A baloldaliak miért utálják és románozzák le az erdélyi magyarokat?
Vakegér ,nézd már meg az előző hozzászólását is.
Dikmá.
Azoktól kérdezném, akik szerint az erdélyi magyarok románok, mert romániában születtek és román állampolgárok:
A ti nézőpontotok szerint, ha egy kínai bevándorló párnak Magyarországon gyereke születik, akkor az a gyerek magyar?
# 17/18
Kinézetén kívül semmi nem köti már azt kínait oda
ahonnan a szülei érkeztek
Magyar törvények sem engedik ha X városban születik valaki és átköltözik Y városba akkor 2 településen szavazhasson mondván én régen ott éltem ott születtem
Ez nem csak nemzet de embergyűlölet ami itt megy. Nekem őshonos magyar, Erdélyi de román és más nemzetiségű barátaim is vannak ez egyénfüggő nem nép!
Könnyebb a saját nyomorunkat másra fogni, mint felnyitni a szemünket!
Ha egy egér az istállóba születik akkor ő egy ló?
Aki külföldre költözik Magyarországról és szidja a magyar államot az magyar csak az erdélyi nem?
A magyar politika a gyűlöletre és a félelemre épít, mindenik oldalon. Ez a recept hozott nekik sikereket, ezzel nyomulnak tovább a választóknál.
Ha a választók az árnyalt, humánus, igazságos, őszinte, nyitott, emberi beszédmódot honorálnák a szavazataikkal, akkor azzal próbálkoznának (mondjuk nagyon rosszul állna nekik, mindenik politikai oldalon).
Mivel az anyaországi társadalom megosztott, de egyaránt idegengyűlölő és kirekesztő, mindkét oldalnak szüksége van ellenségképre.
Sajnos mi lettünk a baloldaliak "migráncsai", mert nekik is kellett egy ellenségkép.
A "huszonhárommillió román" a magyar baloldalnak ugyanazt a funkciót látja el, mint az "egy millió migráns" a jobboldalnak.
Egyik sem létezik, egyik sem valós fenyegetés, de mindkettő alkalmas rá, hogy félelmet, féltékenységet, önző fukarkodást lehessen kihozni az emberekből, és gyűlölködést is, a magyar választók legrosszabb ösztöneire építve.
Mi nem tehetünk róla, hogy az őseinket idegen országba csatolták, ez igaz. A "migránsok" sem tehetnek róla, hogy oda születtek, ahova, és hogy polgárháború dúl a szülőföldjükön.
De ez MINDEGY.
A magyar választóknak csak annyit kell mondj, hogy JÖNNEK valakik, sokan, elveszik a munkátokat! - és mindegy, hogy az kicsoda, jön-e vagy megy, létezik vagy sem, sok-e vagy kevés, erdélyi vagy szuahéli, automatikusan beindul a reflex és összezárnak a politikai messiás mögött, aki hősiesen hajlandó MEGMENTENI őket "EZEKTŐL".
Ennyi a logika. Ne vedd magadra, én már rég nem veszem. 2004 december 5-én egy kicsit bántott - de azóta megértettem, hogy ez a magyar politika alapreceptje csupán. Egy behelyettesíthető elem vagyunk mi is, a helyünkre kerülhet migráns, cigány, zsidó, arab, piréz, liberális, Soros, vagy a római pápa személyesen - a lényeg nekik, hogy legyen ellenségkép.
Ennyi az egész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!