Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikortól számít itthon bűnnek...

Mikortól számít itthon bűnnek a holokauszttagadás? És egyébként ti hogy viszonyultok ehhez az egészhez?

Figyelt kérdés

Tehát ha mondjuk én nyilvánosan kijelentem hogy szerintem nem ölhettek meg és égethettelek el 6 millió embert a Holokauszt során mert több bizonyíték is arra utal hogy egyszerűen nem volt erre kapacitás akkor ez már büntethető?

Nem azt mondanám hogy alapból szerintem az egész nem történt meg csak a számok tűnnek hihetetlennek. Főleg ha mind a hatmilliót zsidónak mondják

2020. máj. 5. 16:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
10-es vagyok. Szerintem is hülyeség büntetni a holokauszt tagadást, de azért ne hazudjunk már!
2020. aug. 24. 20:44
 12/16 anonim ***** válasza:
76%
Egyszerűen bszéni is tilos róla. Egyébként nem tartom helyesnek. Lehessen már szabadon beszélni bármilyen történelmi témáról. Ezerszám voltak hatalmas népírtások a történelem folyamán, tekintettel arra, hogy konkrétan az egész múlt század tele volt vele. Én azt nem értem, hogy miért kell kiemelni az ezer közül egyetlen társadalmi csoportot és megtiltani azt, hogy valaki egyáltalán szóbahozza, kutassa az ős jogos sérelmeit. Akkor vagy legyen minden ilyen bűntett tárgyalása, tagadása stb tiltva, vagy egy sem. Igazságtalan kettős mérce.
2020. nov. 13. 14:25
 13/16 A kérdező kommentje:

"Én azt nem értem, hogy miért kell kiemelni az ezer közül egyetlen társadalmi csoportot"

Erre azt szokták mondani, hogy azokat nem lehet kritizálni akiket irányítanak. Nem akarok nagyon konteósan hangzani, de azért tényleg érdekes, hogy általában sokkal kevésbé elítélendő más népcsoportokat szidni mint a zsidókat. És valahogy más népírtások a fasorban sincsenek, történelmi jelentőséget tekintve. Kutyát nem érdekel Dzsingisz kán miatt hány 100 ezer ember halt meg, vagy Mao vagy Észak Koreai diktátorok miatt. Nyílván tudom, hogy sokaknak ezek is számítanak, de lássuk be közel sem annyira mint Holokauszt.

2020. nov. 13. 19:52
 14/16 anonim ***** válasza:
Távol álljon tőlem a holokauszttagadás, vagy relativizálás. Ugyanakkor nem relativizálok semmilyen más történelmi bűntettet sem, pusztán kíváncsiságból vetettem fel, hogy (mint ahogy mondtad is): mi alapján kisebb bűn A népcsoport tragédiáit elbagatellizálni, teljesen elfogadott a B-jét letagadni míg világszinten tilos és szigorúan büntetendő a C népcsoportéval szemben bármilyen más meglátást megfogalmazni? Tán csak nem kevesebbet ér az A és B mint a C? Szerintem minden népnek megvan a saját tragédiája, amely egyaránt szörnyű. Az még egyelőre talán nem bűncselekmény, ha éppen annyira tragikusnak tartom a világ összes tervezett népirtását a kínai kommunizmus áldozataitól kezdve a varsói polgárok elleni bosszún és Drezda tervezett lángba borításán át az erdélyi és délvidéki magyar-mészárlásokig, mint a Holokausztot. Vagy már az? Ki tudja...
2020. nov. 13. 20:05
 15/16 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
Szerintem elég világosan leírtam, de kérdezzetek nyugodtan.
2020. nov. 13. 20:10
 16/16 anonim ***** válasza:

"Nem tartom valószínűnek a 6 milliót én sem, de nem tartom ezt lényegesnek sem. Viszont az, aki azon csapja össze a tenyerét, hogy Úr Isten, 6 millió(!) embert megöltek, azzal ha később közlöd, hogy 600 ezer volt az a 6 millió, aki a számadaton hördül föl, nem magán a történésen, annál az már "CSAK" annyi. Szóval jobb az ilyet nem vitatni és a talajt is kihúzni alóla, mert semmin nem változtat."

Ha bebizonyosodna a revizionisták állítása, miszerint a nácik nem "nagyüzemi" népirtást végeztek, hanem a vélt politikai ellenségeikkel szemben követtek el atrocitásokat (ahogy az sajnos minden háborúban megtörténik és nincs olyan nép, ami ne követett volna el hasonlókat), az némileg változtatna a dolgokon. De mivel ez nem fog bebizonyosodni, hiszen tévednek, ezért felesleges ezen agyalni.

2023. jún. 4. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!