Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért olyan nehéz egyeseknek...

Miért olyan nehéz egyeseknek elfogadni azt, hogy vannak olyan mássággal rendelkező (például biszexuális) emberek, akik ki nem állhatják azt a neoliberális politikát, ami a nyugati országok zömében folyik?

Figyelt kérdés
20 éves srác vagyok, egyetemista. Az egyetemen van mindenféle (baloldali, jobboldali, centrista, szélsőséges) ismerősöm, viszont a baloldali barátaim egész egyszerűen nem tudják elfogadni / felfogadni azt, hogy biszexuálisként hogyan tudok támogatni olyan nemzeti oldalt képviselő politikai pártokat és mozgalmakat, mint amilyen a FIDESZ-KDNP vagy a Mi Hazánk Mozgalom.

2020. máj. 20. 18:03
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
67%
Egyszerű: mert a barátaidnak van esze és felfogják hogy egy autoriter, korrupcióra és hazudozásra épülő rezsimet éltetsz, ami eltiporja az átlag embereket. Ha neked ez tetszik szíved joga, de ne várd hogy mások tapsoljanak hozzá. Nem mindenki szeret szarul élni.
2020. máj. 20. 18:17
 2/32 meszike91 ***** válasza:
81%
Az hogy biszexuálisként zavar a neoliberalizmus még teljesen érthető. Azt nem értem miért támogatsz olyan pártokat amik utálnak téged is.
2020. máj. 20. 18:34
 3/32 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem azért, mert az említett pártoknak volt nem egy melegellenes megnyilvánulása. Az szerintem teljesen természetes, ha egy meleg vagy biszexuális inkább jobboldali nézeteket képvisel, viszont ugyanakkor ha az ezt képviselő pártok ugyanakkor elutasitóak a melegséggel szemben, akkor nehéz helyzetbe kerül az illető. Hiszen ha őket támogatja, akkor egyúttal maga ellen is leteszi a voksát, hisz a kettő valamennyire üti egymást. Normális esetben ennek nem kéne így lennie, de jobboldali melegként nehéz jó döntést hozni ma Magyarországon szerintem.
2020. máj. 20. 18:36
 4/32 anonim ***** válasza:
78%

Biszexuális.

És milyen biszexuális vagy?

Olyan,aki majd a melegeket csak szexre használja,mellette pedig lesz egy kirakat élete?

2020. máj. 20. 18:41
 5/32 A kérdező kommentje:
Én azt értem, hogy a jelenlegi kormánykoalíciónak, illetve a Mi Hazánk Mozgalomnak is vannak / voltak nyílt meleg ellenes megnyilvánulásaik, (Kövér László szerint nem egyenlőek, Coca-Cola mizéria stb.) viszont én se támogatom azt, amit a Budapest Pride rendezvényen leművelnek a "hozzám hasonlóak". Rólam például egy olyan ember, aki egyáltalán nem ismerne, nem is sejtené hogy biszexuális vagyok, egész egyszerűen azért, mert szerintem a szexualitás mindenkinek a magánügye, (BTK paragrafusainak a keretein belül) és én azt vettem észre, hogy a fentebb említett pártoknak azok a bajuk az LMBTQ csoportokkal, hogy nagyon az "arcába másznak" az átlag heteroszeuxális embereknek; Plakátok, Coca-Cola palack, IKEA, és nem akarják hogy odáig fajuljon a helyzet, mint külföldön; Pride month az angliai iskolákban, transz táborok 12 év kor alattiaknak, stb.
2020. máj. 20. 18:53
 6/32 LazyJones ***** válasza:
74%

Miért is van olyan érzésem, hogy az egész egy elég gyenge provokáció...?

Kérdező, amikor majd először szenvedsz el nyílt atrocitást azért, mert biszexuális vagy, és kitudódott, majd amikor először veszíted el az állásodat, mert egy alkalmi partnered elszólta magát egy csapatépítőn, amikor beleszeretsz egy azonos neműbe, és nem tudsz vele végigmenni a balaton partján, mert megvernek érte, akkor magyarázd el azt a többi "hasonlónak", hogy te miért is támogatod büszkén azokat, akik ezt okozzák.

2020. máj. 20. 19:01
 7/32 A kérdező kommentje:

Miért provokálnék akárkit is? :D

A magyaroknak picivel több mint a fele úgy áll hozzá a dolgokhoz, hogy csinálják, semmi közük hozzá. Igen, van egy kisebbség, akik annyira homofóbok, hogy kinézném belőlük azt, hogy valakit emiatt megvernének az utcán egy kézen fogva sétáló meleg párt.

Viszont azt szerintem nektek is el kell ismernetek azt, hogy ez az egész másság dolog eltér az átlagtól; Az átlag ember heteroszexuális, és nem vonzódik a saját neméhez. Így, ha lenne egy azonos nemű párom, valószínűleg nem polgárpukkasztanám a többséget (gyerekeket, időseket,) azzal, hogy kézenfogva, egymást smárolva sétálnék a feltételezett párommal a Balaton partján.

2020. máj. 20. 19:07
 8/32 anonim ***** válasza:
77%
szerintem a normális emberek nem kürtölik világgá hogy mely nemhez vonzódnak stb. maximum közeli baráti köre tud róla de senki más
2020. máj. 20. 19:14
 9/32 LazyJones ***** válasza:
77%
Tudod kérdező, a másság ott indul, ahol meghúzod a határt. Ha azt mondod, csak a fehér, heteroszexuális kapcsolat az átlag, akkor abból kilóg mindenki. Ha azt mondod, hogy ami az embereknél előfordul, az hétköznapi, akármilyen ritka is, úgy az összes kapcsolati forma, legyen az homo- hetero- transz- vagy egyéb szexuális, normálisnak fog minősülni. Úgyhogy picit fura, hogy neked biszexuálisként a heteroszexualitás az átlagos, nekem meg heteroként az, hogy az ember boldog akar lenni a párjával, akárki is legyen az.
2020. máj. 20. 19:21
 10/32 A kérdező kommentje:

"Ha azt mondod, csak a fehér, heteroszexuális kapcsolat az átlag, akkor abból kilóg mindenki."

Ezt a gondolatmenetedet nem tudom értelmezni. A népesség nagy része heteroszexuális, nem meleg, biszex stb, így igenis, az átlag ember minimum megfogja nézni azt, ha két azonos nemű ember egymással csókolózik, vagy feltűnő módon andalog az utcán. A "transzneműség" egyébként egy mentális betegség, nem pedig egy szexuális forma.

2020. máj. 20. 19:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!