Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a baj azzal, hogy Mészáros...

Mi a baj azzal, hogy Mészáros Lőrinc cégei közbeszerzéseket nyernek? Nektek nem mindegy, melyik cég aszfaltozza le az utat?

Figyelt kérdés
Azzal hiába jöttök, hogy túl drágán vállalja el a munkákat, vagy hogy silány munkákat végeznek a cégei, mert gondolom egyikőtök sem szakértő, hogy ilyesmit megállapítson. Ezek csak üres frázisok.
2020. máj. 3. 11:40
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
90%
Nem csak mi mondjuk hanem mindenki. Ha neked mindegy, hogy ki lopja el a pénzedet akkor megérdemled. Szerintem trollkodsz, én is szoktam, tudom milyen.
2020. máj. 3. 11:54
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha az friss aszfaltozás olyan hepehupás mintha odahányták volna és másfél év múlva szinte az egészet újra kell csinálni mert szettoredezett, akkor csak a szemellenzős birka nem hajlandó meglátni hogy bizony sz.r munka volt.
2020. máj. 3. 11:55
 13/42 A kérdező kommentje:

Senki nem lopja el. Mészáros cégei nem ellopják az adófizetők pénzét, hanem MUNKÁÉRT cserébe kapják.

Te lopni jársz a munkahelyedre?

2020. máj. 3. 11:56
 14/42 A kérdező kommentje:

Bizonyítani is tudod? Nem csak azt, hogy tényleg nem jó minőségű az elvégzett munka, de azt is, hogy Mészáros cégeihez köthető? Ez így csak üres puffogás.

2020. máj. 3. 11:58
 15/42 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: értem én, hogy kényelmes a neked nem tetsző válaszokat egyszerűen figyelmen kívül hagyni, de ajánlom figyelmedbe a 4es választ.

"Csak viszonyításképpen a Horvátok az atom sziklás talajukkal, a rengeteg hídjukkal meg alagútjukkal olcsóbban építik az autópályát mint mi az alföldön."

2020. máj. 3. 12:03
 16/42 anonim ***** válasza:
100%
Írtak a CAP-on, hogy most ezt kell nyomatni? Nehogy jöjjön az SMS, hogy elmaradt a napi hazugság-cunami...
2020. máj. 3. 12:07
 17/42 anonim ***** válasza:
100%
Remélem akkor is védeni fogod Lőrit, mikor egészségügyi szolgáltatások nyújtásába IS belekezd, és a beteg szüleidet ő fogja megoperálni, hiszen tök mindegy, hogy egy tróger paraszt vagy egy szakértő végzi a beavatkozást.
2020. máj. 3. 12:16
 18/42 anonim ***** válasza:

"Most itt lenne az ideje, hogy kibontakozzál, és megmagyarázd, hogy miért is lop Mészáros Lőrinc,"

Dr. Mészáros Lörinc Mihály Úr nem lop, csak a szajrét kezeli.

Mint, Ali Baba!

2020. máj. 3. 12:41
 19/42 anonim ***** válasza:

Engem a főnököm alaposan lehordott, mikor egy 15%-kal drágább beszállítót szerződtetem egy alkalommal. Bár engem közvetlenül nem érintett, hogy mégis mennyibe fog kerülni a beszállító, az év végi prémiumomra viszont hatással van, hogy mekkora nyereséget ér el a cég. Ha pedig én többletköltséget okozok a cégnek, akkor közvetetten a saját prémiumomat is csökkentem.

Ugyanez a logika érvényesül az adóforintjainkra is. Ha közpénzről van szó, akkor egy cég profitjával szemben társadalmi hasznot/hasznosságot veszünk figyelembe. Értelemszerűen egy versenyeztetéssel árazott autópálya + 30 kilométer gyalogút nagyobb társadalmi haszonnal jár, mint egy túlárazott autópálya gyalogút nélkül, mert arra már nincs keret.

A "jóvanazúgy, nem mind1 ki építi és mennyiért?" hozzáállás a szocializmusban volt jellemző, mikor tényleg mind1 volt a dolgok pénzügyi vonzata, mert jobbára állami cégek dolgoztak állami cégekkel, ergo a költségvetés az egyik zsebéből tett át pénzt a másik zsebébe.

Ez viszont egy piacgazdaságban egyszerűen nem tartható fenn, illetve versenyhátrány fog okozni számunkra. Mert nemcsak, hogy potenciális beruházások esélye fog elillanni (fentebbi példa a gyalogúttal), de a tőke mesterséges/manipulált mozgása is egészségtelen állapotokhoz vezethet, hisz nem a minőség/gyorsaság/költséghatékonyság van jutalmazva egy ilyen rendszerben, hanem a kapcsolatok.

2020. máj. 3. 12:51
 20/42 A kérdező kommentje:

Ilyet én is írhatok. Te csak írtál valamit, ami nincs semmilyen bizonyítékkal alátámasztva. Milyen választ vársz erre a semmire?

2020. máj. 3. 13:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!