Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha itthon minden olyan rossz,...

Ha itthon minden olyan rossz, akkor miért jöttek most sokan haza?

Figyelt kérdés

Szóval a kérdésem az lenne, hogy ha Magyarországon minden, de tényleg minden nagyon rossz, és Európa legalja vagyunk, akkor most, a járványhelyzet miatt miért menekültek haza olyan sokan? Hisz ezzel csak veszélyeztették az itthoniakat, a családot vagy bárki mást is. Külföldön mindenki kap segélyt, amiből jól el lehet élni járvány idején is, itthon viszont éhenhalnak az emberek, az egészségügy pedig romokban. Így miért érte meg vállalni a kockázatot, miért nem maradt mindenki a saját helyén?

Lehet, hogy kicsit ironikusnak hangzik a kérdés, egy nagyon picit az is, de a kérdés azért még valós, sokak hozzáállását látva valóban elgondolkodtam rajta.

2020. ápr. 24. 19:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem kell túlgondolni, akik a vészhelyzet-járványhelyzet idejére hazajöttek(muszájból, vagy egyéb okból), azok kivétel nélkül mennek is vissza, ahogy helyreállnak a dolgok újra. Sőt, még ezen felül egy újabb kivándorlási hullám is várható, érthető okok miatt.
2020. ápr. 24. 20:26
 12/24 A kérdező kommentje:

"Hogy páran hazamennek, az nem egyenlő azzal hogy tömegesen mindenki megindul."

Relatív, hogy kinek mi a tömeges, szerintem az, de akkor maradjunk annyiban, hogy sokan hazajöttek, ezen kár vitázni.

"Miért ne néznének?"

Jó kérdés, nem tudom. De az tény, hogy sokan (persze nem mindenki) nagyon ritkán jönnek haza és nem azért, mert nem tehetnék meg.

2020. ápr. 24. 20:28
 13/24 A kérdező kommentje:

"Nem kell túlgondolni, akik a vészhelyzet-járványhelyzet idejére hazajöttek(muszájból, vagy egyéb okból), azok kivétel nélkül mennek is vissza, ahogy helyreállnak a dolgok újra"

Ezt értem, de ha kint mindenki megkapja a segélyt, akkor miért lett volna bárkinek is muszáj hazajönnie, miért nem maradtak eleve ott?

2020. ápr. 24. 20:29
 14/24 anonim ***** válasza:

"Jó kérdés, nem tudom. De az tény, hogy sokan (persze nem mindenki) nagyon ritkán jönnek haza és nem azért, mert nem tehetnék meg"

Akiknek fontos a család, ők nyilván hazajárnak amilyen gyakran megtehetik. Akiknek nem, ők nyilván most se mentek haza.

2020. ápr. 24. 20:34
 15/24 A kérdező kommentje:

"Akiknek fontos a család, ők nyilván hazajárnak amilyen gyakran megtehetik. Akiknek nem, ők nyilván most se mentek haza."

Ez logikus is lenne, de saját tapasztalatból mondom, a saját szememmel láttam, hogy nem mindenkinél így van sajnos. És elsősorban ez az, ami számomra érthetetlen.

2020. ápr. 24. 20:37
 16/24 anonim ***** válasza:
0%
Akkor attól az ismerősödtől érdeklődj, akinél nem így van!
2020. ápr. 24. 20:54
 17/24 anonim ***** válasza:
Gondolj bele, nem csinálsz semmit és a segély vagy a pénzed több százalékkal többet ér úgy, hogy nem csinálsz semmit.
2020. ápr. 24. 21:01
 18/24 anonim ***** válasza:

"Ezt értem, de ha kint mindenki megkapja a segélyt, akkor miért lett volna bárkinek is muszáj hazajönnie, miért nem maradtak eleve ott?"

Azért az sem mindegy, hogy az albérleted havi 500 ezerbe kerül vagy csak 100 ezer, esetleg a szüleidnél minimális költségen.

2020. ápr. 24. 21:09
 19/24 A kérdező kommentje:
#18: De hisz sokan megmondták, hogy külföldön olcsóbb az élet. Ezek szerint ez nem igaz?
2020. ápr. 24. 22:55
 20/24 anonim ***** válasza:

"De hisz sokan megmondták, hogy külföldön olcsóbb az élet. Ezek szerint ez nem igaz?"

Mi olcsóbb és mihez képest?

Nem mindegy, hogy Londonról a Kanári-szigetekről beszélünk vagy egy 500 fős bajor faluról.

Na meg az sem mindegy, hogy mennyi az annyi, amennyit kapsz, milyen a szakmád. Turizmusban biztos nem fogsz egyik napról a másikra munkát találni. Ezen kívül függ a kapott összegtől is. Itthon is hiába kapsz nettó 2 milliós fizetés, az álláskeresési járadék még maximum 3 hónapra kapsz havi 121 500 Ft lesz.

Ezen felül az sem mindegy, hogy a megtakarításod hány hónapra képes fedezni a szükségleteidet.

Mondhatjuk, hogy jaj drága kint ez meg az, de Németországban élő nagybátyáméknál albérlet, rezsi, étel költekezés után annyi marad szabad felhasználásra, mint amennyi itthon a bruttó átlag bér és ez nem mindegy, pedig nem magas beosztású vezetők, hanem szakmunkás és segédmunkás.

2020. ápr. 24. 23:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!