Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Leírnátok nekem az országunk...

Leírnátok nekem az országunk gazdasági helyzetét a rendszerváltástól napjainkig?

Figyelt kérdés
Fiatal vagyok régen nem követtem a politikát a rendszerváltáskor még nem is éltem. Sokan írjátok, hogy a szomszédos országok, a V4 ek elhúztak mellőlünk mikor a rendszerváltáskor más volt a helyzet. SZóval valami részletes meglátást várnék, hogy a rendszerváltáskor mik voltak a mi jövőképeink és a szomszédoknak, a V! eknek és ma mi a miénk és az övék, nemcsqak jövőkép hanem jelenlegi helyzet is szóba jöhet és jó is lenne ha szóba jönne. Valami objektív statisztikai összevetés régen vs most.

2020. ápr. 27. 15:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Számomra az a különösen elkeserítő ezen az ábrán, hogy rajtunk kívül minden V4-es ország GDP-je szépen ível felfelé (a V4-ek átlaga is), csak Magyarország produkált egy hullámzó, de összességében majdnem sík vonalat.
2020. ápr. 28. 00:10
 12/14 A kérdező kommentje:
Az emberek életszínvonalát a jelzett mutatókon kívül mi mutatja meg még?
2020. ápr. 28. 14:33
 13/14 anonim ***** válasza:
Vannak próbálkozások, ahol az egy főre jutó GDP mellett figyelembe veszik a fogyasztásra, oktatási színvonalra, egészségügyi ellátásra, kultúrára, utazásra, környezetvédelemre vonatkozó mutatókat is. De az a helyzet, hogy az egy főre jutó GDP általában elég jól jellemzi az életszínvonalat. (Feltéve, hogy az adott országban nem olyan kormány van hatalmon, amely a bruttó nemzeti termék jelentős részét korrupcióra fordítja, a maradékot pedig az életszínvonal érdemi emelése helyett úgy költi el, hogy mindenáron a szaporodás és a sport felé próbálja terelgetni az embereket.)
2020. ápr. 29. 07:41
 14/14 anonim ***** válasza:
Ajánlom Mong Attila Kádár hitele című könyvet, ez jó alapot ad a rendszerváltás utáni gazdasági helyzet megértéséhez, illetve Mellár Tamás Elvesztegetett évek című könyvét. Ahogy fentebb is írták, érdemes széleskörűen tájékozódni.
2020. júl. 14. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!