Mi a véleményetek Toroczkai programjáról?
Igen, jól sejtettem, egy elnyomó rendszert akar létrehozni valamilyen 19. századi paraszti romantika jegyében a 21. században.
Köszönöm, nem kérem.
Nagyjából rendben is lenne. De a szingapúri modellről nem tudom, hogyan működne, annyira különböző a helyzet.
Az osztott földtulajdonokat most kezdte a kormány rendbetenni, és nem lesz rövid folyamat.
Hát, a szingapúri modelltől olyan messze állunk, hogy még a szele sem ér el idáig...
Jó párszor voltam ott, és mindig kiválóan éreztem magam.
Lenyűgöző az a tisztaság, gazdagság, nyugalom és gazdasági pezsgés ami ott van. (ott is autokrácia van, csak az ottani főnök nem jár Grazba kezelésre)
A Changi repülőtértől eldobtam az agyam, pedig jártam vagy 70 reptéren szerte a világban, de hozzá mérhetőt sehol sem láttam.
Ugyanez vonatkozik a kikötőjére is.
Kb. 30 évvel vagyunk jelenleg lemaradva tőlük!
#11-14.
Mitől elmaradott ez a módszer?
Nem a kommunista TSZ-t állítanák vissza, hanem új hangya szövetkezetet építenének, amelynek az a lényege hogy megmarad a magántulajdon, minden gazda továbbra is önállóan munkálkodhat a földjén és gazdálkodik. Az új hangya TSZ pedig segít a beszerzés során, az értékesítés és logisztika során.
A szingapúri modelltől jócskán messze vagyunk, de ha azon dolgoznánk hogy olyan legyen, akkor sikerülne is. Ott is nagy húzó erő a turizmus.
"Az új hangya TSZ pedig segít a beszerzés során, az értékesítés és logisztika során."
Pont ezért, hatékonyságot nem növel, rádióban a kamara elnöke arra panaszkodik, hogy hiába kínálnak ingyenes képzést nem mennek el, nem küldök el az alkalmazottaikat. Arról miért nem beszél, hogy 8 millió tonna importált gabonából mennyi kerül vissza?
" Ott is nagy húzó erő a turizmus."
Nem azonos kategória!
A 5 milliós Szingapúr idegenforgalma nem mérhető magyar léptékkel...
És a gazdasága sem.
Ők nagyon profin kihasználták a földrajzi adottságaikat.
Mi ezt módszeresen elcsesszük.
Nem Torockai lesz a magyarok megváltója, mert túl szűk látókörű, begyepesedett, bigott.
14
Olyan messze, mint a körülményeiktől. Egy csöpp városállam a brit gyarmati múltból, óriási népsűrűséggel, kínai+indiaiakkal, meg egy csomó szórvánnyal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!