Nem is lenne olyan rossz az internetadó?
Igen tudom ez már egy régi, ellenszenveket kiváltó kérdés.
De én így utólag erre ránézve, egyáltalán nem tartom rossz döntésnek.
A mai fiatalok többsége már nem is tud a virtuális világ nélkül élni. Túl sokat használják a telefont, és nem tudják hol vannak a határok.
Lehet azt mondani hogy az internet hasznot hoz, tudást ad, megkönnyíti az emberek életét. De ez csak egy amolyan virtuális tudás.
A Fiatalok egy része antiszociális, nem tudnak beszélgetni, szórakoztatni magukat telefon nélkül, vagy számitogép nélkül. Ez egy generációs probléma.
A 40 feletti generáció, sokkal jobban tud egymással beszélgetni, ismerkedni, akár idegen emberekkel is.
Ez annak köszönhető hogy nem telefonon hívták fel egymást, hanem elmentek egymáshoz és találkoztak. Nem interneten ismerkedtek meg hanem az utcán.
Sokkal többet olvastak könyvet, képregényeket amelyből hasznos tudást kaptak, és nem dezinformalást mint az interneten. Mert az interneten sosem tudod hogy ki írja, igaz e egyáltalán. És sokszor ellentétesek is az információk!
Idáig jutottam, nincs kedvem a kérdező butaságait elolvasni, de azért leírom a véleményemet az eddigiekre.
"Szerintem az internet nem könnyít meg semmit. Lehet szépíteni. De akkor sem. :D"
Előszőr tisztában kell lenni azzal a fogalommal, hogy mi az internet? Gondolom ennek nem olvastál utána..
Az internet a hálózatok hálózat, a web pedig egy eloszlott rendszer. A hálózatok alkalmazása üzleti és otthoni lehet. A hálózatok nagyobb része üzleti részeket szolgál ki. Sokkal nagyobb arányban van jelen, mint az otthoni alkalmazások.
"Az internet nem könnyít meg semmit"
A munkák 99%-hoz már szükséges a hálózat. Ha nem lenne akkor a boltba se tudnál vásárolni. Ha adó lenne bevezetve, akkor a bolti vásárlásnál is fizetned kéne pluszt.
A probléma az adózással az volt, hogy az adatátvilelt adóztatták meg volna. Gondolj bele. Megnyitod a böngészőt, fellépsz a Microsoft TEAMS-re és megnézed a tanár által feltöltött előadás anyagot. Ez lehet, hogy nagyságrendileg 5 GB-os file. Ha ezt megnézed az 20 ezer forintba került volna. ;-).
Jó lenne már,ha mindenki a maga dolgával foglalkozna.
Foglalkozz te is a magad dolgával!
Menj Észak-Koreába,ha arra vágysz,hogy megmondják hogyan kell élned!
Internetadó? Tudod hogy az adóbevallás barátságot is kell net? A könyvelő majd kiszámlázza: adóbevallás:2500ft Internet adó: 1500ft.
Venni akarsz vmit, akkor meg adót akarsz utána fizetni? Mindenkire vonatkozna. Nem mond hogy te sosem használod a netet. Azután fizetni akarsz hogy írsz egy messenger űzit? Most komolyan a gyerek telefonjára be kell állítani a felügyeletet mennyit használhat és kész te is látod a telefonodon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!