyarmat. Ismered a mondást arról, hogy cseberből-vederbe lép. Ha már kilépnénk egy rossz szövetségből akkor azt nem egy másik rosszra kell felváltani!

2020. jún. 9. 13:39
 6/18 anonim ***** válasza:
44%
Már létrehoztunk!
2020. jún. 9. 13:42
 7/18 anonim ***** válasza:
86%

Kínában kommunizmus van, földrajzilag nem oda tartozunk (ezt sem lehet megkerülni) és habár kétséktelen, hogy Kína a 21. század egyik legnagyobb győztese, de a saját állompolgárainak a jóllétét mégsem biztosítja, inkább munkaerőként tekint rájuk.

Én inkább dolgoznék azért, hogy a mi társadalmunk ne "omoljon össze" (a te szavaiddal élve) mintsem egy kommunista rezsim részévé válni (aki mellesleg nem is akarja, hogy a részévé váljunk, valószínűleg nem is tudja és nem is érdekli az ottani vezető politikusok nagy részét, hogy létezünk).

2020. jún. 9. 13:45
 8/18 anonim ***** válasza:
84%
Na és Kínának mi oka lenne rá?
2020. jún. 9. 13:48
 9/18 FoxtrotLidérc ***** válasza:
75%
Kínával semmiképpen sem! A mai napig vannak ott "átnevelő táborok", amire kösz, de nem vagyok kíváncsi. Bár mondjuk azzal egyetértenék, hogy Kelet-Európa, ÉS Skandinávia + Finnország létrehozzon egy szövetséget.
2020. jún. 9. 13:49
 10/18 anonim ***** válasza:
30%
#9 A svédeket hagyjuk ki belőle, a norvégokban sem vagyok biztos hogy jjó lenne.
2020. jún. 9. 13:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!