Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az emberek miért a kormányt...

Az emberek miért a kormányt hibáztatják a saját felelőtlenségük miatt?

Figyelt kérdés
Egyre többen mondogatják akik elveszítették az állásukat, hogy alig van már pénzük, az utcára fognak kerülni. Ezért természetesen Orbán és az egész kormány a hibás. Na de kérem, egy normális embernek minimum fél évre elegendő félre tett pénze kéne, hogy legyen. Egy ideális világban egy ilyen karanténhelyzetnek fél évig se kéne, hogy megkottyanjon. Ehhez képest másfél hónap sem telt el, és már mindenkit az éhhalál fenyeget. Valahogy nem igazán látom most át a dolgok menetét. Az emberek nem tudnak takarékoskodni. Elszórták a pénzüket felesleges dolgokra, mint fesztiválozás, kocsmázgatás, céltalan utazgatás. Ezek után nem értem, hogy milyen jogon köpködik a kormányt a saját ostobaságuk miatt.

2020. ápr. 24. 12:41
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
82%
Vannak olyan családok, ahol a hónapban éppen hogy ki tudnak jönni. Ez a rosszabbik eset. Van ahol egy kicsit félre tudnak rakni, abból mennek évente nyaralni, havonta egyszer mondjuk moziba, vagy máshová. De kérdem én, ha azt a pénzt nem költik az emberek szórakozásra, kikapcsolódásra, akkor minek élnek? Mi értelme vegetálni? Persze most nem arra gondolok, hogy havonta 100ezrek mennek el ide-oda, megtakarítás nélkül. Az már tényleg felelőtlenség.
2020. ápr. 24. 13:35
 12/34 anonim ***** válasza:
94%

"Kirugtak embereket a kormany miatt? Kormany rugta ki oket?

NEM!"

Engem köztisztviselőként olyan gyorsan rúgtak ki állami intézménytől többet magammal, hogy felfogni sem volt időm és megértem, mindezt úgy, hogy mást sem hallunk csak azt, hogy 2010 óta mennyivel több pénz adnak évről évre. Persze a saját fizetésüket azért emelkedik a képviselők.

"Az emberek nem tudnak takarékoskodni. "

Azért érdekes módon most szólalt meg a ÁSZ elnöke, hogy meg kellene tanulni a családoknak takarékoskodni. Elmúlt évekbe másról sem szóltak a hírek csak arról, hogy kormánynak hála a rezsicsökkentés miatt, a béremelések miatt mennyivel többet engedhetnek meg maguknak az emberek.

Szóval volt egy tudatos kormányzati kommunikáció, ami nem a takarékoskodásról szólt.

2020. ápr. 24. 13:40
 13/34 anonim ***** válasza:
94%

A 12-es "Azért érdekes módon most szólalt meg a ÁSZ elnöke, hogy meg kellene tanulni a családoknak takarékoskodni." kommentjét kiegészíteném még azzal, hogy pont a válság előtt bátorította Matolcsy az embereket, hogy vegyenek fel hiteleket "Az MNB elnöke szerint a magyarországi hitelpenetrációt meg kell duplázni, mert egy százalékos hitelállomány-bővülés is negyedszázalékos GDP-növekedést jelent."

Aztán meg jönnek az ilyen értelmes, tájékozatlan kérdezők és védik a kormány hülyeségeit. Mert szerinted mindenki bulizik meg elszórja a pénzét felesleges dolgokra, mert ismersz az országban mindenkit és tudod ki mennyit keres és mire, menyit költ.

2020. ápr. 24. 13:47
 14/34 anonim ***** válasza:
23%
Első biztos van aki nem tud félretenni de a mai világban amikor az összes instagram ri.bancnak Iphone ja van akkor elgondolkozik az ember azon, hogy az vajon minek kell mindenkinek (persze nem mind hülye akinek az van)? Egyébként nekem 11 Pro van de nem mondom, hogy válság van és nincs pénzem mondjuk. Csak azt, hogy sokan azt is megveszik amit nem kéne, bár ezt én is megtettem párszor de nekem maradt pénzem mellé, van akinek nem sok marad csak költi a baromságokra.
2020. ápr. 24. 14:02
 15/34 anonim ***** válasza:
62%
14: vannak, akik többet költenek feleslegesen, mint kellene, de nem mindenki ilyen. És nem mindenki, aki többet költ, mint kellene, van munka és pénz nélkül. Ez megint általánosítás, ahogyan a kérdező is általánosít.
2020. ápr. 24. 14:07
 16/34 A kérdező kommentje:
7-es: Jó, nyilván vannak ellenpéldák, de azért Magyarország nem csak Borsod színvonalú helyekből áll. Budapest plána nem.
2020. ápr. 24. 14:26
 17/34 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező: és szerinted Bp-en mindenki csak szórja a pénzt? Nem tudsz elszakadni ettől az általánosítástól...
2020. ápr. 24. 14:37
 18/34 A kérdező kommentje:
11-es: Nem sajnálom én senkitől a mozit. Én is mindig megyek, ha kijön egy jó film. És kikapcsolódni is szeretek, de csak amennyire a lehetőségeim engedik, és nem költök pénzt feleslegesen. A fesztivál például egy baromi értelmetlen dolog, és kocsmába/kávézóba sem kell minden nap beülni. Egyrészt mert az már alkoholizmus, másrészt meg elég borsos árakat lehet ott is hagyni havi szinten. Nyaralásból is bőven elég évente egy, hiszen egyszer van nyár egy évben. De ezek minden hosszú hétvégén elutaznak valahova. De engem még ez sem zavarna. Hülyék mindig is voltak, és lesznek. De ha áldozatul esnek ennek, akkor utána ne Orbánozzanak már habzó szájjal.
2020. ápr. 24. 14:48
 19/34 anonim ***** válasza:
80%

Ha nem Magyarországon tetted volna fel a kérdést lenne is értelme.

Ismerek olyan évek óta külföldön dolgozót,aki semmit nem tud felmutatni,mert elveri a pénzt.

Akik viszont itthon dolgoznak,Magyarországon lehetetlen tartalékot képezni.

Főleg mióta Fidesz kormány van,drágább a lakhatás.

Felverték az ingatlanpiacot a CSOK-kal.

Ezért bizony okolható a kormány,ahogy azért is,hogy egykulcsos adó van nálunk.

Tehát,a szegényebb rétegnek ez sem kedvezett az elmúlt években.

Amikor beáll egy ilyen helyzet,akkor mutatkozik meg,hogy mennyire nagy gáz van egy társadalomban,ha a szegényeket letojja a kormány és kizárólag a gazdagokra alapozza a szavazótábort.

2020. ápr. 24. 14:51
 20/34 anonim ***** válasza:
66%

"Elszórták a pénzüket felesleges dolgokra, mint fesztiválozás, kocsmázgatás, céltalan utazgatás. Ezek után nem értem, hogy milyen jogon köpködik a kormányt a saját ostobaságuk miatt."

Ha ezekre nem költenek az emberek,akkor azt a gazdaság szívja meg.

Ha nincs fogyasztás,a vállalkozások bedőlnek.

Vagy szerinted kizárólag a felső tízezerre lehet alapozni egy gazdaságot,a többiek,meg csak vegyenek élelmiszert,és robotoljanak napi 12 órában?

Ugye,ezt te sem gondolod komolyan?

2020. ápr. 24. 14:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!