Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha itthon minden olyan rossz,...

Ha itthon minden olyan rossz, akkor miért jöttek most sokan haza?

Figyelt kérdés

Szóval a kérdésem az lenne, hogy ha Magyarországon minden, de tényleg minden nagyon rossz, és Európa legalja vagyunk, akkor most, a járványhelyzet miatt miért menekültek haza olyan sokan? Hisz ezzel csak veszélyeztették az itthoniakat, a családot vagy bárki mást is. Külföldön mindenki kap segélyt, amiből jól el lehet élni járvány idején is, itthon viszont éhenhalnak az emberek, az egészségügy pedig romokban. Így miért érte meg vállalni a kockázatot, miért nem maradt mindenki a saját helyén?

Lehet, hogy kicsit ironikusnak hangzik a kérdés, egy nagyon picit az is, de a kérdés azért még valós, sokak hozzáállását látva valóban elgondolkodtam rajta.

2020. ápr. 24. 19:57
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Itthon jobb mint bármely szomszédos országban. Miért ne lenne jobb ha itt van nekünk Viktor?
2020. ápr. 24. 23:24
 22/24 A kérdező kommentje:
#20: Világos, hogy Németországban német bérből többet lehet költeni, mint Magyarországon magyar bérből, összességében annyival nem drágább ott sem az élet, hogy minden pluszt elvigyen. Szerintem ezzel mindenki tisztában van, ott magasabb az életszínvonal. De akkor se értem, hogy ha ott úgy is jól megélnek, ha nem dolgoznak és csak a segélyt kapják, akkor minek hazajönni? Miért kell veszélyeztetni a családot? És ha az egészségügyet folyton szidják akkor miért kell hazajönni még jobban terhelni azt? Félreértés ne essék, én megértem, ha valaki a családjával szeretne lenni, nem akarom itt az értetlent játszani. Csak így nem tartom korrektnek, hogy azzal jöjjenek, hogy itt milyen rossz és amint lehet azonnal mennek is vissza, mert ott még segélyen is jobb mint itt lenni. Szinte mintha várnák, hogy az ország tönkremenjen a válságban. Én nem értem ez miért lenne jó bárkinek is. Igen tisztában vagyok vele, hogy vannak gazdagabb országok és azzal is, hogy az egészségügyi rendszeren is lenne mit javítani (mindazonáltal szerintem jó orvosaink vannak, ilyen téren inkább a létszámhiány a gond). De aki egyszer hazajött bármilyen okból, abban lehetne legalább most az egyszer annyi, hogy nem ócsárolja le mindennek az országot. Hanem mondhatná például ezt is: Örülök, hogy itthon lehettem erre.
2020. ápr. 24. 23:57
 23/24 A kérdező kommentje:
...erre az időre (ez lemaradt).
2020. ápr. 24. 23:59
 24/24 anonim ***** válasza:

En ugy tudom azok jöttek haza akiket azért küldtek el mert a szallokat kiuritettek az karantenosoknak vagy a korhaznak h legyen hely. Nem biztos h minden magyar kint jól érzi magát van aki csak a pénzért van ott. Es ha mondjuk vendeglatasban megszunt a meloja akkor a kva draga albit hogy tartsa fent akkor inkabb esszeubb h hazajön a szuleihez vagy vmi.

Aki meg kint berendezkedett meg szeret is kint élni az tuti nem jön haza erre a szr egeszsegugyre mert az ongyilkossag neki!

Ha már az orvosi kamara volt olyan kedves h cserben hagyta az orszagot mert fél a virustol,de mikor a halapenzt vittek a betegek akkor azt tárt karokkal várták!

2020. ápr. 25. 01:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!