Mi lesz ha a bérekre már nem lehet rosszat mondani?
Koronavírus előtt terveben volt a minimálbér rendszer teljes átalakítása, nem tudom hogy 21-22-ben lehet-e erről szó, minden szerintem jelenleg a koronavírustól függ. De ha a Fidesz jó kapanyt akar 2022-es valasztasokra, akkor mindenféleképpen átfogja alakítani a béreket. Amelynek köszönhetően nem leszünk sereghajtók, hanem Európai szintén leszünk, középen helyezkedhrtnek majd el a bérek. Az elmúlt évek gazdasági fejlődése is jól hatott a bérekre illetve a magyar vásárlóerőre, a minimálbér rendszer átalakításával pedig még kedvezőbb Európaibb tendenciák lesznek. Csak össze hasonlítás kedvéért ma még el lehet mondani hogy sereghajtók vagyunk, akkor már csak azt lehet a kormány szemére vetni hogy nem vagyunk elsők. Ugyanis középen fogunk elhelyezkedni. [link]
Ezen kívül SZJA csökkentést is javasolnak, amely még jobban javítaná a helyzetet. [link]
Ezek az ígéretek viszont a koronavírus miatt eltolódhatnak.
Kérdező,
Légy szíves olvass el, néhány cikket a mostani és a várható európai gazdasági helyzetről...az, hogy mi volt 1 éve vagy 2 éve, jelen pillanatban senkit sem érdekel már...
Már a saját kormányunk is 3 %-os gazdasági VISSZAESÉST prognosztizál erre az évre! Az EU 7-7,5 %-os előrejelzéséről nem is beszélve!
A kormánynak és gazdaság szereplőinek az lesz a legnagyobb gondja, hogy kb 2-3 év visszatornázza magát a magyar gazdaság a tavalyi szintre!
Ha te ennek ellenére ilyen hurrá optimista vagy, lelked rajta...de erről azért beszélj Varga Mihállyal is...ha itt nem hiszel senkinek!
A mi lett volna ha,nem gazdasági kategória...
A 3%-os visszaesést már Varga Mihály is elismerte...de ez még bőven több lehet!
Az Eu 7-7,5%-os visszaesést jósol nekünk! Én nem tudom, hogy te hol és mit dolgozol, én az iparban tevékenykedem...látom, hogy mekkora visszaesés van...ez nem játék most!
Azert ez a "siker sztori"...teljes igazsaga...
"A HVG megjegyzi azt is, az előrelépés nem csak a hazai gazdaság 2018-as növekedésének köszönhető, hozzájárul a népességcsökkenés és a forint nemzetközi vásárlóerejének 3 százalékos romlása is."
Ezt is tedd mar hozza!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!