Csak engem háborítanak fel azok a kéregetők, akik saját hibájuk és felelőtlenségük miatt tartanak ott, ahol?
Facebookon vannak kéregetős csoportok és gyakran írnak oda olyan emberek, akik mindent kéregetnek, de főleg pénzt. Aztán vázolják a nehéz körülményeiket. A többség ugyanarra hivatkozik: több (sokszor 4-5) kiskorú gyerek, munkaképtelenség vagy épp iskolázatlanság miatti munkanélküliség, kevés a segély, nem tudják fizetni a számlákat stb.
De minek vállal valaki 5 gyereket (legtöbb esetben nem nagy gyerekek, hogy azt mondhatnánk, hogy akkor jól ment nekik, de közben lecsúsztak, hanem egyik anyuka pl. egy 3 éves, egy 18 hónapos és egy 5 hónapos gyereket nevel), tehát ha van két pici gyerekem, akiket nem tudok eltartani, nem szülök még egy harmadikat is.
Másik dolog, ha nem tudom fizetni a számláim, akkor hogy internetezek? Erre sokan azt reagálják, hogy az internet kell a nagyobb gyereknek a tanuláshoz. Én internet nélkül nőttem fel, tanultam, szereztem szakmát. És úgy gondolom, ha ennivalóra sincs pénzem, akkor előbb lemondom az internetet, eladom a számítógépet és csak utána kérek mástól. (Egyébként volt is már rá példa, hogy kikapcsolták a netet, mert fontosabb volt a villanyt meg az albérleti díjat fizetni)
Csak szerintem pofátlanság úgy kéregetni, hogy maguk meg sem próbálnak tenni, hogy jobb legyen nekik?
Azért olvasom, mert a többsége alapvetően csereberés csoport és cserére kérnek. Így lehet tudok adni valamit, amire szükségük van, cserébe valamiért, ami meg nekem kell. Csak sokan belepofátlankodnak, akiknek minden ingyen kéne, meg még a postát is te fizesd neki, mert neki van 5-6 gyereke.
Én is imádom a gyerekeket, de azzal az egyel, aki van is nagyon sokat vártunk, mert minek szülni, ha nem tudom etetni? Engem bosszant, ha valaki azért szül, hogy az adózók meg a többi (nem túl gazdag, de dolgozó) ember majd eltartja a gyerekét, mert mekkora szívesség már, hogy ő gyereket szült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!