Más családjában is komoly ellentéteket szül a politika?
Nálunk sajnos igen. Régen kedveltem politikai pártokat, de 10-12 éve már egyiket sem, mindegyiknek látom a rossz oldalát sajnos. Anyukám és nagymamám elvakult rajongók. Még kép is van kint az egyik vezető politikusról a mamámnál. Az egyik vállalkozó neki a legnagyobb példakép, aki munkát adott a magyar embereknek, különben mindenki az utcán lenne éhen-szomjan. Nincs is ezzel baj, szeresse akiket akar.
A gondom az, hogy nem telhet el családi ebéd anélkül hogy ne hoznák fel és ne vesznenének össze ilyenek miatt. Pedig évek óta szóba se hozom! Mondok példát 1-2 évvel ezelőttről: “Fiam, miért 2 óra alatt értetek ide? Időben kellett volna indulni”. (Anyuka, időben indultunk, csak már hónapok óta nincs befejezve az autópálya felújítás, lassan lehet jönni) Ez a véleményem. Erre Anyám nekem támadt hogy mit képzelek én hogy a pártját szidom és a vezetőjét (semmi ilyet nem mondtam) és hogy a TV-ben mondták hogy így meg úgy, én ne mondjak hülyeségeket. Különben is a vállakozó csodás utakat épít, nem olyan selejteket mint eddig bármikor csináltak. Mindennel kapcsolatban politikát sejtenek és veszekednek! Kérdeztem őket hogy vannak most? A válasz az volt, hogy most csendben kell lenni és azt csinálni amit mondanak nekünk. Amivel én is egyetértek, csak nem ezt kérdeztem, hanem hogy hogy vannak? Sajnos van családtag aki már el se jön az ünnepekre emiatt. Engem tökre nem érdekel a politika, de mindenből azt hozzák ki.
Mamám mindig szeretett engem, kedves volt velem, erre múltkor mondtam valamit a saját munkámmal összefüggő gazdasági dologról, amire azt mondta, hogyha mégegyszer mondani merek valamit a kedvenc politikusára, akkor soha többet ne tegyem be a lábamat a házába!
Nem is mondtam az emberre semmit az ég világon, nem stílusom amúgy sem szidni senkit. Amúgy már a politikai híreket se nézem hónapok óta! Másnál is van ilyen bármilyen politikai párt-ember irányába? Már utálok hazajárni kb emiatt.
Nálunk nincs ebből ellentét.
Békésen egyetértünk abban hogy a magyar politika, úgy trágya ahogy van.
Nekem az a kérdésem van, hogy minek akarsz a családoddal lenni? Nekem kínszenvedés, amikor szellemileg elmaradottak társaságában kell lennem. Az a szerencsém, hogy nálunk a családban a fideszt senki sem szereti.
Amúgy még a családtagnál a legkönnyebb végigvezetni, hogy miért hülyeség, amiben hisz, mivel nem igazán tud elsétálni a beszélgetés elől.
"Ahogy írtam, nem érdekel már rég a politika!"
Ezt amúgy sosem értettem. A politika az, ami kérdés nélkül beleszól az életedbe, így pont ezért kellene minimálisan érdekelnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!