Miért van az hogy ennyire gyáva egy nemzet lett a magyar?
Nézd meg a franciákat, csak egy keveset akarnak az emberektől elvenni és már is lángokban Párizs és minden út lezárva. Vagy a németek akiknél már nincs benzin, mert a kutasok és a teherforgalom sztrájkol.
És sorolhatnám, hogy a miálltalunk elszenvedett eddigi 5 megszorítás közzül a leg kisebb töredékéért áll a bál.
Itt meg? A naghytőke rabszolgái vagyunk, és már a szociális alapjogainkat követeli a nagytőke hogy kevesebbet kelljen adóznia, és semmi.
És csodálkozunk hogy itt tartunk?
Csak az tart itt aki bebeszél magának ilyen hülyeségeket, és ilyeneken rágódik.
Én semmilyen országhoz nem kötődöm szóval nekem nincs ilyen.
Szerintem ez olyan, mint az ezoterika.
Van, aki bebeszéli magának, hogy szellemek üldözik és emiatt szarul érzi magát.
És van, aki nem szenved, mert egyszerűen nem hisz ilyesmiben.
"egy keveset akarnak az emberektől elvenni és már is lángokban Párizs"
A romboláshoz aztán nagy ész kell! Ha annyi esze nincs embereknek ami nincs azt nem lehet adni.Minél bunkóbb butább egy ember annál inkább rombol.
Ezen én is gondolkodtam. Itt van még egy példa: Nálunk Bajnaiék egyetlen szónyi visszhang nélkül emelték fel a nyugdíjkorhatárt 62-ről 65 évre. Kis mínuszos hír volt a TV2 híradóban az aktuális "felgyújtották, leszakadt, megsérült" típusú hírek után. Nem volt egy szakszervezet, aki egy szóval is megkérdőjelezze. Franciaországban ez ellen a terv ellen is hatalmas országos tüntetések voltak a közelmúltban.
Az egyik ok az értelmiség árulása. Megvették, megfizették őket a pártok, ők meg örömest eladták magukat. És ilyen tiltakozó mozgalmakat (uram bocsáss, forradalmakat) mindenütt civil értelmiségiek, szakszervezetek szerveznek. Én hiába mennék tüntetni, ha nem hív senki, megszervezni meg nem tudom.
A másik ok a tömegek elnyomott helyzete, fásultsága. Havi pár tizezrekért dolgoznak az emberek orrvérzésig, közben rettegnek, hogy ki tudják-e még fizetni a lakás- vagy egyéb hitel következő részletét. Örülnek, ha élnek, nincs kedvük, erejük a közélettel foglalkozni, még akkor se, ha ők az áldozatok.
Nem is vártam mást, a sok begyepesedett beletörődött árnyék életű embertől mint akikből van itt is éppen elég. Akik nem értik, hogy egy nemzetet addig lehet húzni, amíg hagyja.
„”””és te, aki 13 és 15 közt vagy, itt töltöd az időt, ahelyett, hogy tanulnál és később elmennél államigazgatást tanulni és jobb hellyé tenni ezt az országot, ha ennyire tudod mit kellene tenni, miért nem teszel valamit?”””
Te azt hiszed hogy aki nem akar beletörődni abba hogy csak rabszolga a saját hazájába, az vagy tini, vagy tanulatlan? Vagy hogy az embereknek nem maguknak kell a jogaikat és az életszínvonal emelkedését kiharcolni? Hogy ha az emberek nem fognak össze és nem sok ezer ember mondja egyszerre hogy elég volt hanem egy pld „ államtitkár vagy miniszter” akkor valami is történni fog?
Lehet hogy 128 éves vagy és 43 diplomád van, de ezeket a számokat az ostobaságod túlszárnyalja!
„”””” Csak az tart itt aki bebeszél magának ilyen hülyeségeket, és ilyeneken rágódik.””
Igazad lehet, bár sok embert még nem láttam dalolva éhen halni.
Göndören kacagni azon hogy hiába dolgozik, a fizu nem elég arra hogy a lakástörlesztését kifizesse.
Hogy a hozzád hasonló „ világpolgárok „ verik a mellüket hogy Európai vagyok, miközben az életszínvonaluk már már a 3. világra emlékeztet. „ és semmi közünk az Eu hoz”
Nyugtasd magad azzal hogy ennyi jár a magyarnak, és ha sok olyan van mint te, akkor ez nem is fog változni. Én jobban hiszek abban hogy ha fáj a fogam elmegyek a fogorvoshoz, ha elégedetlen vagyok akkor annak egyre keményebben hangot adok! „ ha kell feldíszítem az akácost”
„” Ha szerinted az a normális, amit a franciák csinálnak, akkor Te nem vagy ép... tényleg bemeséled magadnak, hogy de sz*r itt minden.””
Persze az a normális hogy már nem élsz meg a fizetésedből, és beletörődsz hogy ez így van jól.
Miközben látod hogy a te véreden gazdagszik a politikai bűnözés, a multik, a nagytőke, a dolgozni nem akaró kisebbség, a spekulatív tőke, stb stb.
Ha csak fele annyira használnának ki, mint az Eu szerencsésebb lakosait és lenne az embernek perspektívája, én sem lennék pesszimista. De havi 120 ból?
„””látom kérdező már volt dolgod államot igazgatni... hát hajrá hallgatjuk az ötleteidet...
Ez olyan dolog, mintha feltalálnám a teleportációt!
Mire megosztanám veled, már halott lennék.
Hiszen az olaj lobbi, a teherautó gyártók, a mélyépítő konszernek, stb lelövetnének mint egy kutyát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!