Mi a baj azzal, hogy Mészáros Lőrinc cégei közbeszerzéseket nyernek? Nektek nem mindegy, melyik cég aszfaltozza le az utat?
Senki nem lopja el. Mészáros cégei nem ellopják az adófizetők pénzét, hanem MUNKÁÉRT cserébe kapják.
Te lopni jársz a munkahelyedre?
Bizonyítani is tudod? Nem csak azt, hogy tényleg nem jó minőségű az elvégzett munka, de azt is, hogy Mészáros cégeihez köthető? Ez így csak üres puffogás.
Kérdező: értem én, hogy kényelmes a neked nem tetsző válaszokat egyszerűen figyelmen kívül hagyni, de ajánlom figyelmedbe a 4es választ.
"Csak viszonyításképpen a Horvátok az atom sziklás talajukkal, a rengeteg hídjukkal meg alagútjukkal olcsóbban építik az autópályát mint mi az alföldön."
"Most itt lenne az ideje, hogy kibontakozzál, és megmagyarázd, hogy miért is lop Mészáros Lőrinc,"
Dr. Mészáros Lörinc Mihály Úr nem lop, csak a szajrét kezeli.
Mint, Ali Baba!
Engem a főnököm alaposan lehordott, mikor egy 15%-kal drágább beszállítót szerződtetem egy alkalommal. Bár engem közvetlenül nem érintett, hogy mégis mennyibe fog kerülni a beszállító, az év végi prémiumomra viszont hatással van, hogy mekkora nyereséget ér el a cég. Ha pedig én többletköltséget okozok a cégnek, akkor közvetetten a saját prémiumomat is csökkentem.
Ugyanez a logika érvényesül az adóforintjainkra is. Ha közpénzről van szó, akkor egy cég profitjával szemben társadalmi hasznot/hasznosságot veszünk figyelembe. Értelemszerűen egy versenyeztetéssel árazott autópálya + 30 kilométer gyalogút nagyobb társadalmi haszonnal jár, mint egy túlárazott autópálya gyalogút nélkül, mert arra már nincs keret.
A "jóvanazúgy, nem mind1 ki építi és mennyiért?" hozzáállás a szocializmusban volt jellemző, mikor tényleg mind1 volt a dolgok pénzügyi vonzata, mert jobbára állami cégek dolgoztak állami cégekkel, ergo a költségvetés az egyik zsebéből tett át pénzt a másik zsebébe.
Ez viszont egy piacgazdaságban egyszerűen nem tartható fenn, illetve versenyhátrány fog okozni számunkra. Mert nemcsak, hogy potenciális beruházások esélye fog elillanni (fentebbi példa a gyalogúttal), de a tőke mesterséges/manipulált mozgása is egészségtelen állapotokhoz vezethet, hisz nem a minőség/gyorsaság/költséghatékonyság van jutalmazva egy ilyen rendszerben, hanem a kapcsolatok.
Ilyet én is írhatok. Te csak írtál valamit, ami nincs semmilyen bizonyítékkal alátámasztva. Milyen választ vársz erre a semmire?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!