Mi lesz ha a bérekre már nem lehet rosszat mondani?
Koronavírus előtt terveben volt a minimálbér rendszer teljes átalakítása, nem tudom hogy 21-22-ben lehet-e erről szó, minden szerintem jelenleg a koronavírustól függ. De ha a Fidesz jó kapanyt akar 2022-es valasztasokra, akkor mindenféleképpen átfogja alakítani a béreket. Amelynek köszönhetően nem leszünk sereghajtók, hanem Európai szintén leszünk, középen helyezkedhrtnek majd el a bérek. Az elmúlt évek gazdasági fejlődése is jól hatott a bérekre illetve a magyar vásárlóerőre, a minimálbér rendszer átalakításával pedig még kedvezőbb Európaibb tendenciák lesznek. Csak össze hasonlítás kedvéért ma még el lehet mondani hogy sereghajtók vagyunk, akkor már csak azt lehet a kormány szemére vetni hogy nem vagyunk elsők. Ugyanis középen fogunk elhelyezkedni. [link]
Ezen kívül SZJA csökkentést is javasolnak, amely még jobban javítaná a helyzetet. [link]
Ezek az ígéretek viszont a koronavírus miatt eltolódhatnak.
Addig olvastam, hogy "ha a Fidesz jó kampányt akar 2022-es választásokra, akkor mindenképpen át fogja alakítani a béreket ... EU-s szintre...
Majd pont az a Fidesz fogja a béreket EU-s szintre emelni, amelyik a műszakpótlékot stb. csökkentette? Hát persze.
Lehet, hogy valamellyest emelkedett a minimálbér, de az alapvető kiadások is, és nem kevés támogatás is odalett.
Oda a lakáskassza állami támogatása, ami 30%-kal növeli a társasházak felújítási kiadásait, ezért meg kell emelni a közös költséget ennyivel, hadd ne soroljam tovább.
A Fidesztől én max 10 kg. C minőségű krumplit nézek ki 2022-es választásra is.
Kérdező, amiket belinkeltél azok 4-6 hónapos cikkek....
Abból mostanra már semmi sem igaz...sajnos!
A Fidesznek volt 10 éve rendezni a béreket. Soha nem érkezett annyi uniós pénz ide, mint ebben a 10 évben. A számok a fideszesek ellenségei, de azért na:
Nem tudom élnek-e ismerőseid külföldön, nekem sajnos egészen sok barát és családtag. Ha neked is vannak ilyes ismerőseid, beszélj velük. Nem csak arról van szó, hogy sokkal többet keresnek, mert pl. az albérlet is drágább. De arányaiban mégsem annyival, hogy ne éljenek sokkal jobban, mint itthon. Egyelőre valamiért a magyarok rongyolnak külföldre és nem az osztrák meg a német jön ide, úgyhogy el kellene ezen a jó fizetés dolgon gondolkodni. Aki itt örülhet, az Mészáros Lőrinc és Tiborcz István, "családok éve".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!