Nem is lenne olyan rossz az internetadó?
Igen tudom ez már egy régi, ellenszenveket kiváltó kérdés.
De én így utólag erre ránézve, egyáltalán nem tartom rossz döntésnek.
A mai fiatalok többsége már nem is tud a virtuális világ nélkül élni. Túl sokat használják a telefont, és nem tudják hol vannak a határok.
Lehet azt mondani hogy az internet hasznot hoz, tudást ad, megkönnyíti az emberek életét. De ez csak egy amolyan virtuális tudás.
A Fiatalok egy része antiszociális, nem tudnak beszélgetni, szórakoztatni magukat telefon nélkül, vagy számitogép nélkül. Ez egy generációs probléma.
A 40 feletti generáció, sokkal jobban tud egymással beszélgetni, ismerkedni, akár idegen emberekkel is.
Ez annak köszönhető hogy nem telefonon hívták fel egymást, hanem elmentek egymáshoz és találkoztak. Nem interneten ismerkedtek meg hanem az utcán.
Sokkal többet olvastak könyvet, képregényeket amelyből hasznos tudást kaptak, és nem dezinformalást mint az interneten. Mert az interneten sosem tudod hogy ki írja, igaz e egyáltalán. És sokszor ellentétesek is az információk!
Minden dolog hat valamire, de azért a hatást nem kell túlmisztifikálni.
A fegyvert elvileg tiltják, mégis sokan gyilkolnak azzal.
Minden ember számára egy adott pillanatban rendkívül sok lehetőség van. Hogy közülük mit választ a leggyakrabban, az emberi minőség, valamint igény rendszer kérdése. Ezért az a kategorizálás, hogy a "mai fiatalok" pontosan annyira hibás, mint amennyire évszázadok óta az. Vannak, akik lógnak az interneten, a kínálat legaljából és a legprimitívebbjéből válogatva. Ha betiltanák az internetet, akkor más hasonló színvonalból válogatnánk. Ez nem kor szerinti válogatás, hanem tudás(vagy inkább tudatlanság szerinti).
Nagyon sok fiatal sokkal többre képes, mint nagyon sok idős. Természetesen van közöttük alpári, buta, primitív és bármi más, ahogy ugyanígy az idősebbek között is. Az arányok sem lényegesen eltérők. Mondom ezt én, aki sajnos már nem tartozik ebbe a nagyon kellemes korosztályba.
"Szerintem az internet nem könnyít meg semmit. Lehet szépíteni. De akkor sem. :D"
Az, hogy neked nem nyújt semmi előnyt, az már nem más problémája, hanem egyedi szocprobléma.
"De egy tökéletes generációnak olyannak kellene lennie ami most van, csak kevesebb alkohol, bulizás, és internethasználat nélkül."
Na miért és mégis melyik mai generációra gondolsz(mettől meddig születettek)?
Azért már eljutottunk oda, hogy ő mivel keveset bulizik, iszik és jóra használja az internetet, ezért tökéletes. Öndícséret mindig büdös.
28
Nem, az a hülye, aki hülyeségeket ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!