Mi lesz Európa jövőbeli sorsa? Demográfiai, politikai értelemben.
Már a II. vh után Churchill abból indult ki, hogy egységes, egységesebb Európa kell, hiszen népességügyileg Európa már akkor kisebbségben volt.
Ma, a 21. század hajnalán az Európai kontinens a legjobban fogyó/elöregedő földrész.
Mi következik ebből?
Vagy talán a bevándoroltatás lesz a megoldás, hogy Európa a jelenlegi GAZDASÁGI elsőbbségét megőrizze?
"Én úgy látom, hogy Európa amolyan mai "közép Afrika" lesz, h mindenkit ide paterolnak majd, és ilyen mix lesz. De iszlán nem lesz, hanem minden mixe."
Az iszlám egyre növekszik, az őslakosság egyre fogy. Gondolkodj már, te ostoba.
Érdemes lenne Csurkát is belinkelni, aki már jóval ezelőtt erről beszélt.
Én 94-ben hallottam erről először, akkor jót röhögtem rajta, el is felejtettem.
Ma már nem röhögök rajta, főleg, hogy már pedzegetik azt is, hogy jönnek a feketék is Afrikából.
Európa már régóta nem a világ vezetője, a globalizáció motorja. Ez a XIX. században volt így, a XX. században átkerült Észak-Amerikába, a XXI. század pedig Kelet-Ázsiáé.
Politikailag, gazdaságilag szerintem hasonló lesz a helyzet a XXI. században, mint az utóbbi két évtizedben. Európa viszonylag békés lesz, nem lesznek nagy háborúk, de társadalmi konfliktusok, zavargások, összecsapások, terrortámadások lesznek. Világviszonylatban magas jövedelmű térség marad, vonzó bevándorlási célpont, de gazdaságilag gyenge növekedéssel, stagnálással, magas adósságokkal kell számolni hosszú távon. A demográfiai hanyatlás nem csak mennyiségben, de minőségben is egyre inkább érződni fog.
Magyarország lakossága várhatóan a század végére 5 millió körülire csökken, a népesség 35%-át már romák alkotják és az idős, már nagyobb eséllyel beteges 65 év feletti népesség aránya 26% körül lesz. Hasonló sorsra jut a térségben Szlovákia, Románia, Szerbia, Bulgária is.
Nyugaton is elöregszik, fogy, átalakul a népesség, de ott inkább a bevándorló hátterű csoportok nagymértékű előretörése várható. Egyre több város válik olyan színes, multikulturális közeggé, mint London, Birmingham, Párizs, Marseille, Düsseldorf, Stockholm, Malmö bevándorlónegyedei manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!