Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Melyik vajon az a társadalmi...

Árokpart kérdése:

Melyik vajon az a társadalmi csoport, akik most kárörvendenek azokon akik munkanélküliek lettek?

Figyelt kérdés
Illetve azon is kárörvendenek, hogy most ha átmenetileg nem találnak új rendes munkahelyet akkor kénytelenek addig közmunkára menni, hogy álláskeresési járadékot kapjanak. Szerintem nagyon sokan akik kárörvendenek ha egy valóban rendes termelőüzembe kellene naponta akár 10 órában helyt állniuk más lenne a nézetük. Miért feltételezik, hogy aki ilyen helyen helyt tudott állni annak egy közmunka megerőltető. A másik meg az, hogy az emberek többsége miért akar annyira alkalmazott lenni miért nem gondolkozik egy saját vállalkozás elindításán. Emlékszem a rendszerváltás első éveiben nem ilyen "menjél dolgozni2 mentalitásúak voltak az emberek hanem sokkal többen voltak vállalkozóbb kedvűek és mást is arra inspiráltak. Mi történt ezzel az országgal de komolyan? Hová tűntek az értelmes úgymond jó fej , jóindulatú racionális emberek?
2020. máj. 10. 22:11
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%
Azok akiket nem érint a válság, és nincs ingatlanbefektetésük. Így az ingatlan árak bezuhanása nekik nem jelentene gondot. Illetve a külföldre kiköltözött magyarok is kárörvendenek, akiket ez nem érint.
2020. máj. 10. 22:13
 2/13 anonim ***** válasza:
73%

"Hová tűntek az értelmes úgymond jó fej , jóindulatú racionális emberek?"

Elmentek külföldre.Itt nincs rájuk szükség/igény. Saját vállalkozáshoz induló tőke/kapcsolatok/vállalkozói szemlélet szükséges.(Vagy kormányközelinek kell lenni.)

2020. máj. 10. 22:16
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Azért azt vedd hozzá,hogy ez az oldal nem reprezentatív minta (szerencsére) . Én sehol máshol nem találkoztam ezzel a kárörvendő hozáállással (csak az interneten) ,lehet csak szerencsém van ,de normális emberekkel vagyok körülvéve .

Akik itt ilyeneket írogatnak,azok valami szélütéses öregemberek ,vagy mamahoteles fidelitaszos kis suhancok..szűzek is,ragyásak is,aztán itt osztják az észt :D . Mindenestre életkortól és politikai szimpátiától eltekintve nem tudom milyen családból jön az,akinek az empátia csírája sincsen meg az embertársai felé. Valószínűleg megkeseredett , sajnálatra méltó .

2020. máj. 10. 22:28
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Honnan veszed hogy létezik olyan "társadalmi csoport" amelyik kárörvendezik azokon akik most vesztették el a munkájukat?
2020. máj. 10. 22:37
 5/13 anonim ***** válasza:

# 3

Névtelenül több mindent felválal az ember.

2020. máj. 10. 22:37
 6/13 anonim ***** válasza:

Facebookon olvastam sok olyan hozzaszolast a blikk és társai alatt, hogy a sok szakács és pincér mehet lapatolni meg kozmunkara, nekik budos a valódi munka, most majd megtudjak, miért voltak elszallva stb..

Pedig... A férjem szakács. Azt mondta, hogy könnyebb segedmunkazni, mint a szakács munka. Anno fiatalon segedmunkas volt, utána később tanulta ki a szakmát, és több mint 10 éve szakács, és a főnöke nagyon megbecsüli ahol 4 éve van. Nem zártak be, nehezen de kihuztak ezt a pár hetet, mára már normalizalodott a forgalom. (Buda)

De voltak olyan szakács hirdetesek a Facebookon specifikus csoportokban, hogy szakácsot keresnek 1200as oraberrel, ami kb a fele a megszokottnak, arra azt mondta ennyiért inkább segedmunkazni menne, az könnyebb.

Azt hiszik hogy seggvakaros munka, pedig nagyon nem. Sőt a szakmát pizzaskent kezdte, na arra mondta az, hogy azt a 14 órát 40 ezer alatt többet nem vállalná mert az valóban nehéz a kemence mellett csinálni, előtte egyszerre 30 rendelés.

2020. máj. 11. 06:35
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nincs ilyen társadalmi csoport, legfeljebb azok kárörvendenek, akik amúgy is a neten élik ki a frusztráltságukat, éppen elég elolvasni némely cikk után a sok gyalázkodást, de hiszem hogy ők vannak kevesebben.
2020. máj. 11. 07:40
 8/13 anonim ***** válasza:
83%

Nagyrészt azok mennek külföldre, akik semmihez nem értenek, nem még egy vállalkozás elindításához. Kimennek mosogatni, szobalánynak, takarítónak. Ritkább esetben orvosnak. Tudom, mivel én is dolgoztam külföldön. A kivándorlók nagyrésze szakképzetlen.

2020. máj. 11. 09:50
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is dolgoztam szakácsként, és nagyon kemény meló. Főleg külföldön, ahol van forgalom.

A nyári szezon a legbrutálisabb.

2020. máj. 11. 09:53
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Ezen én is mindig nevetek, amikor azt írják egy vendéglátosnak , hogy majd most megtudja milyen a kemény munka :D sok szánalmas, rosszindulatú ember ,nem kell velük foglalkozni.
2020. máj. 11. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!