Magyarország most milyen lenne, ha nem lett volna szocializmus?
Nem lennénk olyanok, mint Ausztria. Ugyanis Ausztria már időtlen idők óta ipari ország. Mi meg, tetszik vagy sem, mindigis agrár ország voltunk.
Szerintem az életkörülmények nem lennének sokkal jobbak. Ha egyáltalán jobbak lennének. Legfeljebb annyi lenne a különbség, hogy negyven évvel több tapasztalatunk lenne a demokrácia terén és nem kellene még mindig a múlt rendszer lebontásával foglalkozni.
Talán valamivel jobb lenne. De szerintem nem sokkal.
Üdv Mindenki!
Ha tegyük fel minket már a nyugati szférához soroltak volna, akkor ugyanúgy rengeteg problémánk lenne, mint most csak mások lennének és máshogy neveznénk őket. Ma a hazafiasságról(mármint magáról a szóról) sok embernek a kopasz, hőbörgő "neonáci" düfő képe rajzolódik ki hibásan és hát... általában sok fiatal van aki nem tiszteli a saját hazáját. Nos, ez ugyanúgy létezne akkor is, csak akkor nem a 'szocializmus' eredménye lenne ez, hanem a liberalizmusé. Ugyanúgy sz*rul állna az ország pénzügyileg, csak max. kevesebb lenne a tartozásunk(de ez ugye mindegy hiszen a kamattal van a gond mint tudjuk, és az akkor is lenne), szóval ebből sem lenne jobb a helyzet. Valószínűleg hamarabb eu tagok lettünk volna. Jobb nem lenne SZERINTEM, csak másabb. A korrupció, a bűnözés és a megosztottság ugyanúgy meg lenne.
Kedves 00:01-es!
Az, hogy 1945 után milyen sz@r helyzetben voltak, nem teszi semmissé, hogy századokkaelőttünk járnak az ipari fejlődésben. Mi a negyven évi szocializmus nélkül sem járnánk ott, mint ők. Ez nem jelenti azt, hogy rosszabb lenne a helyzetünk, csak egészen más. Mivel mi agrár ország vagyunk és ez negyven év alatt sem változott volna meg. Lehet hogy jól élnénk, és gazdagok lennénk, amit én nem hiszek, de olyanok nem lennénk, mint Ausztria, mert a mi gazdaságunk a kezdetektől fogva a mezőgazdaságra épült, az övék meg időtlen idők óta az iparra.
Ezt nem lehet tudni, hiszen nem tudhatjuk, mi lett volna a szocializmus helyett! Sokszor annyira kiszámíthatatlan az élet, hogy amit biztosnak hiszünk, az nem jön be. Így csak tippelgetni lehet, de biztosat senki sem tud mondani. Jobb lett volna? Talán. Rosszabb lett volna? Nem kizárt.
Nem olyan régen volt a rendszerváltás/változtatás (kinek mi tetszik), tehát csak majd 50 év múlva összegezhetjük, hogy mit nyertünk/vesztettünk a bukásával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!