Szabad Nemzetek Szövetsége. Támogatnátok az öltetet?
Tehát létrejönne egy katonai, politikai, és gazdasági szövetség, legalább olyan szoros lenne, mint most az EU és a NATO.
A következő országok tartoznának hozzá:
USA, Kanada, EU, Izrael, Ausztrália, Új-Zéland, Japán, Dél-Korea
Mind olyan országok akik az emberi jogok, a technológiai fejlődés, a béke, a liberális kapitalizmus, és a racionalizmus mellett kötelezték el magukat.
A szövetség lényege lenne az összefogás olyan emberi jogokat és szabadságot nem tisztelő országokkal szemben, mint Oroszország, Kína, Észak-Korea, Szaud-Arábia, Irán, és Kuba.
Ez lenne a himnusza:
https://www.youtube.com/watch?v=lnlA2rCHJHY
Nem, mert USA és Izrael minden csak nem a béke elkötelezett híve.
Az EU nem ország és az EU tagországai között sem mindenki elkötelezett híve a liberális kapitalizmusnak.
A himnusz semmitmondó.
Ezen kívül nem veszed figyelemben a függőségi és jelenlegi szövetségi rendszereket, amiket egy ilyen miatt senki nem fog beáldozni.
Szerintem előbb tanulni kéne.
De ha azt nem szeretnéd, valósítsd meg az ötletedet. Talán megérted, mi benne a fantazmagória.
A gondolatmenetedet értem, viszont ilyen szövetségre nincsen se esély, se igény. Elméletben tényleg jól hangzik, de a gyakorlatban nem lehetne létrehozni, több sebből is vérzik az elképzelés. Régen amúgy én is gondolkodtam hasonlókon, mert jogot és nemzetközi tanulmányokat tanultam, szóval mozgott az én fantáziám is. :)
Másrészt, ez nem a kérdésed része, de meg kell jegyeznem, csak a tisztán látás végett: nincs még egy olyan szemét és alattomos nagyhatalom, mint az USA. Imádom amúgy, éltem és tanultam is kint. De a hazug propagandájától és politikájától hányni tudnék. :D És ez többnyire nem is elnökfüggő, amit sokan hisznek.
USA és Izrael mint az emberi jogok és a béke mellett elkötelezett országok? Jó, vitz, irány Auschwitz.
Egyébként maga az elképzelés nekem utópisztikusan hangzik, túl messzi vannak egymástól az országok, túl sok különböző érdekkel, eltérő kultúrával, látásmóddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!