Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor fogja már Magyarország...

Mikor fogja már Magyarország elhagyni ezt a "keresztény ország" státuszt?

Figyelt kérdés

Orbán Viktor bibliai idézetet posztol, a kersztény értékekről beszél, ami butaság, hisz olyanok vannak benne, hogy a szexuális kapcsolat házasság előtt bűn. A himnusz - nekem ateistaként - nem elfogadható. Nem hiszek Istenben, ráadásul hiába imádkoznak benne, mert az Isten nem áldja meg a magyart sem jó kedvvel, sem bőséggel. Ha megaldaná, akkor a fejlett országok szinjtén lennénk. Amiért kiírtam ezt a kérdést: olvastam róla, hogy az új stadiont is felszentelték, megaldották. Most erre mi szükség volt? Egy sportpályáról van szó, nem egy templomról! Ateistaként el kell viselnem, hogy folyamatosan az arcomba van tolva a kereszenység. A hittérítők is csengetgéreznek hozzám, noha én magam sose próbálok egy hívőt ateizmusra vezetni, pedig szerintem a vallás csalás.

Mikor lesz már végre vallás és állam külön válsztva, amikor a hitbeli kérdéseket mindenki maga éli meg személysen?

2020. máj. 13. 12:05
1 2 3
 21/22 tgt ***** válasza:
Magyarország nem keresztény, hanem szekuláris ország.
2020. máj. 13. 16:40
 22/22 A kérdező kommentje:

" A keresztény ország egy kulturális dolog: keresztény, mert a jogrend a római jogra és a keresztény erkölcsre épül (igen, az hogy minden ember a törvény előtt egyenlő, az egy keresztény gondolat). Keresztény, mert ez határozza meg a mindennapokat: a vasárnap a munkaszüneti nap és nem mondjuk a péntek; munkaszüneti napok továbbá a karácsony, a húsvét és a pünkösd is."

Én azt mondom, hogy az országot, és az európai kultúrát újra kellene fogalmazni, tejesen kitépni a keresztény gyökeret, és a szemétdombra dobni. Vallás nélkül is lehetne egy erkölcsös, racionális gondolkodason alapuló társadalmat létrehozni. A Jakobinus diktatúda idején egyébként volt erre próbálkozás, ott még a 7 napos heteket is eltörölték. Természetesen nem kellene olyan durván mint akkor, viszont a kereszténységet a magánéletbe kellene száműzni. Mindenki élje a hitét meg úgy, ahogy akarja, járjon templomba. Azt meg egyenesen undorítónak tartom, hogy némely vallási vezetőnek milyen hatalma van.

Na mindegy.

2020. máj. 13. 16:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!