Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a valódi cél? Szerintetek...

Fortissima Finguss kérdése:

Mi a valódi cél? Szerintetek miért bírál az index egy válaltan homoszexuális besúgó tesókát, ha már úgyis halott?

Figyelt kérdés

Melegségével zsarolták, besúgó lett, végül megírta a történetét

[link]

2020. máj. 23. 05:15
 1/6 A kérdező kommentje:

Hetek óta feltételezések terjengenek egykori ügynökmúltamról. 1963-ban valóban aláírtam egy beszervezési nyilatkozatot. Elszámolással önmagamnak tartozom a történtekért. Többet erről nem fogok mondani.

Nemhogy bocsánatot nem kért senkitől, de még arról sem volt hajlandó tudomást venni, hogy az ügynökkérdés nem magán-, hanem közügy, és a legkevésbé sem igaz, hogy az érintettek kizárólag maguknak tartoznának elszámolással, nem pedig azoknak, akiknek a jelentések befolyásolták az életét, vagy többi állampolgárnak, akik ebben a besúgásra épült rendszerben éltek. MGP a fenti nyúlfarknyi közleménnyel kijelentette, hogy nem hajlandó felelősséget vállalni, nem hajlandó a nyilvános szembenézésre, nem hajlandó az őszinteségre. Minderre – a besúgással ellentétben – nem is kötelezheti senki. De az sem kérdés, hogy az ügynöktéma agyonhallgatása nem vezet semmi jóra.

2020. máj. 23. 05:20
 2/6 A kérdező kommentje:
"A kötetet végig átitatja a tagadás: MGP sokszor, sokféle módon hangsúlyozza, hogy besúgónak lenni valójában nem akkora skandalum, mint amilyennek a közhangulat beállítja (megint csak: sosem egyenesen vállalva ezt a véleményét, csak a szóhasználatával érzékeltetve). „A közfelfogás szerint szégyenletes, megvetendő dologhoz adtam magam” – írja egyszer, de nem teszi hozzá, ugyan mi az, ami cáfolná „a közfelfogás” igazát, vagy hogy ő maga szerint milyen dologhoz adta magát, ha nem szégyenleteshez és megvetendőhöz. Ezek után még azt is kijelenti: „Igazi lelkiismereti problémám (minden undorodásom mellett) nem az informátorsággal volt, erősebben azzal, hogy a Népszabadság munkatársa vagyok.” Hasonlóan állandó jellemzője ennek a sajátos emlékiratnak a „de bezzeg mások is” gyermeteg daca is; az egyik fejezet címe az, hogy „Miniszterelnök lehet, színházi kritikus nem”, de mindenütt, ahol a rendszerhez hű komisszárok kerülnek szóba, áthatja ez a szellem a szöveget."
2020. máj. 23. 05:23
 3/6 belapus ***** válasza:
100%

Az első mondatban leírják, hogy az emlékirat kiadása és elolvasása inspirálta a cikket.

Könyvkritika.Olvasd el te is, és ha más véleményed van, írd meg!

2020. máj. 23. 06:48
 4/6 A kérdező kommentje:

3

Megtehették volna hogy "nem veszik észre" ennek a könyvnek a megjelenését, mert ez nekik annyira nem jó

2020. máj. 23. 08:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne egy halott ember bírálni?
2020. máj. 23. 10:16
 6/6 A kérdező kommentje:

Gondolkoztam az ügyön és azt hiszem rájöttem a megfejtésre.

Szerintem ez egy bújtatott vagy kevésbé bújtatott reklám a könyvnek.Mert különben ki venné észre a megjelenést, és ki venné meg? Nagyjából senki...

Egyébként tényleg egy g..ci alak volt. A színészek és rendezők kb.1%-kát szerette a többit gáncsolta. Egyébként meg nem b.uzi volt hanem kétéltű, sőt volt neki felesége is, valami Melinda nevű agresszív genya p.csa.

Azt meg hogy megzsarolták a buz.ákságával aligha hihető. Akik zsarolhatták volna azoknak jelentős része is bu.nya volt, tehát ez csak szépítés az ő részéről.

Aligha siratja valaki....

2020. máj. 23. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!