A koronavírus tagadás az bűncselekmény, mint a holokauszt tagadás?
Az egyik nap olvastam egy cikket arról, hogy egy magyar orvos olyanokat terjesztett, hogy a koronavírus nem is olyan veszélyes meg stb. és ezért erkölcsi bíróság elé állították.
Szóval akkor ez azt jelenti, hogy tilos a koronavírus veszélyeit tagadni, ebben nem lehet vélemény szabadsága az elmernek? Ugyanúgy ahogy a holokauszt tagadás is tiltott például. És aki ezt terjesztené, az bíróság elé kerülhet.
Hogy jött ki az, hogy 50-szer halálosabb, mint az influenza? Ezt még a hivatalos adatok sem támasztják alá :)
Egyre inkább tisztában vagyok vele, hogy miből áll John Ioannidis munkássága. És minél inkább tisztában vagyok vele, annál inkább hajlok arra, hogy más kérdésekben is igaza lehet.
Érdemes a mainstream média által elhallgatott tényeket is figyelembe venni véleményalkotáskor. Ezek az orvosok ezeket a tényeket is figyelembe veszik, és így már egész más következtetéseket tudnak levonni.
"Hogy jött ki az, hogy 50-szer halálosabb, mint az influenza? Ezt még a hivatalos adatok sem támasztják alá :)"
Úgy, hogy dokumentáltan jelenleg több, mint 2,6 millió ember fertőzött, és ebből több, mint 180 ezren meghaltak. Valahol ~7% körül lehet a mortalitás (az influenza esetén 0,1%).
Ez a szám persze csökkenhet majd pár százalékot, mire vége a fertőzésnek pontosabb adatok lesznek, de már most látható, hogy nem lesz belőle 0,1.
"Egyre inkább tisztában vagyok vele, hogy miből áll John Ioannidis munkássága. És minél inkább tisztában vagyok vele, annál inkább hajlok arra, hogy más kérdésekben is igaza lehet."
Ha jól rémlik, még maga az ember is megerősítette, hogy azért csinálja ezt, hogy minél többen hivatkozzanak a nevére...de biztos most kivételesen nem trollkodik, hanem komolyan beszél :)
"Érdemes a mainstream média által elhallgatott tényeket is figyelembe venni véleményalkotáskor. Ezek az orvosok ezeket a tényeket is figyelembe veszik, és így már egész más következtetéseket tudnak levonni."
Akkor szólj a világ összes felelős szakemberének, hogy mind hülyék.
"Úgy, hogy dokumentáltan jelenleg több, mint 2,6 millió ember fertőzött, és ebből több, mint 180 ezren meghaltak. Valahol ~7% körül lehet a mortalitás (az influenza esetén 0,1%)."
Ez azért nem stimmel, mert a betegség eltérő szakaszában szoktak meghalni, illetve meggyógyulni a betegek. Ha feltételezzük, hogy mindenki vagy 1 hét után hal meg, vagy 3 hét után gyógyul meg, akkor akik most meghalnak, azok 1 hete betegek, míg akik most meggyógyulnak, azok 3 hete. 1 hete többen fertőződtek meg, mint 3 hete, ezért a statisztikákból kimutatott halálozási arány magasabb a valósnál. Emellett még maguk a száraz adatok is torzak. Egyrészt a fertőzöttek valódi száma sokszorosa annak, amit a statisztikák mutatnak, ebben mindenki egyetért. Ez maga után vonja, hogy a halálozási arány töredéke annak, amit a statisztikából számulhatunk. Másrészt amit nem szoktak hangoztatni: aki koronavírussal megfertőzve hal meg, azt a koronavírus áldozatai közé veszik, függetlenül attól, hogy konkrétan mi okozta a halálát. Így az áldozatok száma alacsonyabb, mint amit látsz.
"Ha jól rémlik, még maga az ember is megerősítette, hogy azért csinálja ezt, hogy minél többen hivatkozzanak a nevére...de biztos most kivételesen nem trollkodik, hanem komolyan beszél :)"
Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne igaz, amit ír, sőt. Jó lenne, ha mindenkihez eljutnának a publikációi.
"Akkor szólj a világ összes felelős szakemberének, hogy mind hülyék."
A felelős szakemberek távolról sem értenek egyet a témában, de a média csak azoknak ad lehetőséget, akik azt mondják (kis túlzással), hogy jaj, mind meghalunk.
Minden járványnál a dokumentált esetekből számolják ki a halálozást, továbbá ha valaki elkapja a vírust, és a vírus tipikus tünetei miatt hal meg, akkor azt fogják beírni. Tehát az nem érv, hogy sok a látens beteg, meg sok a krónikus problémákkal küzdő öregember, mert ezek ugyan úgy fennállnak az influenza esetén is.
"Ez nem jelenti azt, hogy ne lenne igaz, amit ír, sőt. Jó lenne, ha mindenkihez eljutnának a publikációi."
Nem, végül is nem jelenti az, gondolom egy bankrablóra is rábíznád a pénzed, hátha akkor egyszer nem lopná el.
"A felelős szakemberek távolról sem értenek egyet a témában, de a média csak azoknak ad lehetőséget, akik azt mondják (kis túlzással), hogy jaj, mind meghalunk."
Érdekes, én egyik szakértőt sem hallottam úgy nyilatkozni, ami alapján túldramatizálnák a problémát. Pontosan kire, vagy mire gondolsz, akik szerint mind meghalunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!