Melyik vajon az a társadalmi csoport, akik most kárörvendenek azokon akik munkanélküliek lettek?
"Hová tűntek az értelmes úgymond jó fej , jóindulatú racionális emberek?"
Elmentek külföldre.Itt nincs rájuk szükség/igény. Saját vállalkozáshoz induló tőke/kapcsolatok/vállalkozói szemlélet szükséges.(Vagy kormányközelinek kell lenni.)
Azért azt vedd hozzá,hogy ez az oldal nem reprezentatív minta (szerencsére) . Én sehol máshol nem találkoztam ezzel a kárörvendő hozáállással (csak az interneten) ,lehet csak szerencsém van ,de normális emberekkel vagyok körülvéve .
Akik itt ilyeneket írogatnak,azok valami szélütéses öregemberek ,vagy mamahoteles fidelitaszos kis suhancok..szűzek is,ragyásak is,aztán itt osztják az észt :D . Mindenestre életkortól és politikai szimpátiától eltekintve nem tudom milyen családból jön az,akinek az empátia csírája sincsen meg az embertársai felé. Valószínűleg megkeseredett , sajnálatra méltó .
# 3
Névtelenül több mindent felválal az ember.
Facebookon olvastam sok olyan hozzaszolast a blikk és társai alatt, hogy a sok szakács és pincér mehet lapatolni meg kozmunkara, nekik budos a valódi munka, most majd megtudjak, miért voltak elszallva stb..
Pedig... A férjem szakács. Azt mondta, hogy könnyebb segedmunkazni, mint a szakács munka. Anno fiatalon segedmunkas volt, utána később tanulta ki a szakmát, és több mint 10 éve szakács, és a főnöke nagyon megbecsüli ahol 4 éve van. Nem zártak be, nehezen de kihuztak ezt a pár hetet, mára már normalizalodott a forgalom. (Buda)
De voltak olyan szakács hirdetesek a Facebookon specifikus csoportokban, hogy szakácsot keresnek 1200as oraberrel, ami kb a fele a megszokottnak, arra azt mondta ennyiért inkább segedmunkazni menne, az könnyebb.
Azt hiszik hogy seggvakaros munka, pedig nagyon nem. Sőt a szakmát pizzaskent kezdte, na arra mondta az, hogy azt a 14 órát 40 ezer alatt többet nem vállalná mert az valóban nehéz a kemence mellett csinálni, előtte egyszerre 30 rendelés.
Nagyrészt azok mennek külföldre, akik semmihez nem értenek, nem még egy vállalkozás elindításához. Kimennek mosogatni, szobalánynak, takarítónak. Ritkább esetben orvosnak. Tudom, mivel én is dolgoztam külföldön. A kivándorlók nagyrésze szakképzetlen.
Én is dolgoztam szakácsként, és nagyon kemény meló. Főleg külföldön, ahol van forgalom.
A nyári szezon a legbrutálisabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!