Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek mit szóltok ehhez?

Fideszesek mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

Kár, hogy a gyakorikerdeseken nem lehet káromkodni, pedig ezt elég nehéz lesz anélkül leírni.

Megtartják az írásbeli érettségiket pedig ezzel több szár vagy ezer ember életét veszélyeztetik. A halálozások számának aránya sokkal nagyobb a környező országokénál, ez azt jelentheti, hogy Magyarországon sokkal kevesebb kivizsgálást csinálnak, tehát mindenkit potenciális betegként kell kezelni. Pár országban pedig gond nélkül megoldják, hogy ne legyen érettségi, csak egy tollvonás az egész. Semmi nem szól amellett, hogy meg kéne tartani, ráadásul az emberek nagy többsége nem is akarja, azaz sokkal jobban járnánk, ha nem lenne. Ráadásul az Edulineon volt szavazás is, ez alapján a kormány tudja is az emberek akaratát. Ennyire elb***** valamit csak direkt lehet... Emellett Macedóniába vagy hova osztogatják az ingyen maszkokat, a postásoknak meg persze nem jut meg a villanyóra-leolvasónak, ezzel veszélyeztetve az egész alkosságot.

Hogy lehet ezek mellett így kiállni egy ilyen pártért és egy emberért? Véletlen lett egy szó szerint szellemi fogyatékos gázszerelőből az ország leggazdagabb embere? Vagy az mért van, hogy a többi európai államokban az állami bértámogatás minimum 40%, Magyarországon 0? És lehetne még sorolni mi mindent csináltak meg közvetlen az emberek szeme előtt... És mg mindig rájuk szavaztok.

2020. ápr. 16. 14:17
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
45%

Most tulajdonképpen azzal van bajod hogy ha akarsz akkor érettségizhetsz most, ha meg nem akarsz, akkor érettségizhetsz ősszel?

Az a bajod hogy több, mint százezer érettségi előtt álló fiatal életéből nem vesznek el egy évet, mert meg tudják oldani hogy ne kelljen?

Az a bajod, hogy az érettségi meg lesz, ami szükséges az egyetemi felvételihez és így nem veszti el a szeptemberi kezdés lehetőségét mindenki aki egyetemre szeretne menni?

Ha nem akarsz menni érettségizni akkor nem kell menned. Ilyen egyszerű az egész!

Hisztizz anyádéknak, mert gondolom ők viszont akarják hogy most menj!

2020. ápr. 16. 21:51
 22/24 A kérdező kommentje:
Hányszor kell még elmagyarázni, hogy Angliában elmarad és mégis tudnak felvételizni? Magyarországon is volt egy ilyen alternatív megoldás. Ha meg most kihagyom, akkor ősszel nem mehetek egyetemre és akkor üljek itthon egy évet?
2020. ápr. 16. 22:00
 23/24 anonim ***** válasza:

Nem vagyok fideszes, de nálunk mindenki köztük én is örültem, hogy megtartják. Tavaly érettségiztem, most ismetlek két tantárgyat, tehát van tapasztalatom, tudom, hogy jobban sikerült az érettségim, mint az evvegi jegyeim szinte mindenből. Az osztályzás sehol nem egységes, igaza volt a kormánynak abban, hogy százalékok kellenek a felvételihez. Most gondolj bele.. pl egy orvosira felveszik az első száz embert akinek a legjobb lett felvételije mert ennyi helyük van. De ha ezren jelentkeznek ugyanavval a kitűnő jegyes bizonyítvánnyal, hogy döntik el, hogy kiket vesznek fel? Ráadásul én négy évig biosz faktod voltam, az egyik évben csak négyes lett az evvegi jegyem, mivel ebbe a faktos jegyek is beleszamitottak... akinek nem számították be, annak meg ötös, meg sincs akkora tudása, mint nekem. Nagyon sokan hátrányosan jöttek volna ki ebből. Abba is bele lehet gondolni, hogy rengetegen vannak akik már tíz éve vagy x éve végeztek, azóta sokat tanultak, gyarapodott a tudásuk, most mégis az akkori jegyek alapján mernek őket?

Az Eduline pedig egyértelműen uszított evvel a szavazással. Nem tudom, ki mit várt, vagy ki milyen tündérmeseben el. Az Eduline egy HVG által üzemeltett oldal.. kérdem én, miért nezegetne azt a kormány???! Bárki szavazhatott a szomszéd hatvan éves bácsitól kezdve az a 14 éves diáklány, aki fényévekre van az erettsegitol. Tehát ez megint nem kizárólagosan az érettségizőkről szólt

2020. ápr. 17. 18:46
 24/24 A kérdező kommentje:

Amit az elején írtál az nem teljesen hülyeség.

Az Eduline egy híres oldal, tehát valószínűleg a kormánynak van tudomása arról, hogy mi folyik ott,m ég akkor is, ha nem 100%. Mivel demokrácia van, ezért a feladatukhoz az is hozzá tartozik, hogy az emberek akaratát megtudják és aszerint járjanak el. Igaz, hogy bárki szavazhatott, de nem csak az érettségizők véleménye számít, hanem az összes emberé. De az Edulinet leszámítva a petíciót elég sokan aláírták és olyan petíciót meg nem láttunk, hogy legyen érettségi.

Én még azt is eltudom képzelni, hogy direkt az emberek vélemény ellen döntöttek, ez előfordult már a kisvasút vagy a stadionok megtestesülésében. Érettségi ide vagy oda a Fidesz már többször is bebizonyította, hogy nem az emberekért van, de ők még mindig állva tapsolnak nekik úgy, ahogy a 10-es írta.

Ezt nem tudom megérteni, hogy mért védenek olyanokat, akiket nem is ismernek és a szájukba is szarnak.

2020. ápr. 17. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!