Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek mit szóltok ehhez?

Fideszesek mit szóltok ehhez?

Figyelt kérdés

Kár, hogy a gyakorikerdeseken nem lehet káromkodni, pedig ezt elég nehéz lesz anélkül leírni.

Megtartják az írásbeli érettségiket pedig ezzel több szár vagy ezer ember életét veszélyeztetik. A halálozások számának aránya sokkal nagyobb a környező országokénál, ez azt jelentheti, hogy Magyarországon sokkal kevesebb kivizsgálást csinálnak, tehát mindenkit potenciális betegként kell kezelni. Pár országban pedig gond nélkül megoldják, hogy ne legyen érettségi, csak egy tollvonás az egész. Semmi nem szól amellett, hogy meg kéne tartani, ráadásul az emberek nagy többsége nem is akarja, azaz sokkal jobban járnánk, ha nem lenne. Ráadásul az Edulineon volt szavazás is, ez alapján a kormány tudja is az emberek akaratát. Ennyire elb***** valamit csak direkt lehet... Emellett Macedóniába vagy hova osztogatják az ingyen maszkokat, a postásoknak meg persze nem jut meg a villanyóra-leolvasónak, ezzel veszélyeztetve az egész alkosságot.

Hogy lehet ezek mellett így kiállni egy ilyen pártért és egy emberért? Véletlen lett egy szó szerint szellemi fogyatékos gázszerelőből az ország leggazdagabb embere? Vagy az mért van, hogy a többi európai államokban az állami bértámogatás minimum 40%, Magyarországon 0? És lehetne még sorolni mi mindent csináltak meg közvetlen az emberek szeme előtt... És mg mindig rájuk szavaztok.

2020. ápr. 16. 14:17
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

#9 Milyen őrjöngés? Ha jól emlékszem egyszer sem írtam felkiáltójelet, ami arra utalna, hogy őrjöngenék. Egyszerűen csak féltem a családomat és nem tudom megérteni mért védetek valaki/valamit, aki többször átvert titeket. Nem lenne bajom azzal se, ha napi 14 órát kéne dolgoznom, elviselném azt is, ha csak nekem lenne belőle károm. De azzal túllépnek egy határt, ha emberek életét veszik el. (Nem csak a koronára gondolok, hanem pl. az egészségügyre, kialkoltatásokra, stb.)

Meg milyen nagy élmény már, ha több oldal írást kesztyűben kell írnom és még közben arra is figyelnem kell, hogy véletlenül se lépjem tovább a kijelölt sorokat a foglamazásoknak, mert nem kapok érte pontot, mert valamelyik okos ezt is kitalálta! Meg milyen jó már 3 órán keresztül maszkban és gumikesztyűben komplex matek összefüggéseken gondolkodni! És még kifigurázni se fognak a szünetben, mert maszkban érettségizek!

#10 Egyetértek! Köszönöm, hogy nem én vagyok egyedül, aki így gondolja.

2020. ápr. 16. 15:49
 12/24 anonim ***** válasza:
51%
#10: Ezt a szakmai érvet tudtad kierőlködni magadból? ...és a kérdező még meg is dicsér. Mindkettőtöknek gratulálok! (Esetleg nem folytatnátok ezt az emelkedett színvonalú eszmecserét privátban? Nem kötelező ország-világ előtt hülyét csinálni magatokból.) :)
2020. ápr. 16. 15:53
 13/24 A kérdező kommentje:

#12 Szerintem az csinál ország-világ előtt hülyét magából ,aki arra szavaz, aki már többször is meglopta, sőt még fanatikusan is imádja. A 10-es nem érvet mondott ,hanem véleményt. Ne keverd!

De úgy látom te is rengeteg szakmai érvet préseltél ki magadból

2020. ápr. 16. 16:09
 14/24 anonim ***** válasza:
61%
Elárulok neked akkor egy titkot, az érettségizők semmivel sem lesznek nagyobb "veszélyben", mint egy hétköznapi lidlis vagy spáros bevásárláskor, vagy ha elmennének egy játékboltba...
2020. ápr. 16. 17:01
 15/24 anonim ***** válasza:

Áruld már el kérdező, te az iskolál bezárása óta otthon ültél a fenekeden, ki sem léptél a lakásból? Nincs olyan családtagod, aki naponta eljár dolgozni, hogy legyen miből eltartania téged?

"nem jut a villanyóra-leolvasónak"

Nekik nem is kell, mert nem olvassák le a villanyórát, neked kell bediktálni az óraállást. A mi villanyóránk ráadásul nem is lakáson belül van, hanem egy külön helyiségben a földszinten (panel), mégcsak találkoznia sem kellett volna senkivel hozzá.

2020. ápr. 16. 17:21
 16/24 anonim ***** válasza:
59%

Van érettségire készülő gyerekem, ő örül.

Azt mondja szar lenne, ha nem volna érettségije, pedig nyilván felveszik majd az egyetemre.

Szerintem a szóbeli részt is meg lehetne símán tartani, egyenként ütemezve az időpontokat.

2020. ápr. 16. 18:01
 17/24 Micimacko67 ***** válasza:
73%

Kérdező, te nem egy érettségire készülő diák vagy...csak egy buta provokátor!

A trollok közül is a gyengébbik fajtából...

Szerintem te is és mi is jobban járunk ha inkább iszol egy sört és befejezed ezt a bolhacirkuszt itt!

2020. ápr. 16. 18:17
 18/24 A kérdező kommentje:

Nem vagyok provokátor. Tényleg érettségiző vagyok.

Csak nem értem hogy lehet megvédeni ennyire egy olyan pártot, ami többször bizonyította, hogy kihasználja az embereket, meglopja őket.

Igen a spáros meg a lidl-ös vásárlás is veszélyes, de az max 20 percig tart és vehetsz fel maszkot, kesztyűt, jó esetben a boltos is vesz fel.

Igen, dolgoznak a szüleim, tényleg dolgoznak, de akkor is minimalizálni kéne a vírus terjedését. Ismétlem, egy tollvonás lenne a sokkal praktikusabb megoldás, azaz hogy ne legyen. Mondjátok el légyszi mi szól amellett, hogy legyen érettségi. De nem csak az érettségiről szól, hanem nem értem hogy lehet valaki annyira pártszinpatizáló, hogy minden rossz mellet meg akarja védeni és semmiben nem ad igazat a másiknak.

Létezik villanyóra leolvasó. Az öregeknek is ő olvassa le, akiket a legjobban meg kéne védeni. De ez csak egy példa volt, említettem a postást is. Meg a szupermarketesek...

2020. ápr. 16. 20:49
 19/24 anonim ***** válasza:

#18, megértelek, én is fostam előtte, de nem (ezért) anyáztam az MSZMP-t.

Pártokról még két év múlva nyilatkozhatsz először.

Ne hagyd ki, de most tanulj inkább!

2020. ápr. 16. 21:02
 20/24 A kérdező kommentje:

Nem fosok én az érettségitől, a járványtól fosok. Ha járványon kívül lehetne választani, akkor nekem így lenne a legjobb. Nem is foshatok az érettségitől, hiszen elég jó vagyok szinte minden tantárgyból és így jó lesz az érettségi. De ha minden 2-es lenne, akkor is felvennének, mert kevesen jelentkeztek felsőoktatásba, jók a jegyeim meg amúgy is olyan helyre jelentkeztem.

Nem egészen demokratikus hozzáállás, hogy csak akkor nyilatkozhatok egy pártról, amikor szavazni megyek.

Ezt nem tudom jogosan írom-e hiszen az írásból nem teljesen derül ki, hogy mit is akarsz kifejezni, úgyhogy elnézést, ha nem erre gondoltál. Fel kéne már hagyni ezzel a tanulj büdös kölök hozzáállással. Az érettségik nagy része szőrszálhasogatás (lásd a fogalmazásos soros dolgot, amit írtam fentebb) és nem a tanulás, azaz a befektetett munka mértékét méri, hanem az intelligenciát, problémamegoldást. Ezen kívül lehet mi olyat tanulunk, amit nektek nem kellett. Nem tudom tudod-e például hogyan kell megoldani egy logaritmusos egyenletet, ahol az ismeretlen a hatványkitevő.

De ennek a legtöbbje nem is kéne zavarjon, mert matekból vagyok a legjobb. A lényeg, hogy nem vagyunk potenciális bűnözők, akiknek tanulnia kell, mert különben ha nem, akkor műveletlen senkik leszünk. Ez a hozzáállás káros. Több országban, ahol engednek a diákoknak vagy akárkinek a társadalomban, sokkal jobban teljesítenek.

2020. ápr. 16. 21:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!