Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi lesz ha a bérekre már nem...

Mi lesz ha a bérekre már nem lehet rosszat mondani?

Figyelt kérdés

Koronavírus előtt terveben volt a minimálbér rendszer teljes átalakítása, nem tudom hogy 21-22-ben lehet-e erről szó, minden szerintem jelenleg a koronavírustól függ. De ha a Fidesz jó kapanyt akar 2022-es valasztasokra, akkor mindenféleképpen átfogja alakítani a béreket. Amelynek köszönhetően nem leszünk sereghajtók, hanem Európai szintén leszünk, középen helyezkedhrtnek majd el a bérek. Az elmúlt évek gazdasági fejlődése is jól hatott a bérekre illetve a magyar vásárlóerőre, a minimálbér rendszer átalakításával pedig még kedvezőbb Európaibb tendenciák lesznek. Csak össze hasonlítás kedvéért ma még el lehet mondani hogy sereghajtók vagyunk, akkor már csak azt lehet a kormány szemére vetni hogy nem vagyunk elsők. Ugyanis középen fogunk elhelyezkedni. [link]

Ezen kívül SZJA csökkentést is javasolnak, amely még jobban javítaná a helyzetet. [link]

Ezek az ígéretek viszont a koronavírus miatt eltolódhatnak.

2020. máj. 8. 17:03
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
58%
Bér az lesz. Munka az nem.
2020. máj. 8. 17:21
 2/25 anonim ***** válasza:
71%

Addig olvastam, hogy "ha a Fidesz jó kampányt akar 2022-es választásokra, akkor mindenképpen át fogja alakítani a béreket ... EU-s szintre...

Majd pont az a Fidesz fogja a béreket EU-s szintre emelni, amelyik a műszakpótlékot stb. csökkentette? Hát persze.

Lehet, hogy valamellyest emelkedett a minimálbér, de az alapvető kiadások is, és nem kevés támogatás is odalett.

Oda a lakáskassza állami támogatása, ami 30%-kal növeli a társasházak felújítási kiadásait, ezért meg kell emelni a közös költséget ennyivel, hadd ne soroljam tovább.

A Fidesztől én max 10 kg. C minőségű krumplit nézek ki 2022-es választásra is.

2020. máj. 8. 17:48
 3/25 A kérdező kommentje:
A linkeket is elolvastad? Ez a baj veletek, mindig kiragadtok egy részletet, és szavakba jöttök bele, vagy abba hogy a Fidesz, csak hogy Ooorbááánozzatok még egy icipicit.
2020. máj. 8. 17:50
 4/25 A kérdező kommentje:
És én hülye még néztem is hogy nektek megfelelő forrás legyen.
2020. máj. 8. 17:50
 5/25 Micimacko67 ***** válasza:
72%

Kérdező, amiket belinkeltél azok 4-6 hónapos cikkek....

Abból mostanra már semmi sem igaz...sajnos!

2020. máj. 8. 18:17
 6/25 anonim ***** válasza:
79%
Az elmúlt években ilyen pár ezer forintokat javultak a bérek. Nagy eredmény.
2020. máj. 8. 18:19
 7/25 anonim ***** válasza:
60%

A Fidesznek volt 10 éve rendezni a béreket. Soha nem érkezett annyi uniós pénz ide, mint ebben a 10 évben. A számok a fideszesek ellenségei, de azért na:

[link]

Nem tudom élnek-e ismerőseid külföldön, nekem sajnos egészen sok barát és családtag. Ha neked is vannak ilyes ismerőseid, beszélj velük. Nem csak arról van szó, hogy sokkal többet keresnek, mert pl. az albérlet is drágább. De arányaiban mégsem annyival, hogy ne éljenek sokkal jobban, mint itthon. Egyelőre valamiért a magyarok rongyolnak külföldre és nem az osztrák meg a német jön ide, úgyhogy el kellene ezen a jó fizetés dolgon gondolkodni. Aki itt örülhet, az Mészáros Lőrinc és Tiborcz István, "családok éve".

2020. máj. 8. 18:32
 8/25 A kérdező kommentje:
Ekkora demagóg marhaságot! Csak azért halálra ítélni valamit, mert nem ebben a hónapban lett írva, és hogy a Fidesz hibája hogy nincsennek nagyobb bérek. Meg hogy a EU-s támogatások amelynek a többségét kiviszik a multik akik nélkül nem lehett volna vissza hozni a Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai előtti szintet! :D
2020. máj. 8. 18:42
 9/25 A kérdező kommentje:
Az utóbbi két évben nem igaz hogy annyira rossz volt, hiszen a vásárlóerő növekedés, és a rekord számú és arányú Fidesz győzelmek rekord részvétel mellett az EP de az önkormányzati választásoknál is nem erről tanúskodik. Aki ezt a véleményt mondja annak nincs igaza!
2020. máj. 8. 18:43
 10/25 anonim ***** válasza:
100%
Vásárlóerő paritáson kell nézni a béreket. Meg megnézni, hogy az ide érkezett eu-s pénz mennyi hozzáadott értéket termelt. Segítek: a stadionok, a focipályák meg a vadászati kiállítás nem segítik a gazdasági felzárkózást. Ezekkel lekötöttek egy csomó építőipari kapacitást, így felment az ingatlanok ára és ez némi, minimális javulást eredményezett. Nézd meg az inflációs adatokat és ismétlen: vásárlóerő paritáson a béreket. Lassan utolér minket Románia, ami azért tényleg a világ szégyene lenne.
2020. máj. 8. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!